Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet memurluğuna atanmadan dolayı istifa hakkında..?

Karazeybekc

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Ben özel bi kurumda çalışıyorum 1 Nisan 2014 tarihinden beri. Buranın kadrosundayım sözleşmeli falan değilim. Son atamalarda adalet bakanlığına memur olarak atandım. Buradan çıkmak için ihbar tazminatımı ödemem gerekiyor mu 6 hafta ihbar sürem var. Yoksa ödemeden ben şu gün çıkıyorum deyip çıkar mıyım? Devlete atandığımda böyle bir durum söz konusu oluyor mu kesin bilgisi olan varsa memnun olurum şimdiden. Teşekkürler.

Karazeybekc

işyerinize noter kanalı ile şu şu nedenlerden dolayı işten ayrılcağınızı bildirir bir dilekçe ile bildirin en azından önceden işten ayrılcağınızı bildirmiş olursunuz özlük dosyanında mutlaka bir sözleşme vardır imzalamışsınızdır yani benim kanımca noter kanalı ile devlet memuru olarak atamanızın yapıldığından dolayı şu tarihten itibaren işten ayrılmak istiyorum diye bir yazı yazmanız gerekir

İşi 6 Aydan Az Sürmüş İşçi İçin : 2 Hafta [-](sizin için geçerli bildirim süresi bu)[/-]
İşi 6 Aydan 1,5 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 4 Hafta
İşi 1,5 Yıldan 3 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 6 Hafta (sizin için geçerli bildirim süresi bu)
İşi 3 Yıldan Fazla Sürmüş İşçi İçin : 8 Hafta olarak belirlenmiştir.
Bunlara uymayan taraf ihbar tazminatı ödemekle yükümlüdür.

İşten ayrılma(istifa) halinde ne kadar süreyle aynı yerde çalışmaya ilişkin düzenleme iş sözleşmesinde yer alıyor olabilir.
Bununla ilgili yorum yapabilmek için iş sözleşmesini incelemek gerekir.
Ama iş sözleşmeniz yoksa 2 hafta öncesinden bildirmeniz yeterlidir.
Yazılı olarak da bildirebilirsiniz bir fotokopisini yada 2 asıl nüsha yapıp bunu yazıda bildirerek birini kendinize birini iş yerinize verebilirsiniz.

Arkadaşın dediği gibi Noter kanalıyla da olabilir tabi ki bu ücretlidir.

Plumeria 2014 yazıyor onu kaçırdın sanırım yani 6 haftaya tabiiyim :) benim dersim atıyorum yarın, bugün işten çıkıyorum deyip ihbar süremi ödemeden çıkabilir miyim çıkamaz mıyım? Normal şartlarda ödemem gerektiğini biliyorum yada o süreyi çalışmam gerektiğini. Benim sorduğum özelde çalışırken devlete atandığımızda ödememe durumu olur mu?

Bence devlet memuriyetini kazanmak geçerli bir mazeret. Ayrıca bu çalıştığın şirket politikası ile alakalı yanıtını orda aramalısın. :rolleyes:

Karazeybekc Pardon ben 2014'ü görmemişim bildirme zorunluluğunuz var bildirmediğinizde ödersiniz memurluktan dolayı sıkıntı olmamasını hiç durmadım ama şirketinize kalmış bir durum galiba ben de şirkette avukatın yanında adli işler uzman yardımcısıyım.
Avukata söyledim ama şirkete yazılı bir şey vermedim henüz belli değil diye (Adalet Bakanlığı uzun sürüyor)
Sizin belgeler vs açıklandı mı ki? yani hemen yerleşiyor musunuz?
Belgeler yayınlandıktan sonra da 15 gün süreniz var zaten yani o 6 haftayı doldurursunuz bence :confused:

ihbar tazminatını ödeyen işçi görmedim ben daha. işçiyi işveren istifaya zorlar ihbar vermemek için

İstifa edip hemen çıkmayı talep edersem ihbarımı ödemem gerekir, çelişkili oldu söylediğiniz :) kendihalinde

İhbar süremi doldurmak önemli değil aslında ama dediğin gibi ne zaman işbaşı olacağı belli olmadığından çıkıp bi süre işsiz kalmak istemiyorum. Daha doğrusu borçlar beklemiyor n Plumeria

Karazeybekc Ben iş yerimle görüştüm kazandığımı ve memurluğa geçeceğimi biliyorlar
Ne zaman gideceğim belli değil belirlenene kadar devam etmek istiyorum dedim.
Onlar da zaten bize bildirdin son 1 hafta kala da yazılı dilekçe verdiğinde sıkıntı olmaz dediiler.
Siz de görüşün zaten uzun sürecek 1-2 hafta iş başı yapmayacaksınız.

Kamuya atanmış olmak yasal olarak mazaret değil, tamamen işvereninize bağlı.
Misal ben son 5,5 yıl büyük bir kurumsal firmada çalıştım, bu süre zarfında belki yüzden fazla çalışan işi kendi bıraktı ama tek bir tanesinden bile ihbar tazminatı talep edilmedi, şirket politikasıyla alakalı yani.

ben daha görmedim ihbar ödeyen işçi. kendımde cıkarken ısten bı hafta onceden belkı daha kısa sure once memurlugu kazandıgımı soyleyıp ınsan kaynaklarında ıslerımı hallettım cıktım. daha da bu zamana kadar gormedım babamda 35 senelık işçi belkı işçi emeklisi kendısıde bu zamana kadar oyle bırsey ondan da duymadım kı onlarca fabrıkada calısmıs bır ınsan. işveren sana tazmınat vermemek ıcın kırk turlu oyun cevırır ama senden tutupta para almaz o kadar da uzun boylu degıl

Şimdi bakın dediğiniz gibi kurumdan kuruma değişir. Ben bi bankada kadrolu memurum. İnsan kaynakları ile görüştüm ve çıkış dilekçenizi verirseniz ihbar süresi kadar çalışmanız yada o süreyi ödemeniz gerekir dediler. Kısmet ne diyelim. Ben sadece işten ne zaman ayrılmam gerektiğini kestiremediğimden işten çıkışımla yeni görevime başlamam arasında boşluk olmasın istiyorum ondan ihbar süresini ortadan kaldırmak istiyordum.

Benim de zamanında çalıştığım şirket atanan bir arkadaş ayrılmak isteyince helal olsun tüm haklarını vermişlerdi yani 6 yıllık tazminatı vb. haklarını. Böyle özel kurumsal firmalarda var. Ama banka dediniz vatandaşı deve yüküyle faizle soyan personelini neden ayırsın ki değil mi?

Üst Alt