Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet memuru oldum. Önceki sigortalılığımı birleştirmeme gerek var mı?

ihsanoz

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 1574 gün özel sektörde çalıştıktan sonra 2017 Eylül de MEB e memur olarak başladım.

Ama ileride emekliliğim ile alakalı önceki sigortamı bildirmem gerekiyor mu?

Ne yapmam gerek bilgisi tecrübesi olan var mı?

Sigorta başlangıcı 17.04.2008
Engel derecem %44
Kaç yılda emekli oluyorum ve özel sektördeki 1574 günüm için ne yapmalıyım.??

Bildirmene gerek yok ama hizmet birleştirmesi yapabilirsin fakat emeklilk tarihini etkilemez ancak engelli olarak emekli olabilmek için vergi indirim belgesi alman gerek bildiğim kadarıyla

desperado

Vergi indirim belgesini eski iş yerimde almıştım MEB e de engel kadrosundan atandım yine de bildirmem gerekli mi?

Birde hizmet birleştirmesinin nasıl bir katkısı var??

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ihsanoz

Meb kamuda çalıştığım için tavsiye ederim ki e devlet üzerinden özel sektör hizmet dökümün ve dilekçen ile kurumunun insan kaynaklarına hizmet birleştirme dilekçesi yaz. Insan kaynakları sgk ya yazıyor ve sgk onaylayıp kurumuna yolluyor.. Mebbis e işleniyor.

Böylece açılacak olan sınavlarda bu süre işine yarıyor ve aynı zaman da emeklilikte ilk sigorta girişin itibari ile hesaplama yapılıyor.. Kamuda olduğun için vergi indirimi emeklilikte istenmiyor, şart değil. Fakat maaşına ufakta olsa etkisi oluyor.. Yaptırmanın zararı yok faydası var..

strangeyaman

Çok teşekkür ederim. Bende insan kaynaklarına başvurayım o zaman.

Vergi indirim belgesini kurumuna ver fotokopisin koysunlar isleme maasinda 30 -40 tl bir farkı olur hizmet birleştirme yaparsan engellikten emekli olurken etkileyebilir kesin bilmiyorum normal emeklikte emeklik tarihini etkilemez

bir yıl 360 gün kabul edilir ve özel sektörde çalıştığınız sürece kazandığınız primler 360 ile bölünür ve elde edilen sonuç: yıl bazından alınır.

Kamuda çalışmaya başladığınızda; asalet onayladıktan sonra hizmet birleştirmesi dilekçesi yazarsınız işlemleri onlar halleder ve olur biter.

Kamuda çalışacağınız yıla eklenir ve bazı durumlarda avantajınız olabilir.

Ama dezavantaj maaşınızdan cuzi miktar azalır. Tavsiyem: Emekli olacağınız zaman hizmet birleştirmesi yapın işlem bitince akabinden emekli olunuz.. Bu her meslek için geçerli değil: ama hizmetli olduğunuz için acele etmeyin emekliliğinize yakın zamana saklayın..

hizmetli olduğu için Maaşda azalma olacak 20 lira falan.

Mr.No

Hizmetli kadrosu değil memur olarak başladım ama onunda pek bir farkı yok sanırım. Genel olarak emekliliğin bitimine yakın yapmakta fayda var diyorlar.

Birde SGK da engelli bürosunda kayıt yaptırarak emekliliğin bitimine yakın süreniz geldi diyerek haber veriyorlarmış böyle birşey var mıdır? Haberiniz var mı?

hizmetli ve memurda hizmet birleştirmesi son güne yapılırsa iyi olur... Yeter ki maaşınız eksilmesin.
ama maaşın cuzi miktarını 20 lira falan birşey her ay eksilecek umursamıyorsanız yapın tabii ki..

Emekliliğiniz geldiğini dilekçe ile öğrenirsiniz. Yada sözsel. ama size durum dururken bildirmezler. Ancak 65 yaş sınırı gibi durum olunca elbette bildirir.

Kaldı ki emekliliğiniz geldiğinde istediğiniz zaman emekli olursunuz. 65 yaşı gibi yaş sınırı aşmadığınız zaman.

Kamuda çalışan otomatikman engelli kadrosuna geçer. Geçmemiş ise yazılı durum bildirebilirsiniz.

evet birleştir meslegine göre çalıştıysan kademe ilerlemesi alabilirsin

ister bildir, ister emekli olmana yakın bildir farketmez, sana çalışırken katkısı olmayacak, 2008 den sonra memuriyete başlayanlarda derece kademede değişiklik yaratmıyor hizmet birleştirmesi. En çok nerden primin ödenirse ordan emekli olursunuz, emekli olmak isterseniz yeni rapor istiyorlar, işe girerkenki raporunuzuda isteyerek tekrardan değerlendiriyorlarmış. Çok saçma ama durum bundan ibaret.

ihsanoz

şimdi birleştirme sana bir faydası olmayacak emekliliğe yakın birleştir, şimdi birleştirirsen senden fazla kesinti olacak her zaman

Arkadaşlar özelde çalışan biri masabaşı memur olunca özeldeki prim günleri devletteki günlere eklenmiyor mu?

ASUS_Z00MD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ihsanoz

Bizde Kamu ya ilk başladığımızda aman sakın birleştirme maaşın eksilir falan dendi.. Ama buna rağmen başvurdum.. maaşım değişmedi azalmadı da.. ve şeflik sınavında özel sektörde çalıştığın sürelerin 3/4 ü değerlendiriliyor ve bu sayede 4. dereceye şef olarak atandım..

2008 sonrası memur olanlar için özel sektördeki sürelerin @ELİFPINAR dediği gibi kademe dereceye bir etkisi yok..

Eğer teknik hizmetler sınıfına atanırsan ve özel sektördede aynı mesleği yaparsan bu durumda kademe derecen özel sektördeki her yılı bir kademe olacak şekilde arttırılıyor..

Hizmet birleştirmeni yap kardeş..

Nisan 2008'de sigortalı, 2017'de memur oldum. %44 raporla ne zaman emekli olurum?

Merhabalar:

17.04.2008 de ilk sigortamın başlama tarihi;
%44 Engel Raporum var,
1574 gün sigortalı olarak özel sektörde çalıştım.
ve 110 gündür MEB de görev yapmaktayım.

Emeklilik için devlet memurluğunda kalmak için bir alt sınır var mı ?

Yoksa ne zaman emekli olabilirim ??

Şimdiden Teşekkürler.

strangeyaman

Yani 1574 günüm özel sektörde vardı. Yani 2726 gün ile mi emekli olacağım yoksa 4300 günün hepsi memurlukta olması lazım?

emeklilik sürene eklenir kardeşim. aksini diyen halt etmiş.. yüzde 44 oranın olduğu için 18 yıl ve 4600 (işe girişini bilmediğim için tahminen) gün sürede yaş beklemeden emekli olursun...

SGK bünyesinde sigorta kolları arasında çalışmaların elbette sayılır.. 4600 günden çalıştığın 1570 günü çıkar, kalan süre daha prim günün bulunuyor..

vermi indirimi belgesi elbette ki alın..

ama emeklilik ile alakası yok. tamamen vergi indirimiden dolayı cebinize bi miktar para fazla kalır..

657/53 veya diğer 657 lerde vergi indirimi ile emeklilik söz konuısu değildir...

tekrar ediyorum. işe giriş prim gün ödeme sayısında önemli olduğundan, bilmediğimiz için 4300-4700 gün arası prim çalışma süreniz bulunuyor

@ihsanoz
hayır...
4300 toplam süre... sigorta kolları farketmeksizin çalıştığınız prim gün sayıları bu rakamdan düşülür...

misal 2000 gün çalışmanız varsa farzedelim,
4300-2000 = 2300 gün daha çalışmanız gerek... tabi 18 yıl şartı ile bulunuyor..

Başlama Tarihi

Çalışma Gücünde Kayıp Oranı

%60 ve daha çok olanlar
%50 %59 arası olanlar
%40 - %49 arası olanlar
01.10.2008 31.12.2008
15 yıl, 3 bin 700 gün
16 yıl, 3 bin 700 gün
18 yıl, 4 bin 100 gün
01.01.2009 31.12.2009
15 yıl, 3 bin 800 gün
16 yıl, 3 bin 800 gün