Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Derin venöz yetmezlik + kronik pulmoner emboli hastasıyım. Malulen emekli olur muyum?

muratt20

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar

1997 yılından beri bir tekstil kurumunda çalışıyordum 2011 yılına kadar ve bu süreç zarfı içinde 2004 yılında derin venöz yetmezlik (bacak damarlarında kapakçık yetmezliği ) ve kronik pulmoner emboli (organlarda kanama sonucu herhangi bir organda kan pıhtısı toplanması) hastasıyım. devamlı olarak comadin adlı kan sulandırıcı ve damar koruyucu ilaclar kullanıyorum (ömür boyu ilaç raporum mevcut) ve sol bacakta ileri derecede şişme ve bilek etrafında açık yara var sağ bacaktada venöz yetmezlik başlangıcı var .
devlet hastanesi sağlık kurulunda bu rahatsızlığım için sadece sol bacağım baz alındı ve % 40 özürlü ve ayakta çalışması uygun değildir diye bir rapor verildi
bu raporda ayrıyeten de şu yazıyordu:özürlüğü kimliği karşısı onaylı idi ama bana herhangi bir şekilde özürlüdür belgesi yada kimliği verilmedi ..
gecen hafta içinde bu rapora itiraz ettim müdürlükten ve beni bir üniversite hastanesine tekrar heyet raporu için gönderdi
sizce burdan diğer rahatsızlığım ( kronik pulmoner emboli ) ile birlikte tekrar bi düzenleme yapılır mı

şuan benim 4162 gün prim gün sayım var. malülen emekli durumu olur mu yada erken emekli durumu olur mu ..

not bu emboli rahatsızlığı felç ve ölümle de sonuçlanan durumlara yol açıyor yani şuan ölüm riskimde var .. bu süre zarfı içinde 4 defa akciğer ve akciğer damarları etrafında kan pıhtısı toplandı uzun süreli rapor ve istirahatlarım de oldu acaba bunlarda etki yapar mı ?? ..

şimdiden teşekkürler

Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybınız var mı? Cetveli bir inceleyin isterseniz... Eğer carsa, ne ala, malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvurduğunuzda sizi hastaneye sevk ederler vs.vs.

Eğer malulen emekli olamazsanız, o zaman defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirim derecesine göre erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz. Bu da alacağınız raporun oranına bağlı... ya aşağıdaki tabloya göre 16 numaraya ya da 10 numaraya tabisiniz:

2008_oncesi.PNG

iyi günler .öncelikle daha önce yazmıştım size bu aşagıda yazdıklarım malüllük cetvelinde olan ve bende bulunan rakatsızlık fakat bu rahatsızlıklardan üst kısımdayazan dan dolayı % 40 verildi heyet raporumda ayrıca emboli rahtsızlıgım var aşagıdaki hematolojık raatsızlıklar içerisindeki gruba baglı yani kan pıhtılaşması var bu emboli nedense heyette baz alınmadı nasıl bir yol izlerim 2011 yılından beri çalışamıyorum ayrıca tekrar soruyorum çalışmadıgım için gelir indiriminden yararlanabilirmiyim yararlanamazsam ne yapmam gerekır bir işyerinde sigorta yatırıp tekrar baş vurabilirmiyim yardımcı ursanız sevinirim

M. DAMAR HASTALIKLARI

1- Sistemik kökenli ve tedavisi mümkün olmayan, çalışmayı ileri derecede etkileyen, kısa mesafe klodikasyosu olan, iskemik yara ve trofik bozukluğa yol açan arteriyel tıkanıklık (ABI 0.5’den az); büyük arter anevrizmaları veya büyük damar arteriovenöz fistülleri; ülsere neden olmuş venöz staz (DS‘de oklüzyon olması veya 3-4üncü derece reflü ile beraber) tablosu; ağır lenfödem ve elefantiyazisler

K. HEMATOLOJİK VE ONKOLOJİK HASTALIKLAR*****
4) Trombosit hastalıkları

5) Pıhtılaşma faktör aktivitesi % 3 den az olan koagulopatiler (hemofililer)

SSK'Lı çalışan statüsünde sigortalı olup o esnada sakatlık indirimindne yararlanmak için defterdarlığa başvuracaksınız. Bu başvrunuzu yaptıktan 10 gün sonra işten ayrılmanızın bir sakıncası olmaz. Sakatlık indirim başvurunuz işlemde kalır ve sonuç işyerinize yazılı olarak bildirilir.
Bu hakkı elde ettiğinizde de yukarıdaki tabloya göre emeklilik kriterleriniz belirlenir. Günü geldiğinde -malulen emeklilik için değil- defterdarlıktan elde ettiğiniz sakatlık indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için sigorta müdürlüğüne başvuru yaparsınız (o gün sizden yeniden rapor vs. istenmez. bugün elde edeceğiniz sakatlık indirim hakkı size erken Yaşlılık emekliliğini de kazandırmış olur)

Üst Alt