Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet Hastanesi benden rapor için 200 TL aldı!?

ackurt19

Üye
Konular
88
Reaksiyonlar
0
31 Aralık 2019 da kesilen bakıcı maaşım için bir yıl sonra tekrar müracaat ettim. "Bakım parası için müracaat edemezsiniz, çünkü raporunuz sürekli" dedi. Ben de ısrar ettim ama müracaatımı almadı. Almayınca ÖTV den muaf rapor almak istiyorum dedim. O zaman olur dedi. Eğer raporun da bağımlı yazarsa bakıcı maaşı için de kullanabilirsin dedi. Vezneye 200 lira rapor ücreti yatırdım. Devlet hastanesinin rapor ücreti alması doğru mu?

Erişkinler Içın Engellilik Değerlendirme Sağlık Raporu dışındaki amaclı sağlık kurulu raporları ücretli diye biliyorum.
Sürekli rapor varken yeni Erişkinler... Sağlık Kurulu alınabilmesi için engelliginize esas teşkil eden branş doktorunuzdan sağlık kuruluna sevk almalıydınız.

Dayanak:
ERİŞKİNLER İÇİN ENGELLİLİK DEĞERLENDİRMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK.in Raporların Geçerliliği Suresi maddesinde "4) Yeni bir engel durumunun ortaya çıkması veya mevcut engellilik durumunda bir değişiklik meydana gelmesi hâlinde, bireyin talebi ve ilgili branş hekiminin sağlık kuruluna sevki uygun görmesi üzerine süre aranmaksızın engellilik durumu yeniden değerlendirilir ve yeni rapor düzenlenir."

3 sene önce raporuma ötv yazdırmak için 300 tl verdim

ötv sandelye gibi rapora ekletirsen ücret alıyorlar

Üst Alt