Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dermobor Yara Bakım Jeli: bası yarası tedavisi

OturanBoğa

Yönetici
Konular
676
Reaksiyonlar
1,029
Bugün bir arkadaşım Dermobor Yara Bakım Jeli kullandığını ve oldukça derin olan yaranın hızlı bir şekilde kapandığını söyledi.

Özellikle "enfekteli ve/veya enfektesiz bütün yaralarda kullanılabilir." olması çok önemli bir özellik (bkz).

Bası yaraları, Diyabetik Ayak Ülserleri gibi tüm yaralarda bayağı iddialı sonuçlar vadediyor.

Yaradan muzdarip arkadaşların kullanıp deneyimlerini paylaşmaları çok faydalı olur.

merhabalar ,

bu konuda yorum yapan olmamış sanırım kullanım olmadı.. bnde sormak isterim henüz kullanmadık çnkü daha yeni elimize ulaştı ama kullandıkça burada paylaşacagım sonuçları inşallah allah utandrmasın diyelim..
bülent abi
dermobor u aldık bugn fakat nasıl kullanmamız gerekiyor... günde 3 kere onu biliyoruz bir tek ... yaranın yeri belli normalde pansuman yapıp merhem sürüp , gazlı bezle bantlıyodukkk...şimdi ne yapmamız gerekiyor ?????

biricik babam

Merhemi kullanmadığım için detay bilgiye sahip değilim. Ama klasik pansuman geçerlidir herhalde. Merhemi sürmeden önce:

1- Yara her pansumanda bol bol İzotonikli su ve steril gazlı bezle güzelce temizlenmeli. Temizlerken de öyle hafif hafif değil, biraz bastıra bastıra sürmelisiniz gazlı bezi. Kanlanan yara her zaman daha sağlıklı ve hızlı iyileşir. Ama abartmamak da lazım tabii!

2- Eczaneye gidip şunu yaptırın: %2'lik Kurşun Subasetat Çözeltisi. Bu sıvı yaranın enfeksiyondan korunması ve doğru oranda nemlenmesini sağlayacak. Steril gazlı bezi yaranın üstüne örtün ve üzerine bolca bu sıvıdan dökün. O ıslak halde 15-20 dakika beklesin. Birkaç gün içerisinde yaranın temiz ve pembe göründüğünü fark edeceksiniz. Bence tedavinin en kritik işlemi bu.

3- Merhemi sürüp steril gazlı bezle yarayı örtün.

Not: Her merhem bir süre iyi geliyor, sonra duraklıyor. Böyle olduğunda yeni merhemler kullanmak, sonra yine eskisine dönmek en doğru yöntem. Ben böyle deneyimledim: http://www.engelliler.biz/forum/sag...i-icin-ilac-ve-minder-kullanim-deneyimim.html

Bu arada, merhemi nereden ve kaç aldığını da yazarsan, kullanmak isteyen kişilere yol göstermiş olursun.

S.a bülent abi ,

Gerçekten senden allah razı olsun... çok yardımcı oluyorsun herkese her konuda, rabbim herşeyi gönlüne göre versin inşallah....
öncelikli olarak şu anda kremi kullanmaya başladı babam sıvının durduğunu söyledi fakat henüz dışarıdan kapanmadı yara fotograflı olarak atıcam inşallah yarın. çnkü daha 2 gün oldu kullanalı ,

ilacı dermobor un kendi sitesini aradım önce ordakiler bana bu ilacın dagıtımını yapanlara yönlendirdiler hakan bey , o da sanırım o da beni palmiye eczanesine yönlendirdi orda ramazan bey diye biri var ona siparişi verdim ödeme yaptım 70 .- TL hemen kargoladı ertesi gün geldi merhem..
ama siteden olan enes75 isimli arkadaşın yorumunu okumuştum o da 35 TL ye aldıgını söylemiş şüphede kaldım yani bnde sitede 35 tl olarak gördüm adama da bunu sordugumda o eski fiyat dedi artık bilemiyorum bu tarz aracı işlemlerde fırsatı degerlendirenler ne yazıkki çok oluyor ama o anda ilk olarak bi kazıklanmak gerekiyor tabiri caizse, enes75 isimli arkadaşa sordum bakalım o nerden almış diye ögrendigimde burdan paylaşırım inşallah..

hayırlı sonuçlar almak nasib olsun cümlesine... bir umuttur yani..

biricik babam

Şuanki fiyatı 70 falan. Bir arkadaşım aldı. Ancak ona ilk başta 35 falan demişlerdi. Arkadaşım sonradan aradığında fiyat konusunda yanlış bilgilendirme yapılmış ancak arkadaşımın ısrarı üzerine ikisini 70 verdiler. Ama şuanki fiyatı 70 civarı olması lazım. Arkadaşım birkaç gündür kullanıyor. Ayak topuğunda kaç yıldır kapanmayan yara var, gelişmenin olumlu olacağı kanısında bakalım artık

hadi yaaa kötü o zmn çk pahalı ve son kullanma tarihi 2 aylık felan...
yani bizde yaranın kapanmasını büyük bir umutla bekliyoruz inşallahhhhhhhh, rabbim herkese şifa versin

s.a.

dermobor merhemi kullanalı bir ay oldu ve henüz bir iyileşme pek olmadı açıkcası ama yaranın etrafı küçülüyor , yalnız şöle bi durum var doktor gördü ve bu merhem içerden sulandırmış kullanmayın dedi.. yani bir ay çokta kısa bir süre degil ve günde 3 kere kullanım olmasına ragmen hem çok bir küçülme olmadı hemde iyileşme olmaması da insanı üzüyor , çünkü direk bu sefer farklı düşünmeye başlıyor insan..dermobor un sitesinde de 7 günlük bir iyileşme sürecini gösteriyor.. bu merhemi kullanan kimse yokmu ???? bir ay öncesi ve sonrasının fotografını koycam şimdi yorum sizlerin ... ?

https://goo.gl/photos/caUFo5ssVxATmeZr9 dermobor kullanmaya yeni başlandıgında ilk 1 hafta
https://goo.gl/photos/aFXjpt4mSrgpdJe49 dermobor ullandıktan sonra
https://goo.gl/photos/E5BMB44RNw1YkqoE8 dermobor kullanmadan bir gün önce

http://www.dermobor.com/dermobor-yara-bakim-jeli
bu da dermobor un sitesinde gösterilen

biricik babam

Bir ay uzun bir süre. Bir haftada olumlu etkisini göstermesi lazım kullanılan ilaçların.

Doktorun değerlendirmesi şüphesiz doğrudur.
Ama ben yaranın 1 ay sonunda geldiği noktaya baktığımda, kullanmaya başlamadan önce yaranın göbeğindeki o sarı iltihap gibi olan bölüm ve yaranın kanlanmamış (sönük ve cansız) hali göze çarpıyor. 1 aylık merhem kullanımından sonraki yaraya baktığımda ise o sarı iltihaplı bölüm tamamen ortadan kalkmış ve yara çok canlı/kırmızı (yani vücut orayı iyileştirmek için çalışıyor) gibi. Yani ben yarada olumsuz bir şey görmedim.
Lütfen deneyimi olan arkadaşlar da Yasemin'in aktardığı resimler üzerinden yorum yapsın. MeTePe, sen ne dersin üstat?

Merhem öncesinde şu uygulamayı yapıyor musun?

1- Yara her pansumanda bol bol İzotonikli su ve steril gazlı bezle güzelce temizlenmeli. Temizlerken de öyle hafif hafif değil, biraz bastıra bastıra sürmelisiniz gazlı bezi. Kanlanan yara her zaman daha sağlıklı ve hızlı iyileşir. Ama abartmamak da lazım tabii!

2- Eczaneye gidip şunu yaptırın: %2'lik Kurşun Subasetat Çözeltisi. Bu sıvı yaranın enfeksiyondan korunması ve doğru oranda nemlenmesini sağlayacak. Steril gazlı bezi yaranın üstüne örtün ve üzerine bolca bu sıvıdan dökün. O ıslak halde 15-20 dakika beklesin. Birkaç gün içerisinde yaranın temiz ve pembe göründüğünü fark edeceksiniz. Bence tedavinin en kritik işlemi bu.​

OturanBoğa

bülent abi yine herzamanki gibi ilk sen yetiştin imdada allah razı olsun.. evet yani bizde ona şaşırdık uzun bir süre ve kullanmadıgımız merhem kalmadı doktorların verdigi yani öle bişeyki kimisi görüntüde iyileştirio kimisi içerden iyileştirio yani hangisinin hangi etki yaptıgını göremiyoruz çünkü farklı doktorlar farklı kremleri öneriyorlar... her neyse benim asıl merakım bu merhem inşallah deneme amaçlı degildir sonuçta özel birşey ve kolay bulunmuyor, ya allah korusun artık korkar oldum.
bülent abi pansuman ve steril olayını annem saolsun mümkün oldugunca titiz davranıyor ama o subasetatı eczaneden yaptırayim biz dr nin verdigi malzemeleri kullanıyoruz yani al dediklerini alıyoruz..
birde garip tarafı biz merhemi kullanmadan gösterdigim o resimde o ülserik bölüm kanlanmamış gayet iyileşmiş gbi duruyordu ama bu merhemi kullandık o ülserik bölüm et rengine döndü ve bi garip hal aldı acaba dr nin dedigi gibi içindeki sıvıyı mı artırıyor ???? çnkü pansuman esnasında 2-3 parça gazlı bez ile temizliyorum diyor annem oraya bastırdıkça sıvı çıkıyor diyo ? yorumlarınızı bekliyorum lütfenn...

DERMABOR kremi ben kullandım. Çok faydasını gördüm. Yalnız SGK karşılamıyor. Yarası olanlara tavsiye ederim. Ama birden fazla çeşidi var. Cildiye doktorları biliyor, doktorun tavsiyesi ile hangi çeşidini kullanmaya karar vermek lazım.

ASGOKCE merhaba ,

ne kadar süre kullandın ve kullandıgın krem in fotosu varmı yada tam olarak dermobor un hangisini kullandın tam adı nedir ?? ne için kullandın...yardımcı olursan sevinirim teşekkürler

biricik babam

Yaranın resminden iltihabik bir durum tespit edilmiyor. Yaraya bastırınca iltihamlı bir sıvı mı akıyor? Biraz akıntı olması normal. Biraz kanamalı olması da hatta gayet iyiye işaret olur. Önemli olan yaranın canlı olması ve kapanmaya yüz tutmasıdır.
O dediğim sıvı uygulamasını yapın mutlaka.

Bir de, merhem bir süre iyi gelir, sonra etkisi azalır. Bu olabilir. Hemen başka bir merhem başlayın, birkaç gün de onu kullanın. Merhem değiştirmek, etkisi azaldığında başkasına geçmek çok işe yarar.

@MeTePe, sen ne dersin üstat?

Özellikle bu preparata özel bir deneyimim yok ancak prospektüsünde bulunan maddelere baktım.
Klorheksidin içeriyor ki bildik pek çok antiseptik içinde kullanılır. Bakteri, virüs ve mantarlara karşı etkilidir. Yani mucizevi bir şey değil, bildiğimiz bir şey.
Diğer içeriği ise Sodyum pentaborat... Bu madde neredeyse 70-80 yıl önce keşfedilmiş. Yakın zamanda yapılan çalışmalar jel formunda kullanıldığında diğer ilaçlara göre daha etkili yara iyileşmesi sağladığını gösteriyor. Tabi sınırlı sayıda çalışmaya güvenilirse...

Uzun lafın kısası, bu ürün mucizeler yaratacak yeni bir icat değil. Ama işe yarar mı? Yarayabilir! Kendisi antibakteriyel olduğu için özel bir hazırlık yapmadan, sadece batticon gibi bir solüsyonla yarayı temizleyip uygulamak daha fazla işe yarayabilir.

Bir de şu var... her ilaç her derde iyi gelecek diye bir şey yok. Birinde işe yarayan başkasında sonuç vermeyebilir. Özellikle yoğun enfeksiyon, iltihap hali olan durumlarda mutlaka doktora danışarak bir tedavi planlamakta fayda var.

Yasemin hanımın resimlerine gelince; resimlere bakarak karar vermek zor ama bence yaranın etrafındaki dokuda bir iyileşme olduğu görüntüsü var. Ancak böyle bir yara 1 haftada falan iyileşmez. Zaten kontrol çalışmalarında da 2-3 aylık uygulamalardan bahsediliyor.

Teşekkürler MeTePe
Ben de yaranın fotolarına bakınca durumun iyiye gittiğini gördüm. biricik babam biraz olumsuz yazmıştı yaraya dair, öyle değil gibi görünüyor.
Bence başka yara merhemleri/bantları ile şu anda durduğu düşünülen iyileşme süreci yeniden tetiklenebilir.

Bir de bol proteinli ve C vitaminli bir diyet yapmakta yarar var. Ve tabii yaranın basınca maruz kalmaması da hayati önemde.

Merhabalar

Frenimin kalçama batması sonucu derin bir yara oluştu.Arkadaşım aracılığı ile Dermobor dan haberdar oldum.Günde 3 defa yarayı batikon ile temizledikten sonra dermobor uygulayıp gazlıbez le kapattık.İnanın 3 günden sonra inanılmaz bir hızla yara iyileşmeye başladı 5 cm e ulaşmış yaram şuanda yüzeysel durumda .

OturanBoğa
s.a. bülent abi , uzun bi süredir bakamıyordum kusura bakmayın cevap veremedigim için .abi öncelikle bahsetmiş oldugum gibi evet dermobor kısa sürede etkili oldu yaranın etrafı beyazlaştırarak küçülmeye başlamıştı bir hafta içinde fakat içinden akan iltihabik sıvı durmadı bi türlü ztn sıkıntı iltihabı kurutmaktı ama olmadı aksine gelişti dışarıyı iyi etti fakat içeriyi geçirmio... her hafta gelen evde saglık doktorları bu merhemi bırakmamızı sölediler çünkü belli bi müddet sonra yaranın içeriyi daha da derinleştirdigini söledi tabi yaradan yaraya fark var ama babam için etkili olmadıgını belirtti doktor bizde onun üzerine doktorların kendi kullandıkları dışında bir tedavi uygulamıyoruz artık bizzat bunu belirttiler, artık bakalım hayırlısı hoş şu anda sıvı halen daha akıoo nası bi sıvıysa artık , durmuo bi türlü ama azaldı çok şükür . ilgi alakanız için çok teşekkür ederim tabi degerli ,faydalı ve deneyimli yorumlarınızın takibindeyim
saygılar..
herkese tekrardan geçmiş olsun...
MeTePe
merhaba , yorumunuz ve alakanız için çok teşekkür ederim çok güzel izah etmişsiniz.. evet dediginiz gibi herkeste her dokuda aynı etkiyi gösterecek diye bir şey yok tabiki ama bizim maalesef 2-3 ay kullanmak gibi bir fırsatımız olmadı çünkü her hafta gelen bir evde saglık doktorlarının yönlendrmesiyle bırakmak zorunda kaldık ki artık ilerleyen zamanlarda inşallah daha kötü bir durum olmazsa sıvı açısından tekrardan bir tedavi uygulaması için doktora başvurmak gerekebilir.
tekrardan teşekkür ederim ...

bende bi ilacı bir süre kullandmmı iilk iyi geliyor sonra fayda etmiyor. dermobor jeli denizli depodan buldurdum 70 tl fiyatı yeni gelecek
bu arada yara yapıştırıcı ilaçlar çıkmuş bu konu hakkında bilgisi olan varmı

krem mi merhem mi jel mi hangisi ben jel olarak biliyordum

Yaranın iyileşmemesi ya enfeksiyondan ya da şeker hastalığı varsa ondandır. Yeni bir takım banta benzeyen ama metalik özellikleri olan bantlar var. Geç iyileşen yaralarda netice veriyor. Evde bir miktar artmış numunesi vardı. Yarın adını yazarım. Umarım faydalı olur

arkadaslar kremden denizlide buldum denizliden ariyan varsa benimle irtibat kurabilir

yanlız arkadaşlar dermor orjinal ürün biraz dikkat etmek lazım. gibi. cünki dikkatimi cekti. ilk doktor vermişti. üçretli. yogundu. etkili kesinlikle cok etkilidir. ama ilk seferinde. 2 nüksederse. etkinligi her nedense azalıyor. bilginiz .olsun. ama şu dikkatimi cekti gittigiyordan balıkesir eczane ürünüydü almıştım. dursun yedekte diye. daha sıvı hali jel kıvamında olması lazım. dı. orjinal ürün konusunda titiz davranmanızı öneririm. internetten aldıgım. etkisi başka elimde enczure gibi kremlerde oldugu için 2 plana attım az kullandıgım için günahını almıyım ama etkisi yok gibi geldi. emin degilim. sadece orjinal konusuna dikkat edin derim.. bülent kardeşime cok selamlar. geçmiş olsun. mantar filan yazıyor recetede. doğru ama yara kapatmada nasıl etkili şaşıyor insan. ama etkisi tartışılmaz. kapatıyor. en azından bende kapattı.2. seferde. etkisi düşer bilginiz olsun.

Üst Alt