Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet engellilere verdiği maaşı geri istiyor...

Dexter07

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Bugün defterdarlıkta hazine avukatı olarak çalışan bir arkadaşımı iş yerinde ziyaret ettim. Bana anlattıkları karşısında gerçekten şoke oldum. Neden derseniz, hemen anlatayım...

Bilindiği üzere milyonlarca engelli ve 65 yaşın üstündeki muhtaç insanlar 2022 sayılı kanuna göre yıllardır maaş almaktalar. Biz yeni kanunla 2022 maaşını alamayan engellilerin de almasını umarken, hükümet saman altından su yürütüp kendilerine bakabilecek yakını olan engelli ve 65 yaş üstündeki muhtaç insanlardan bu verdiği maaşları geri istemek üzere yasa çıkartmış ve bu dosyalar oldukça kabarık sayıdaymış.

Madem geri alacaksınız, zamanında neden bağladınız bu maaşları sayın yetkililer?

öyle bişeyin olması mümkün değil millet nasıl verecek o parayı olsada yargı iptal eder bu kanunu

Mış-miş'li sözlerin aslını yansıttığına inanmıyorum. Şu an ki iktidar önceki iktidarlara göre engelli hak vb. pekala genişletici refah seviyesine ulaştırmış durumda.

bence uydurmuş :) öyle bişey olursa ülkeyi terkeder millet kimse kalmaz

Lutfen kaynagi mis-mus lara dayanan bilgileri paylasmayin.

Yasama dair yeterince sorunumuz var, 1 de rivayetlere kafa yoramayiz.

2022 maaşını usulsuz alanlar için olabilir. gerçek ihtiyac sahiplerinin haklarını gasp edenlerden...

yargı iptal eder öyle bişey olursa ama haksız alanlarınki geri alınabilir.

Kaan abi burası türkiye şaşırmam böyle bişey olursa... Haksız kazanç yapanları tespit edip geri isterse haklıdır derim ama çok kurunun yanında yaşta yanar gibi geliyor... bekleyip görelim...

eve giren paradan engelliye düşen para gibi bir hesap yaparlarsa .butun maaş verdikleri herkese ceza yazarlar.yani ;abim ssk emeklisi 880 lira maaş aliyor.evde 6 kişiyiz..kişi başina 146 lira düşer.2200 ve evde bakimi saymazsak yani. sana 146 lira düşüyor derlerse yandik...

2022 yasası engelli,yaşlı veya muhtaçlar düşünülerek değil,hiç ama hiç kimsesi olmayan ve kendide çalışamayacak vatandaş açlıktan ölmesin mantığıyla çıkarılmış.memurlarda bundan dolayı bu maaşı vermemek için ince eleyip sık dokuyorlar.

ben özürlümüyüm evet,katlarım hanlarım hamamlarım var mı yok,ticaret yapıyormuyum hayır,bir işte çalışabilecek durumdamıyım ona da hayır,eeeee bu durumdaki özürlü bu maaşı alamıyorsa,2022 maaşının hikmeti sebebi nedir?

bu arada olmaz olmaz demeyin,devlet her an sürpriz yapabilir,piyango!! vuran vatandaşları haberlerde görmüyor musunuz?
adı üstünde piyango,kime ne zaman vuracağı belli olmaz.

arkadaşlar hergün gazete okuyorum türkiye şöyle kalkınıyor böyle kalkınıyor iyiye gidiyor zengizleşiyor dışardan yatırımlar vs vs gibi şeyler yazıor pekala bu kadar paranın içinde bizim aldığımız 3 ayda 650 tly mi göz diktiniz eyer ihtiyacı varsa devletimizin vermesin bu parayla kalkınacaksa kessin aylımı ama gerçekten ihtiyacı varsa benim aldığım 3 aylık paraya

arkadaşlar hep plemik yapmışsınız ama hiç dememişsiniz,bu bilginin kaynağı nerden?

iyiymiş zaten verdıkleri millon dolarları ben biriktirdim ev araba alacaktım tüh neyse geri iade ederiz....

Bu bilgi yanlış çünkü İnsan Haklarına aykırı... Doğru olsa da nah alır diyorum. Avrupa Birliğinin ödediği ödenekler aniden kesilir. Bize ödenen paraları devlet kendi cebinden vermiyor. Arkadaşlar ayık olun azcık yaaaa
O avukat iktidar karşıtıdır ya da farklı bir konu anlatmıştır.

Arkadaş bombayı atmış kaçmış.
Hadi ben pimi çektim siz birbiriniz yiyin der gibi...

Arkadaşlar böyle bir şey yok.. Lütfen duyduğunuz her şeye inanmayın.. Konuya yazmak bile gereksiz kapatılmalı..

bu konuyu başlatan kişiye diyorum devlet verdigi 2022 maaşı araştırıyor ve hiç geliri ve malı mülkü olmayana baglıyor hiç bir şeyi olmayanın neyini alacak sence alsa alsa şeyini alır

bence de aslı yoktur zaten,çalıntı değil bişi değil,kanunen verilen parayı neden geri alsın,alacaktı da neden ödedi.Önce bu soruların hakkını vermeleri gerekiyor...Ancak şöyle yapabilir,eğer aslı var ise tabi ki!, bundan sonrakileri kesebilir...

Bekleyin ve görün, mış muş değil bu. 2010 yılında bir yönetmelik çıktı. (Resmi Gazete-6 Kasım 2010 tarih ve 27751) Bu yönetmeliğin geçici 3. maddesi gereği ve 8. maddesi gereği 31.12.2014 tarihine kadar 01.12.2010 tarihinden önce kendisine aylık bağlananların durumu yeniden değerlendirilecek. Burada muhtaçlık tespitinde yeni kriterler yürürlüğe girdi. Hal böyle oluncada birçok 2022 aylığı yeniden değerlendirilecek ve birçoğu iptal olma tehlikesi ile karşı karşıya.

İptal olunması başka geri alınması başka, konuyu çarpıtmayın.
Kendinde söylemişsin, aylık alma kriterleri değişicek diye bundan dolayı bu aylıgı alan bazıların aylıkları iptal olucak.

Bakın kimse yanlış anlaması "UZAKLAR" arkadaşımızın yorumuna istinaden bunu yazdım, hemen bunu okuyup iptal edilcek falan demeyin.

UZAKLAR;

Bu durumda; hem maaş alıyosunuz hemde bi mal varlığına sahip oldunuz 2022 devam ediyor iptali yada böyle bi durum tespit edildmedi bu süreye kadar olan parayı bence devlet alır... mal varlığında olduğu için veya işe başşadığın için 2022 iptal edilebillir.

bir deli bir kuyuya bir taş atmış kırktane akıllı taşı çıkaramamış.hesap bu!!!!!!!!!!

Peki bu sitemizin çok bilen sevgili arkadaşları, eski adı ile ilçe idare kurulu, yeni adı ile ilçe mütevelli heyeti toplantılarına görevim gereği katılan biri olarak size bir örnek vereyim. Bakın bakalım geri isteme nasıl oluyormuş. Maaş bağlanma tarihi; 06/08/2007. Üzerine kayıtlı aracı alma tarihi (Engelli araç statüsünde değil zira engeli ortapedik değil hastalık) 16/02/2008 Araç Toyota Corolla. Araç Modeli 2008. Bu arkadaşın maaşı araç alım tarihinden itibaren geri ödemeli olarak kesilmiştir.

Kandırmış demekki, paraya ihtiyacı olan kişi o kadar para verip araba alabilirmi.

Hatırlatma, bir zamanlar, hem çalışıp hemde sakatlık maaşı alan kişilerden paraları geri istendiği gibi....

Sosyak devlet ihlali bu resmen devlet büyük suç işlemektedir...

kendi adıma söylüyorum diyelimki maaşı kestiler benim neyimi alacaklar ki böyle bir şey çok zor ya kesin yanlışlık vardır

Annem in 65 maaşının ikisini almadığımız halde geri istiyorlar.

Merhabalar.
Annem 2004 yılından beri yardıma muhtaç olarak 65 maaşı alıyordu.
Ben yüzde 94 ağır engelli olarak (Kas hastalığım nedeniyle ) ve annem bana baktığı için evde bakım aylığı için başvurduk.
Geçen Nisan ayında aylık bağlandı.
5754 sayılı kanuna göre durumumuz yeniden değerlendirilmiş.Bu arada ben 2022 Maaşı almaktayım.yüzde 94 rapor derecesi üzerinden.
Bu arada annemin 65 maaşının kesileceğini söylemişti kuzenim ve bekliyorduk kesilmesini.Eylül ayı gibi Kaymakamlıktan gelen mektupla
Annemim 65 maaşının kesildiği bildirildi. ve bunun ardından Aralık 2011 dönemi ve Mart 2012 dönemi aylıklarını almadık.Almadığımız
annemim 65 maaşları geri gitmiş.
Şimdi ise Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden gelen mektuba göre almadığımız bu iki maaşı geri istiyorlar.Galiba rüyamızda bu maaşı alıp
evden çıkamayan ben bu paraları lokantalarda yemişim.:mad::mad:
Bugün ise telefonla Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünün telefonunu aradım.Mektupta Yersiz Ödeme diye geçiyor konu.Bu ödeme emrini
iptal ettirmek istedim beni başka bir telefonu aramam için tel no verdiler.orayı da aradım çıkan hanım benim yapacağım birşey yok diye
144 nolu numarayı ara dedi.ve bu hat devamlı meşgul.bu numaranın vodafona ait olduğunu söyledi.muhtemelen her arama 1-2 liradır en az
sonuş başından savdı beni.
Şimdi formu araştırmaktayım.galiba dilekçe yazıp göndereceğimAnkara ya dilekçe örneği arıyorum.inşallah bulurum.
Ayrıca yaşadığım köyümde yaşlılık aylığı kesilipte yersiz ödeme diye borç çıkarılan yaşlılar borçlarını ödemektelermiş.duyduğuma göre.
onlar maaşlarını alıp yemişler.Annem almadı yemedik.Bakalım işin sonu nereye varacak.
Şeytan diyor Başla açlık grevine yanlışlık nerde ise düzeltirler.Olmazsa ben 2,80 ebedi düzelirim.;)

Üst Alt