Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Destek primi ödeyerek ikinci kez hangi şartlarda emekli olabilirim?

mhmt

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
2008 yılınd %59 raporumla vergi indiriminde faydalanarak emekli oldum
sigorta giriş tarihim 1992 prim gün sayım 5216
destek primi ödenerek ikinci emekliliğim kaç yılla olur?

İkinci emeklilik mi?
Benim bildiğim devletten bir kere emekli olabilirsiniz.

Ama işyerinizden ne kadar çalışırsanız çalışın, emekli olun veya olmayın, tazminat hakkınız aynı şartlarda her zaman geçerlidir.

İkinci emeklilik ilk defa sizden duyuyorum.

Ben duydum kişi devlet memurluğundan emekli olur sa 15 yılda. Engelli kadrosundan.
özel sektörde çalışıp emekl sandığından maaş almazsa 2. Emeklilik var diye biliyorum.

demir1;

Ciddimisin çok ilginç. Türkiye'de bir kişi özelden değilde devletten yine eşinden veya babasından gibi değil kendi bileğinin hakkıyla çifte emekli maaşı alabiliyor ha....

kamudan 15 yılda engelli olaraka çalışan bir kişi emekli olunca, maaş almayı reddedip sgk ya prim ödemek suretiyle 15 yıl veya ne kadar hizmet gerekiyorsa emekli olabiliyor diye biliyorum.
ama sgdp ödeyip çalışabilir hemde emekli maaşı alır ama 2. emeklilik şansı olamaz.

İkinci emekliliğin önüne geçildiğinden dolayı ikinci emeklilik olayı bitmiştir. Zaten siz sgdp ödediğiniz için emeklilik yoktur.

Arkadaşım böyle birşey yoktur size yanlış bilgi vermişler.

Valla bencede 2.emeklilik diye bir şey yoktur. 2.emeklilik ancak özel emeklilik denilen BES,hayat sigortası vs.'lerden olabilir ancak.

bulnes,
Medyadan da okumuş, görmüşsünüzdür. İkinci emeklilik olayı, emekli olduktan sonra emekli maaşını kestirerek tekrar çalışma ve emekli maaşını arttırma olayıydı. ''dı'' diyorum bu durumda olan 10700 emekli maaşlarını arttırdı. Olayın medyaya intikal etmesiyle beraber bu durumun önü kapatıldı.

Ha tamam böyle bir şey duymuştum tamam tamam pardon.
Doğru 1-2 aylığına kestirip tekrar çalışmış gösterip yeniden maaşını hesaplattırıyordu.
Ama bu durumda ben zannetmiyorum ki 2 tane emekli maaşı almıyorlardı sanırım.
Sadece eski emekli maaşını yükseltmek amaçlıydı. Yani tek emekli maaşı alıyor olmuyorlarmıydı. Yoksa ben bu olayıda mı yanlış anladım. :)

Söylediğiniz tamamen doğru, soru yanlış sorulmuş. ikinci bir maaş sözkonusu değil, arttırma sözkonusu.

peki malulen emeklı olup rapor alıp maaş baglandı dıyeleım özel sektorde çalışabılırmıyım

Makri bilgilendirme için çok teşekkürler.

exalans77 malesef malulen emekli olan kişi çalışamayacak durumda olduğundan yani malul olduğundan dolayı emekli olmuşsa kamu veya özel hiç bir yerde çalışamaz. Çalışırsa maaşı kesilir.

arkadaşlarr 2.emeklilik türkiyede var bizzat ben bunu hakedicem insallah ,olay şudur devlet gazısıne devlet memuru emekli maaş baglıyor,sonra sgklı çalışıp destekleme ödüyorsun,15 yıl 3600 gün 2.emeklisin okey.sadece şehit aileleri ve gazilere özel uygulama....

Anladım, "hepimiz gaziyiz, hepimiz engelliyiz"...

Arkadaşım biz 2. emeklilik yoktur demedik sgdp ile 2. emeklilik yoktur dedik ben bir örnek vereyim sürekli işgöremezlik geliri alanlar 1800 gün %60 şartını tamamlayınya 2. defa emekli oluyorlar 2 maaş alıyorlar

evet orda bir açık kapı var

benım yuzde 50 raporum var erken emeklılık beklıyorum halen çalışıyorum erken emeklı olupta 17 yıl hızmet 4000 prim gunu doldurup tekrar çalışmamak istersen maaşım kesilirmi
erken emeklı oldum maaş baglandi çaliştıgım şirkette çalışmaya devam etmemde sorun yaşanırmı bilgisi olan varmı

Soru belli. Bu soruya verilecek cevap belli. Buna rağmen arkadaşlar, işgöremezlik ödeneğini, gazi maaşını yani sorunun kıyısından, köşesinden geçmeyen cevapları yazmakta tereddüt etmiyorlar. Lütfen, cevap yazanların, yardım etmek isteyenlerin, az buçuk mevzuatı bilenlerin elinde/önünde küresi yok ve Selana değildir. Soruya cevap vermek veya yorum yapmak ayrıdır. Söylemek istediklerimizi yazmak ayrıdır.

İlk sorulduğu şekliyle ele alırsak 2.emeklilik diye birşey yoktur.
İşgöremezlik ödeneğinin de emeklilikle bir alakası yoktur ikisini de hakeden fazla olanın tamamını,az olanın yarısını alır.
Makri gereken cevabı vermiş.

Birde bazı arkadaşların sorduklarına istinaden:

Soykankaan,hayır emekli biri kamuda çalışamaz.
exalans77,malulen emekli olan biri ne kamuda ne de özel sektörde çalışamaz,ancak emekli aylığını kestirmek kaydıyle çalışabilir.
2.mesajında ise eerken emeklilik için sormuşsun aynı soruyu,vergi indirimi ile engelli olarak erken emekli olanlar SGDP ödeyerek tekrar çalışabilirler.
Siz de eğer şirketiniz çalıştırmak istiyorsa devam edebilirsiniz.

Malulen emekliler de bağkur statüsünde işveren oldukları sürece (yani çalışan olmadıkları sürece) sgdp ödeyerek işveren olabilirler: bulet alıntı//

İşveren olmak ile fiili çalışmak farklıdır,evet işveren olabilirler ve Bağkura 12 basamağa denk gelen tutarın %10 u civarında SGDP öderler.

ikinci emeklilik diye bi şey yok bildiyim kadarıyla olsa iyi olurdu :)

Üst Alt