Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet bakım evinde kalan %90 raporlu kardeşim adına ÖTV'siz araç alabilir miyim?

zenginseref

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Devlet bakımevinde kalmakta olan kardeşimin yüzde doksan üzeri raporu mevcut.Bu kardeşim adına ötv den muaf araç alabilir miyim?veya alırsam kardeşimi kaldığı bakım evinden çıkarırlar mı?saygılarımla.

Kardeşiniz bir bakım merkezinde kalıyorsa mahkemeden kısıtlanma kararı ve bir bakım evine yerleştirme kararı alınmış demektir. Vesayet altındadır. Bu konuda vesayet makamından izin almanız gerekir sanıyorum, tam bilmiyorum bu durumu. Bu konuyu vasisi kimse onunla değerlendirir konuşursunuz ya da konuyu tam ögrenirsiniz.
Alınan araçtan gelir sözkonusu olmayacaksa sorun yok, gelir sözkonusu olsa bile yasal sınırı geçmiyorsa yine sorun olmaz. her halukarda aldıgınız taşıtı sosyal hizmetlere bildirmeniz gerekir. Kardeşiniz, alınan araçtan dolayı sırf bu sebeple bakım merkezinden çıkartılmaz.
Gelir kriterleriniz sınırı aşarsa ve bakım merkezinden çıkartılmasını gerektirecek şartlar oluşursa çıkartılır.

Evinde bakmadığın/bakamadığın kardeşinin,ÖTV Muafiyetinden faydalanmak mı istiyorsun? Ben mi yanlış anladım?

Üst Alt