İyi günler.12.08.2012 de hava kuvvetlerinde astsubay olarak işe girdim.09.01.1021 de Kronik bipolar bozukluk ile TSK da görev yapamaz heyet raporu aldım.Rapor MSB Sağlık kom. onaylandı.21 mart 2012 de SGK ya gitmiş.Raporda kesinlikle güç kayıp oaranı özür oranı yüzde olarak belirtilmemiş sadece Duygu durum bozukluğu kronik bipolar bozukluk yazmakta.Özür oaranı SGk kamu çalışanları emeklilik birimi tarafından belirlenecekmiş.Benim gibi TSK personeli Sgk tarafından 1.-2.-3.-4. dereceden malül olarak emekli edildiğimiz taktirde OYAK ve TSK adaki bazı vakıflardan daimi yardım almaktayız.
teşekürler
Şimdi SGK bizim gibi devlet memurlarını yukarıda bahsetiğim 1. ve 4. dereceye kadarmalulen emekli etmelerinde kriter nedir benim rahatsızlığımın güç kayıp cetveline göre güç kayıp oranı yüzde 70 olarak gözükmekte.Oyak kanunun 26 maddesi :
Maluliyet yardımı aşağıdaki hallerde ödenir: a)Tam ve daimi malullük, üyelerden herhangi biri ister vazife dahili ister
vazife harici olsun, herhangi bir kaza, hastalık ve sakatlık neticesinde bir işle
meşgul olmak imkanından kati surette mahrum kaldığı heyeti sıhhiye
raporu ile tebeyyün ettiği takdirde tam ve daimi malul addedilir.
Muvakkat ve kısmi malullük ile muvakkat hastalıklar tam ve daimi maluliyet
mefhumunun haricindedir. Ancak, vücudun yarısının felci, iki kol veya iki
bacağın, iki elin, iki ayağın ve iki gözün, bir kol ile bir bacağın, bir el ile bir
ayağın tamamıyla kaybı, tedavisi gayrikabil daimi hastalıklarla gayrikabili
tedavi olduğu heyet-i sıhhiye raporu ile tebeyyün edip Kurumca da vazifeye
devamına imkan olmadığı kabul edilen sair hastalıklar tam ve daimi
maluliyet hali olarak kabul edilir.
Hastalık sebebiyle yapılacak tam ve daimi maluliyet yardımı, maluliyet halinin tespitinden bir sene sonra ödenir.
teşekürler