Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet memuru olunca erken emeklilik tarihinde bir değişme olacak mı ?

güncce

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Ben 20.10. 1999 yılından beri özel sektörde çalışmaktayım. Bu sene vergi indirimi için başvuruda bulundum ve 3. dereceden vergi indirimi aldım. normal şartlarda 2018 yılında emekli olacaktım. Fakat yapılan ömss sınavı sonucu çok şükür ki devlet memuru olarak atamam gerçekleşti. Henüz işe başlamadım. Öğrenmek istediğim devlet memuru olunca erken emeklilik hakkımda bir değişiklik olup olmayacağı? Tşk ederim.

Herhangibi bir değişiklik yok yalnız deftardarlığa başvur ve vergi indirim yazını çalışacağın kurum adına güncelleyip tahakkukçuna bırak

BU ARADA ÇOK SEVİNDİM HAYIRLI UĞURLU OLSUN ARKADAŞIM.... ENGELLİLER İÇİN KAMUDA ÇALIŞMAK HER ZAMAN İYİ VE RAHATTIR. hayır herhangi bir değişiklik olmuyor. özel sektördeki çalışma sürelerini emekli sandığına saydır. başlangıcın 20.10.1999 olur. vergi indirimi almak için geç kalmadın mı özel sektörde işe girdiğinde sakatlık indirimi uygulanmadı mı.?

İşe 3.derece engelli kadrosunda başlayacaksın. vergi indiriminden yararlanmak için defterdarlığa bir dilekçe ver sonra çalıştığın kuruma cevabı 1-2 ay içinde gelir.

EMEKLİ OLMAK İÇİN; 18 YIL FİİLİ HİZMET VE 4080 GÜN PRİM ÖDEME ŞARTLARINI TAŞIDIĞIN AN EMEKLİ OLABİLİRSİN. YANİ 20.10.2017 TARİHİNDE ERKEN EMEKLİ OLURSUN.

Cvplarınınz için tşk ederim.

Caterpillar
Evet biraz geç kaldım vergi indirimi için ama olsun. Amaç erken emekli olmaktı zaten o hakkı da aldım. Tekrar tşk ederim cevaplarınız için.

memurlar 15 hizmet yılı ile emekli olurlar.

2008 yılından önce işe başlayan memurlar 15 yıl şartı var emeklilik için.

Emeklilik şartlarınız tümden değişti. Artık 5510 sayılı yasanın 28. maddesine tabisiniz.

Ayrıca elde etmiş olduğunuz sakatlık indiriminin de hiç bir önemi yok. Emeklilik zamanınız geldiğinde kurum sevki ile alacağınız rapordaki oran belirleyici olacak...

(Bağkur yazıyor tabloda, ama sizin için de geçerli)
bagkur.PNG

Üst Alt