Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet memur engellilik nedeniyle emekli olursa emekli maaşı düşer mi?

mehmet38

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Yüzde kırk üzeri raporu olan ve 18 yılını dolduran devlet memur engellilik nedeniyle emekli olursa emekli maaşı dusermi bilgisi olan varmi ? Ayrıca ücretsiz izindeyken emeklilik başvurusunda bulunulabilirmi? Bu sorularama cevap almak için hangi kurumu aramaliyim

2008 ekim öncesi memur olduysan sıkıntı yok.ücretsiz izinde bulunulamaz diye biliyorum.

Evet 2008 öncesi girdim ise ama prim ve yılı doldurdum ama sağlık nedeniyle emekliliğe kadar calisamayacagim. Onun için son bir yılı ücretsiz izinde geçirmek istiyorum . Sonrada emekliliğe başvurmayı dusunuyirum

Hastalığın uzun süreli ise ücretsiz izin değil de 12 aya kadar ücretli hastalık izni alabilirsin bu sürede maaşın da yatmaya devam eder.. 657 sayılı kanun madde 105 te düzenlenen bir hak. Psikiyatrik hastalıklarda 18 aydır bu süre.. Maaş ve özlük hakları devam ederek verilen bir izindir bu. Ama heyet raporu alınması gerekir bunun için...

Benim gözlerimde görme kaybi var ama engelli raporu için müracaat ettim raporda engelli oranı olarak yüzde 38 verdiler. Ayrıca durum bildirir raporuna başvurdum iş yapabilir diye rapor verdiler. Buna rağmen izin için sağlık kurul eaporu alabilirmiyiz nereye nasıl müracaat etmem lazim

Işten kacindigim falan yok gerçekten çok zorlanıyorum ve hergecen gün rahatsızlığın artiyor. Bir de engelli raporuna müracaatı tekrar yapsam engelli emekliliğinde enemekli maaşı dusuyormu acaba?

Bazı yerlerde gördüm engelli emekli maaşı normal emeklilik gibi deniyor bazilarida emekli maaşı düşer deniyor. Ben öğretmenim Meb de calisiyorum. Benim emeklilik hakkım yaşıma göre 2021 Ekim ayında ama öğretmenlerin emekliliği Haziran temmuz olduğu için emekliligim 2022 temmuza sarkıyor. Yani okullar açıldığında yaşıma göre 13 ayın kaliyor. Öğretmenlik mesleğinden dolayı 22 ayım kaliyor. Bende çalışacak durumda hissetmiyorum kendimi ne yapacağımıza bilmiyorum. Bana yardımcı olacak birisi varmı?

derece ve kademene bağlı.büyük ihtimal 18 yıl ve düz memurluk ise tabandan maaş alırsın ,o da şu an 2661 tl.temmuzda bu miktara %4 zam gelecek.

temmuzda 2767 tl. olur.

Derece 1 kademe 4 ogretmenim

Rapor için nereye gidecegim

Rapor verirler mi bana

Üst Alt