Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet memuru olunca 4A statüsündeki çalışmalar emekli olurken nasıl dahil ediliyor?

mersinliengelli

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlar sgk(ssk)lı olarak çalışılan prim gün sayısı x kadar diyelim.ekpss kazandık devlet memuru olduk,sanırsam 4c oluyor ondada y kadar.toplamda istenilen prim istenilen yılı tamamladık diyelim.4a ve 4c parça parça olduğu için emekli olurken gün sayıları birleştirilip emekli olunabiliniyormu yoksa son çalıştığın yerdemi istenilen prim gün sayısı istenilen yılımı tamamlamak gerekiyor?

ekim 2008 den den sonra memur kadrosuna geçtiyseniz,bu tarihten sora geçenlerin emekli maaşları SSK lılar gibi hesap ediliyor.

turkuaz06

anladım.ben varsayım olarak söyledim.benim sigorta girişim 2006.şu ana kadar sigortalı çalışıyorum.örneği ekpss kazandım memur oldum bundan sonra sigortam ve maaşım memur statüsüne göre yatacak.bu durumda birleşerekmi hesap yapılır yoksa son çalıştığın kurum devlet bünyesi olduğu için ordanmı yıl ve günü tamamlamak gerekiyor diye sormuştum

çalışırken memur statüsüne göre maaş alırsınız.derece-kademe,gösterge vb... olur.2019 yılında memur olursanız,yeni işe başlayan memur gibi maaş alırsınız çalışırken.10 yıl ssk niz varsa,10 yıllık memur gibi maaş alamazsınız.hizmet birleştirmesi,emeklilik sürenize etki eder.daha erken emekli olursunuz.

turkuaz06

Şöyle söyliyim.01.09.2006 ilk sigorta girişim.3.dereceden engelliyim.bu durumda 4400 +20 yıl sigorta isteniyor.12 yıldır sigortalıyım.ve prim gün sayım 3100.Diyelimki memur oldum ve 4a dan 4c ye geçiş yaptım.bu 4400+20 yıl sigortalılık süresine etki etmez dimi?sen memur oldun sigorta prim gün sayın artık önemsiz sıfırdan başlıyorsun 4400+20 yıl yeniden olacak denmez dimi?3100ün üzerine 1300 memurluk olunca ve 12+8 yıl olunca emekli olabilirim.Peki emekli olduğumda maaşım neye göre hesaplanır ?

emekli maaşınız,ssk lılar gibi hesaplanır.emekli sandığına göre hesaplanmaz.12 ssk+8 memurluk yaptığınızda emekli olabilrsiniz.3100 ssk,+1300 memurluk =4400 yeterli.

Üst Alt