Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Devlet engelli ögrencilere özel egitim yardımı yapıyormuş..? [Soru]
Ebet, Özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların bu eğitimleri devlet tarafından karşılanıyor. Çocuğunuzun eğitimine uygun okula giderseniz onlar size tüm detayları aktaracaktır...
benim kardeşim normal ögrencilerle aynı meslek lisesinde okuyo tekerlekli sandelyede budurumda m.e.b. den yardım alabilirmiyiz. yoksa buyardım sadece bir işe yaramayan rehabilitasyon merkezinde egitim alan ögrencileremi geçerli. birde yaş sınırı varmı.
Maalesef alamazsınız. Sadece özel eğitime ihtiyaç duyan ve özel eğitim alan çocuklara yapılıyor o ödeme (o da zaten kişiye değil, eğitimi veren kuruma yapılıyor)
arkadasım benim kızkardesim var özel egitim alıyo.%70 raporlu.okuldan geliyolar arabayla kardesimi alıp,aksamda tekrar servisle eve bırakıyolar.ama biz para mara almıyoz.evet okul ögrenci basına devletten para alıyomuşşş.
Yardımdan ne kastediyorsunuz. Okula giden öğrencilere her yıl eğitim yardımı yapılıyor onumu soruyorsunuz. Sağlık raporu ve okuldan öğrenci olduğuna dair belgeyle nüfus cüzdanı fotokopisiyle anne veya babaya ödeniyor. Bu yıl yanlış hatırlamıyorsam 160 ytl idi. Bunumu sormuştunuz.
Bu durumu ne olursa olsun herkese ödeniyor.
Onun dışında başka yardımlarda var ama milli eğitim yapmıyor bu yardımları. Onlara müracat etmeniz gerekiyor. İhtiyacı olanlara yapılıyor diye biliyorum.