Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet memurları refakatçi izni ne kadar süre ve nasıl alabilir?

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
5
Babam karaciğer iflasından dolayı hastanede yatmakta ve organ nakli beklemektedr ayrıca çok çeşitli sağlık sorunları oldugu için refakatçisi olmadan yaşayamaz durumda tuvalet ihtiyacınıda göremez vaziyette

ben memurum babama surekli refakat etmekteyim şuan yıllık izideyim ama bitince ne olacak bilemiyorum o yuzden memurlara tanınan bir refakatçi izni için sağlık kurulu raporundan bu raporu alanlara 3 ay + 3 ay refakat için izin veriiliyormus boyle bişeyden haberdar oldum yasada şöyle bi madde var

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 105inci maddesinin son fıkrasında Ayrıca, memurun bakmakla yükümlü olduğu veya memur refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi

bu refakatçi raporunu nasıl alacagım yatılı tedavi gördugu hastaneyemi başvuracagım aldıgım raporda benim ismim yazacakmı yoksa genelmi olacak ,raporu aldıgım tarihte refakat iznim başlamışmı olacak bu refakatçi raporu hakkında detayları bilen birileri varmı ayrıca raporu alırsam çalıştıgım kuruma vermem yeterlimi yoksa amirin bu izni kullandırmama yetkisi varmı

Refakat izni için babanın tedavi gördüğü hastaneneye başvuracaksın. Önce doktoruna olur vermesi gerekiyor sonra rapor hazırlayan birime yönlendirirler.

Benim kullandığım zaman iki resim (babana ait) istemişlerdi hazırlıklı git. Raporu müracaat tarihi itibarı ile başlatıyorlar.Amirinin onayı gerekmiyor çalıştığın kuruma raporu teslim etmen yeterli. Sen tedbiren kendine fotokopi al kayboldu almadık durumları olmasın. Çok geçmiş olsun @kunta

kunta

Muayene eden doktor mu dedi bunu? O veremez ki.

Kanunda "Sağlık kurulu" raporu deniyor. Yani tek doktor imzası ile alınabilecek bir rapor değil. Sağlık kuruluna sorun nasıl bir yol izleyeceğinizi. Eğer yok öyle birşey derlerse 657 nin 105 inci maddesinin son paragrafını önlerine sunun. Bu sizin kanuni hakkınızdır.

Ayrıca, memurun bakmakla yükümlü olduğu veya memur refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya tedavisi uzun süren bir hastalığının bulunması hâllerinde, bu hâllerin sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, aylık ve özlük hakları korunarak, üç aya kadar izin verilir. Gerektiğinde bu süre bir katına kadar uzatılır.

Tam olarak bilen varsa nasıl alınacağını arkadaşa açıklayabilir mi? Önemli bir durum.

Son düzenleme:
Bu heyet raporu değil sistemden çıkıyor ve iki üç doktor imzalıyor. Onkoloji biriminde rapor veren bir birim oluyor oradakilere bir başvur. Beni de heyete oraya buraya yönlendirmişlerdi sonra bilen bi memur çıkıp sistemden çıkarmıştı üç onkloji doktoruna imzalattım.

babam hala hastanede yatmakta ve kime sorduysam boyle bi raporu bilen yok doktora aordugumda sana refakatçi karti verdim başka bi rapor veremem diyor hastane sekreterleri filan bilen yok malesef taburcu olunca ne yapacağım bilmiyorum
ozgurluk

En fazla 90 gün olur. 90 gün sonra tekrar 90 günlük daha alabilirsin. Bittikçe yeniletirsin; yalnız yakınının hastalığına göre izin yazar doktorlar. Raporu, babanın yattığı hastaneden doktorlarına söyle. Maaşın tam yatar. Sorun, sıkıntı olmaz.

Raporu 45+45... gibi de verebilirler, daha fazla da. Yani ne kadar uygun görürlerse, o kadar verirler.

Başka yolunu bilmiyorum. Başka bir hastanenin sağlık kuruluna gidip "böyle böyle bir durum var, bilmediklerini söylüyorlar, ne yapmam gerek" de. Onlar sana, babanın yatmakta olduğu hastane hakkında bilgi verebilirler. İş yerinde amirinle ve iş arkadaşlarınla konuş, durumu izah et. Bir sıkıntı olmasın.

atom_bombası
Babası heyete falan girmeyecek zaten o hastanede kanser tedavisi görüyor ve hastalığı ölümcül olduğu için devlet memuru yakını refakat izni alabiliyor. Ben bu raporu 2013 yılında aldım kurul/heyet yok. Rapor odasından sistemden çıkartılıyor.

Orası doğru da, hastane bilmemezlik yapıyor sanırım.

Zaten en büyük savaşımız kurumların cahil, bilgisi olmayan ama fikri bol olan memurlarına karşı değil mi.

Kardeş. O doktorun kimse karşısına geç ve "Bu durumu hakkınızda o şehrin kamu hastaneleri kurumu ve il sağlık müdürlüğüne bildirmem gerek." de. Bak nasıl tutuşuyorlar. Lafı dolarlarsa hiç aldanma. Git o yerlerin personel birimine durumu söyle.

@cicikıs arkadaşı whatsapp'den aydınlattım. Refakat raporları, durum bildirir raporu (sağlık kurulu) şeklinde alınıyor. 3 tane ayrı kişilerin rapor örneğini yolladım kendisine.

Birçok yorum yapılmış, biraz karmaşa söz konusu, elimden geldiğince ve basitce izah etmeye çalışayım. Devlet memurlarına tanınmış haklardan biridir refakat izini. Bunun için babanızın tedavi gördüğü hastaneden sağlık kurulu raporu alacaksınız. Bu raporun açıklama kısmında hastalık tanısı ve sizin refakat veya bir yakının refakat etmediği takdirde hastanın kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacağı durumu özellikle belirtilecek. Raporda refakatçi ismi yazılması zorunludur. Bir faks numarası verirseniz veya telefon numarası size faks veya whatsapp görüntüsü atabilirim. benim memurumda aynı durum yakın zamanda söz konusu oldu.

peki diyelim ki organ nakli sebebiyle engelli durumunda bir kardeşimiz var ve kendisi evli olsa bile onun yanında refakat etmek için refakatçi raporu alabiliyor muyuz kanun maddesi öyle diyor da

Doktorun düzenleyeceği sağlık kurulu raporunda TC numaran ile beraber adın yazdıktan sonra gerisi teferruat oluyor. Evli, bekar, büyük veya küçük olması farketmiyor.

Herkese merhaba.Faydalı bilgileriniz için teşekkürler öncelikle.16 yaşındaki kızıma icd (kalp şok cihazı)takılacak ve psikolojisi çok etkilendi.Cihaz takıldıktan sonra bu süreci atlatması için alabilirmiyim bu refakat iznini bi de özel hastanede olacak operasyon oradan alınabilir mi.Şimdiden teşekkür ederim.

Üst Alt