Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet hastanesinden aldığım rapor ile vergi indirimine başvurabilir miyim?

efendy60

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
gelir vergisi

2002 yılından beri % 55 oranında özürlü personel olarak milli eğitim de hizmetli olarak çalışıyorum, 2011 yılının ilk 3 ayına kadar olan bordro kayıtlarında maaşımdan gelir vergisi kesintisi yapılmazken daha sonraki ay yani 2011 nisan ayı itibariyle normal personel olarak çalışan kıdemi benden oldukça yüksek hizmetli arkadaşımdan neredeyse 2 kat fazla gelir vergisi kesintisi olduğunu farkettim il milli eğitim müdürlüğüne sordum defterdarlık gelir müdürlüğüne gitmemi söylediler. Oraya gittiğimde raporumu gösterdim bu raporun geçersiz olduğunu ve yeni bir rapor almam gegektiğini işyerimden bir üst yazıyla kendilerine başvuru yapmamı onların beni hastaneye sevk ediceklerini söylediler. Sorum Şu: daha önce devlet hastanesinden aldığım raporun geçersiz olması sözkonusu olabilirmi ?

vergi indiriminde kullanmak istiyorsanız yeni saglık raporu alacaksınız

vergi indirimli maaş almak istiyorsanız hemen başvurun.

2006 dan önceki raporlar gecersiz

en son çıkan yönetmelikler 2010 ve 2012

fakat 2011 yılının mart ayına kadar bir sorun yok nisan ayında başlayıp hala devam ediyor

Bugüne dek defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmek için başvuru yapmadınız mı? Şimdi mi başvuruyorsunuz? Şunun için soruyorum, eğer defterdarkılktan daha önce sakatlık indirimi elde etmişseniz, o hakkınız bakidir, yeniden başvurmanıza gerek yok...

Elinizdeki raporu kabul etmek zorundalar. Kesinlikle ısrarcı olun. Gelirler idaresi başkanlığı'nın sitesinden:

SORU 8: Başka amaçlarla alınmış raporlar sakatlık indiriminde de geçerli midir?
Sakatlık indiriminden yararlanmak için genel uygulama ilgilinin rapor almak üzere gerekli belgelerle ilgili müdürlüğe başvurması, ilgili müdürlükçe hastaneye sevk edilerek rapor aldırılması olmakla birlikte; vatandaşların mağdur edilmemesi için diğer kurumların sevki sonucu aldıkları raporlarla (rapor aslı veya noter onaylı) ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili Müdürlüklere başvurabilmelerine imkan sağlanmaktadır. Bu uygulama ile kişiler yeniden rapor alma külfetinden kurtarılmaktadır.

daha önceden başvurum var bahsettiğim gibi 2011 yılına kadar sakatlık indirimi uygulanıyor fakat 2011 yılından itibaren bordromu inceleyince uygulanmadığını fark ettim. kurum olarak kamu hesapları bilgi sistemini inceleyince de oradaki personel bilgilerinde "Sakatlık Ver.İn.Kat:Yok" şeklinde bir ifade var. Ben kişisel olarak dilekçe ile kurumuma başvuru yaptım düzeltildiği takdirde geçmişe dönük maaşımdan kesilen vergiyi almam sözkonusu olurmu acaba? ayrıca ilginize teşekkürler.

Uygulanması gerekirken uygulanmamaışsa o döneme ait sakatlık indirimlerini de geri alabilirsiniz. Bu konuda sitede örnekler vardı ya, bulamadım.

Üst Alt