Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Devlet herkesi emekli etmek istiyor: Emekli oldum hata yaptım!
merhaba
tavsiyem şudur ki eğer güzel bir işiniz varsa çalışmaktan rahatsızlığız yoksa hemen emekli olmaya başvurmayın derim ben böyle bir hata yaptım emekli oldum 794 tl emekli maaşı bağlandı gelde geçin bu maaşla devlet emekli edip yerine başkalarını çalıştırmak isteyip işsizliğin düşmesi için çabalıyor
sonrasında sen emeklisin diye yüzüne bakan olmuyor iş bulman zorlaşıyor zengin değilsin fakir de sayılmıyorsun emeklisin deniliyor hastalıklarla ve azcık maaşla ortada bırakılmış hissediyorsun
çalışırken daha çok çalışın ben hata ettim emeklilik hakkım geldi die memuriyete kpssden gitmedim pişman oldum şimdi hemde çok pişmanım çölyakve şeker hastasıyım bu hastalıklara para yetmiyor unumuza zam gelmiş canım sıkıldı striplere fark ödemesi çıkmış insüline fark ödemesi çıkmış hasta olacağına git öl diyor galiba devlet
yapma ya tüm hayallerimi yıktın be abi. tek hayalim emekli olup evde yatmaktı. şimdi senin bu lafların biraz huzursuz etti beni tabi ben de tip1 şeker hastasıyım bu arada. geçmiş olsun. o strip işi tam muamma zaten. günde 4-5 kere ölçüyorum en azından. yetmiyo bana da devletin verdiği
2024 te erken emeklilik hakkım var ama tereddüt yaşıyorum. İleride yasa değiştirip normal emekliliği de kontrole tabi tutarlar diye. Sizce böyle bir şey olabilir mi ? Bilgisi olanlar beni aydınlatabilir mi ?
Merhaba Arkadaşlar aylık bağlama oranları 2008 den önce 65-60 lardaydı şuan yani 2008 ve sonrası 30 lara düştü ve haliyle bağlanan maaş miktarıda yarı yarıya düştü eğer aylık sigorta priminiz asgarininde üstünde yatmazsa alacağınız maaş ta 700-800 gibi olacaktır tabi değişebilir miktarlar
şu sıralar maaşlar adeta yerlerde bağlanan maaşları duyunca aklım kafam gidiyor 600-700-800-900 leri duydum bu para malesef bir insanın ihtiyacını gidermez hele hele engelliyse hiiçççç gidermez bu söz de engelli vekiller malesef bir şey yapmıyor varsın yoksun ekpss herkes ekpss diye tutturmuş asıl gerçek emekli olduğunda memurda olsan 15 yıllık sigortalıkta yine çok fazla para alamıyacaklar ve kademe kademe çalıştıkları süre itibarı ile memur ve sgk lıların maaşları düşecek malesef kimse bunu düşünmüyor sözde vekiller aylık 25-30 bin tl kazanır dilekçe yazarız mail atarız hiç iplemezler !!!
malesef öyle kendim tip 1 diabet artı çölyak hastasıyım birde ikiside zengin hastalığı hangisine para yetireceğimi bilemez oldum Allah yardım etsin çölyak daha da zor ona ne para nede ürün bulunuyor satanlar hepsi paracı 2 tl lik şeyi 20 tlye satıyorlar
emekli maaşı ile gelde geçin işten çıkarım diye ödüm patlıyor bu yaştan sonra ne yaparız
Bir an önce yeni bir düzeneme yapılmalı gerçektende
Bağlanan aylıklar çok düşük 800 900 tl ile nasıl geçinir bir birey milet vekilileri bu paray bir ay geçinsin bakalım
Bir kira bedeli bile 1000 tl iken engelli veya normal bir birey nasıl ne eder nüşünen yok diger ülkelerle kıyaslanınıyoruz
Adamlar ülke ülke gezerken biz kendi ülkemzde farklı bir şehire bile gitmeyi birak aldığımız maaşla geçinemiyoruz bile.