Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet memuruna evlilik yardımı yapılıyor mu?

karakabus_

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
merhaba bir arkadaşım devlet memuru. daha yeni(ilk) evlendi. devlet memuru evlilik yardımı diye bir şey var mı bana da sordu kafama takıldı. evlilik yardımı diye bir şey varsa ne yapması lazım ?

not: arkadaşımın bir engeli yoktur.

İlk defa evlenecek Engelli devlet memuruna evlilik yardımı yapılıyor mu?

Yeni meclisten geçen torba yasaya göre çeyiz desteği adı altında bir yardım yapılıyor.

ÇEYİZ DESTEĞİ: Bankalarda TL cinsinden çeyiz hesabı açanlara, asgari 3 yıl boyunca sistemde kalmaları, 27 yaşını doldurmadan ilk evliliklerini yapmaları halinde devlet katkısı ödenecek. Devlet katkısı ödemesi hesapta biriken toplam tutarın yüzde 20'sini ve azami 5 bin lirayı geçemeyecek. Azami tutar 3 katına kadar artırılabilecek.

Siz buna evlilik yardımı mı diyorsunuz? şartlara bağlıysa eğer ona yardım denemez, devletin işi gücu ipe un sermeye çalışmak.
''Marshall Yardımı'' şartlarından daha ağır şartlar ileri sürerek ''sen beceriksizsin paranı bana ver ben biriktireyim'' demektir deyilmidir?

Life tşk ederim ama bu şartlar bize uymuyor peki faizsiz kredi veren bankalar var mı bu konuda

27 yaşını tamamlayanlardan devlet de umudunu kesmiş sanırım, ancak yine de yaşı bu limitler dahilinde kalan ve asgari 3 yıldır para biriktirmeye çalışanlara cüzi de olsa bir destek...

İnsan kaç yaşında evleneceğini nerden bilecek, birde 3 yıl öncesinden tahmin edip bankaya para koyacan ooo, bu ölme eşeğim yaz gelince yonca vereyim hesabı :)

Üst Alt