Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet Hastanesine rapor başvurusu yapacağım. Dilekçe örneği var mı?

world56

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. ben yeniden devlet hastanesinde özürlü raporu için başvuru yapacağım. işe giremediğimden dolayı özürlü raporu çıkartmak zorundayım. alınacak rapora dilekçe nasıl yazılır, hangi öncelikli yazıları yazmam gerekiyor ve devlet hastanesi baştabipliğine dilekçe nasıl yazılmalıdır.

Muhterem kardeşim,
Ben raporlarımı bundan yıllar önce aldığımda rapor müracaatı esnasında bir dilekçe yazıp yazmadığımdan emin değilim. Şu an böyle bir prosedür var ise, yani sakatlık raporu alabilmek için bir devlet hastanesine dilekçe ile müracaat edilmesi zorunluğu var ise, öncelikle rapor çıkartmak istediğiniz devlet hastanesine bir sorun ve müracaat dilekçesinin bir standart formatı olup olmadığını öğrenin. Zira bazı resmi kurumlara yapılacak müracaatlarda bu kurumlar standart dilekçe örnekleri ile kendilerine başvuruda bulunulmasını istemektedirler ve standarda uymayan dilekçeleri kabul etmemektedirler.
Dediğim gibi dilekçenin standart formatı var ise bu formata uygun şekilde dilekçenizi yazın. Şayet böyle bir zorunluluk yok ise yani sakatlık raporu alınması için müracaat esnasında standart bir dilekçe örneği söz konusu değil ise aşağıdaki dilekçe örneği sanırım size yardımcı olacak veya en azından bu konuda size bir fikir verebilecektir.
Umarım işiniz rast gider.

......Hastanesi Baştabipliği
(adres)
(şehir adı)

Konu:Özürlülük derecemin tespitine dair heyet raporu düzenlenmesi talebimdir.

İş müracaatlarımda kullanılmak üzere özürlülük derecemin tespitine dair heyet raporu düzenlenerek tarafıma verilmesini arz ederim.

Saygılarımla,

(Biraz boşluk ve bu boşluğa imzanızı atınız ltf)

Ad-soyad
TC Kimlik no
Adres
Tel numarası

Henüz yakın zamanda rapor almışsanız il sağlık müdürlüğüne gidip o raporunuza itiraz etmeniz gerek...

en son aldığım özürlü raporu devlet hastanesi üzerinden 1 sene geçmesi gerekiyormuş?

merhabalar.

ben devlet hastanesine gittim. doktora gittim. doktor benim durumumu gördü. sonra bilgi işleme git kaydını yap dedi bana gel dedi doktorun yanına gittim. sonra beni odyo bölümüne gönderdi. odyoda benim işitme testlerim 88 db ve 100 db çıktı sonra tekrar doktorun yanına gittim. beni sağlık kuruluna gönderdi kayıt için, dilekçe başvurusu ve haşhekimliğine imza için gittim. başhekimlikten tekrar sağlık kuruluna gittim.
ondan sonra sağlık kurulunda bir engel çıktı. sağlık kuruluna dedim ki ben en son 15 nisanda rapor aldım dedim. onlarda dediki eğer kaydıdını yaparsan dedi senin bu hastaneden % 45 ile % 50 arasındaki rapor % 40 altına düşürürler dedi yani kayıt yaparsam o rapor riske girerecekmiş.
eğer kayıt yapıldığında bilgisayar sisteminde ulusal özürlüler veri bankasında özürlü raporu kayıt yapılamıyormuş eğer kayıt yapılırsa % 40 altına düşürülüyormuş.
bunun nedeni bir önceki rapora göre 15 nisanda almış olduğum devlet hastanesi üzerinden 1 sene geçmesi gerekiyormuş. o yüzden ben manisadaki devlet hastanesinde % 43 lük rapor % 30 a düşürülmüş. bu yüzden bende şubat yada mart ayını bekleyecem...

Veri bankasına yazılması ile oranın düşürülmesinin doğrudan hiç bir bağı yok. Sakatlık oranı cetveli ne diyorsa oran odur. Bugün %40 altında yarın %40 üztünde rapor verilemesi söz konusu olamaz yani.

mesela özürlü raporun % 48 olsa bile ulusal özürlüler veri bankasına kayıt edilemiyormuş ve sistem izin vermiyor eğer o oran girerse % 40 ın altına düşürülüyormuş. çünkü daha önce almış olduğum raporun üzerinden en az 1 sene geçmesi gerekiyor. tam teşekküllü bir hastane kurumu söyledi.

Üst Alt