Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet memuru iken, SSK yetim aylığı bağlanır mı?

Dbaban

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba bir sorum olacaktı..2006 yılı devlet memurluğuna girdim hâlen daha aktif görev yapıyorum..Babam SSK lı idi. Vefat etti..Devlet memurluğuna devam ederken babamdan SSK yetim aylığını da bağlatıp alabilir miyim? Bir iki yerde alabilir diye yazı gördüm..umarım öyledir..5434 sayılı kanuna tabi olduğum için alınabilir diye okudum..Beni aydinlatirsaniz sevinirim..Bir de bir sorum daha olacak..Bir bayan olarak 58 yaşında emekli olacağım..şu an 39 yaşındayım..12 yıllık memuriyetim var..memur emeklisi olmak için 21.5 sene çalışıp son 3.5 yılı dışarıdan prim tamamlasam , emekli sandığına tabi emekli olur muyum? Peki oldu ya çalışırken babamın maaşını alamadım, emekli olunca hem emekli sandığı kendi maaşım hem de SSK li babamın yetim aylığını alabilir miyim ? Teşekkürler şimdiden..

hayır alamassınız 657 memur iken diğer hiçbir emeklilik maaşlarından yararlanamazsınız
oldu olacak 2022,evde bakım,memur maaşı,babadan dededen emekli maaşı,dul yetim yaşlı maaşı hepsini bağlayalım :) şaka bir yana alamazsınız

Üst Alt