Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet baskısı altındaki heyetler rapor oranlarını düşürüyor veya süreli veriyor!?

simren

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Devlet artık eskisi gibi engelli oranı vermiyor ya süreli veriyor ya düşük oran veriyorlar Engellilerine acımayan bu zihniyeti Kınıyorum Allah onlara bizden daha iyilerini versin insallah

Vicdanlı ve dürüst olmak,hesaplı olmaktan iyidir.Hesap insanı makam sahibi yapar da,vicdan daha önemli bir işe yarar,insanı insan yapar.
Friedrich Nietzsche

simren
bu sözünüz dogru.
bundan 10 yıl kadar ilk kez rapor almaya gettıgmde.rapor için başka ilden gelen bi engellı ile tanıstım.sordugumda rapor yüzdesinin % de 100 oldugnu söledı şaşırdım kaldım rapor durmlarını bilmedıgm için.tuhaf geldı benden ii durmda ve mevsimlik işçi olarak çalıstıgını söledı maaşı da baya ii bişiydi.100 de 100 demek bitmiş olmak demek die düşünüodum demekkı öyleymıs.önceden bol keseden rapor verıolardı.şimdi haakın olanı almak için kırk takla attırıolar.rapor alacak olanada verecek olanada bişi diyemıom.şunuda gördum adam hast içine kadr yürüyerek geldi içerden tsandalye aldı onla rapor için dolastı.kısaca hile yolunagedenler oldugu için hakkı olanlarda alamıo

Haksız alınan raporları denetlemek ve engellemek yeni mi akıllarına gelmiş
16 yıldır haksız yere fazla oran veriliyormuş demek ki.Gel gör ki bu durumu düzeltmek 17. yıl akıllarına gelmiş.
İktidar engelli olmayıpta engelli rolü yapanlar tarafından kandırılmış sanırım.

Resmi Gazete'de var olan "Sakatlık Cetveli" ne göre rapor oranları belirlenir. Buradan bakıp rahatsızlığınıza göre ne oran veriliyor bakabilirsiniz. Farklı veya yanlış oran verildiğini düşünüyorsanız başka hastaneden rapor alın,itiraz edin ya da şikayet edin.

Sakatlık cetveklindeki oranları değiştirmişler demek ki.Forumu takip etmiyorsunuz galiba.Birsürü kişi kendisinden yeni rapor istenip,yeni raporda engel oranının düşürüldüğünden şikayetini dile getiren konu açmış,mesaj yazmış.
Sürekli ibaresi olanlardan bile yeni rapor talep ediyorlarmış.Bunun nasıl bir izahı olabilir ki sizce.
Bir partinin taraftarı olunmasına saygı duyarım ama sırf işine öyle geliyor diye partinin yaptığı her yanlışa bir kılıf uydurmak,adaletsizlik ve vicdansızlıktır

ASUMAN0
olabilir.ben görduklerımı yazdım .siyasetten bahsetmedım kaldı kı bazen 17 deği ldaha fazla yılda bazı gerçeklerı göremeyebilirsin.konuyu siyası yöne çekmeden yazalım.

-mka arkadaşım
Gerçekleri zamanında göremeyen hiçbir insandan,hiçbir tür yönetici olmaz,daha doğrusu olmamalı bence.
Yönetici vaya lider,her Ne diyorsan artık.Ben lider diyeyim.Lider dediğin,gerçekleri zamanından çok önce görebilen,farkedebilen kişiden olur diye düşünüyorum.
Ayrıca engelli rapor oranlarının,bazı engellilere fazla verilmiş olmasına gelinceye kadar,görülmesi gereken başka gerçekler var ülkede.
İşsizlik var,pahalılık var,birçok alanda başka ülkelere bağımlılık var.
İkide bir hastalıklara göre engel oranlarında güncelleme yapıyorlar.Öyle saçma birşey olur mu.Daha evvel yüzde 40 olan oran,düşürülmüş mesela.Neye göre,kime göre düşürülmüş.

Konuyu araştırırken,bu konunun bu forumda,engelli rapor oranları değişti,20 Şubat 2019 başlığı altında tartışılmış olduğunu gördüm.
Başlığa gönderilen mesajların bazılarında engellere yapılan haksızlık gün gibi ortaya çıkmış.
Örneğin,Alime pullu arkadaşımızda kalp pili varmış.Bu rahatsızlığı için kendisine yüzde 60 oran verilmiş.Engelli rapor oranları değiştikten sonra,aynı hastane kendisine,aynı rahatsızlık için,yüzde 30 oran vermiş.
Bu arkadaşın rahatsızlığı sabit bir rahatsızlıkken nasıl oluyorsa,farklı oranlar veriliyor acaba.
Bunun gibi bir sürü mesaj paylaşıldı bu forumda.
Haksızlığa uğrayan devlet mi yoksa engelliler mi gayet ortada ama anlamak istemeyenlere diyecek bişey yok.Allah herkesi kalbine ve vicdanına göre değerlendirsin.

Arkadaşlar demem oki sakatlık belli cetvelde oranda belli 72 ama sürelik sırf emekli olmayalım yada başka durumlardan istifade etmiyelim diye süreli veriyorlar geçecek bir durum sa diyelimki neden tedavi edip iyilestirmiyorlat 72 lik bir oran ne kadar düzelir ve kaça düşer ki.yani ugrastiriyorlar ben yürüme engelliyim daha sola koşturmak da nedemek ona kiziyorum

Üst Alt