Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet memurlarına tanınan ortez hakkı kaç yılda bir kullanılabiliyor?

hascan01

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Ben engelli bir memurum.Uzun yürüme cihazı kullanıyorum. Cihazımı temin ettiğim kurum devletin bize tanıdığı cihaz bedellerini ödeme hakkını iki yıldan beş yıla çıkardığını bildirdi.
Cihazımı üç yıla yakın zamandır kullanıyorum ve artık kullanılamaz duruma geldi. Memurların cihaz edinme hakları ile ilgili olarak 2010 yılına ait değişiklikler ve benimle aynı proble karşılaşmış arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.
TEŞEKKÜRLER.

Maalesef evet (genelge madde 3):

"Tıbbi malzemelerin kullanım süreleri;
vücut organ protezleri için 5 yıl,
meme protezi için 2 yıl,
myoelektrik kontrollü kol protezleri için 10 yıl,
motorlu malul arabası için 10 yıl, (bu iptal edildi)
standart tekerlekli sandalye için 5 yıl,
akülü tekerlekli sandalye için 10 yıl,
konuşma cihazı için 5 yıl olarak uygulanır."

way babo....
Şimdi ben 10 yıl bu arabayı mı kullanacam?

Gidiyim tozunu neyi silip,arabaya bakım yaaplım daha 7 yıl beraberiz nede olsa :)

Merhaba hascan 01 uzun yürüme cihazları ile ilgili sgk 2010 vücut organ protez listesinin komisyon çalışması sonuçlanmış maliyeninin onayından sonra resmi gazetede bir kaç güne kadar açıklanıyor ve 01.04.2010 tarihinden sonra uygulamaya giriyor.Aldığımız duyumlara göre daha teknik anlamda cihazların listeye konduğu söylendi inşallah tüm cihaz kullanıcıları için iyi haberler gelecek.

Üst Alt