Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet memurunun göreve geç kalmasının cezası nedir?

erbin

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
35
Arkadaşlar Devlet memurunun mazeretsiz göreve geç kalmasının cezası nedir ?

Geç kalmamaya baksın. Amirin yerinde olsam kaç dk geç geldiyse o kadar dk geç bitirirdim mesaisini.

@erbin,
Çoğunlukla birim sorumlusu tarafından fırça atılır. Tekrarlanıp durursa tutanak hazırlanıp üst amirlere yollanır ve muhtemelen ilk geç kalma için uyarı yazılır. Ancak bu tür ceza vermeler nadirdir.

Valla ben şu ana kadar tam vaktinde gelen bir devlet memuruna neredeyse hiç rastlamadım. Hastanede 9'a randevu alıyorum, şu ana kadar 9.30'dan önce doktorun geldiğini hatırlamıyorum. Başka bir devlet dairesinde işim oluyor, genelde böyle. Mesai 5'te bitecekse 4.30'dan sonra yerinde bulamıyorum.

(Görevini hakkıyla yerine getirenler üzerine alınmasın.)

berke26 adlı arkadaşın mesajına katılıyorum. Ben de şu ana kadar tam vaktinde gelen bir devlet memuruna rastlamadım. Ben de hastane de saat 9'a randevu alıyorum, şu ana kadar 9:30'dan önce doktorun geldiğini ben de hatırlamıyorum. Şayet mesai saat 5 te bitiyorsa 4:30'dan sonra ben de doktoru yerinde bulamıyorum.

Son düzenleme:
Düz memurla bir doktoru, öğretmeni karşılaştırmak yanlış olur. En basitinden bir trafik kazasında kişi memursa bundan bahsedilmezken bir öğretmense haberde bu vurgulanır. Yine bir haberde sağlıkçı arkadaşın evine hırsız girmiş işteyken, mağdur , bunu bir sağlıkçıya nasıl yaparlar diyordu pandemide.

@erbin,

Doktorlar 8:30 gibi başlar 16:30 gibi de çıkarlar. 16:30 dan sonra doktor bulmayı beklemek, nöbetçi ve klinik dışında, mantıklı olmaz. Doktor mesaileri bu şekilde.

@osmangazi,

Bunun sebebi izleyicinin ilgisini çekmek. Düz memurun trafik kazası geçirmesi kimsenin ilgisini çekmez. Ama eğer bu kişi sağlıkçıysa (özellikle pandemide), gazi ya da gazi yakını, şehit yakını, yaşlı, çocuk vb. ise izleyicinin ilgisini çeker.

Düz bir memur olsun engelli bir memur olsun göreve 5 dakika geç kalırsa

Son düzenleme:
Arkadaşlar hiç bir şey olmaz. Özel sektördeyim iş arkadaşım araç kazası yaptı iş yeri zorla getirdi. Devlette böyle bir şey yok Devlete kapağı atarsan yüz kızartıcı suç bile olsa işten kovulamazsınız.

Amirinize bağlı normalde 5 dk için kimse ceza vermez savunma istemez. Ben 13 yıllık öğretmenim 2 araç değiştiriyorum geç kaldığımız zamanlar oluyor nadirde olsa 3-5 dk sorun yaşamadım.

Çok suistimal ediliyor bu durum. Ama çokta yaptırım olmuyor maalesef.

@aydünyavaz,
Vicdan diyorum, hak diyorum başka da birşey demiyorum. Alışkanlık haline getiren ve buna göz yumanlar için.

Arkadaşlar ben bir devlet memurunun sabahları mesai saatine dakikalarca geç kalmasının taraftarı bir insan asla değilim. Benim sabahları her zaman değil de bazen iş yerime mesai saatine sadece 5 dakika geç kaldığım oluyor. İdarecilerden sabahları mesai saatine sadece 5 dakika geç kaldığım zamanlar bile laf duyduğum oluyor. Buna üzülüyorum. İdareciler keşke engelli memurlara karşı anlayışlı olsalar ve empati yapsalar.

Son düzenleme:
Benim mesai 8de başlıyor
9 veya 9.30 gibi işe geliyorum yıllardır
Şizofreni ilaçlarım derin uyuttuğu için müdürüm saat 10'a kadar burda olmaya çalış demişti

Amire müdüre bağlı anlıycanız

Sevgili kardeşim, bir üç, beş kez geç kalma ile bir şey olmaz. Kırk yılın başında mesaisine beş, on dakika geç gelen elemanına laf söyleyen amir ayıp etmektedir. Engelliyi/özürlüyü/sakatı bırak, sağlam insana bile bu durumda laf edilmez. Ancak bu iş alışkanlık haline gelir ise amirin eline koz vermiş olursun ki bunu sen farkında olmadan tutanak altına alıp vakti zamanı geldiğinde aleyhinde kullanabilirler. Ayrıca bu alışkanlık sana uyarı-ikaz-kınama vs adlar ile ceza olarak geri döner. Dahası işten kovulursun. “Hiçbir şey olmaz” diyenlere asla itibar etme. Hiçbir şey değil, şayet istenirse ÇOK ŞEY olur.

Halen yaşanan bir vaka anlatayım da işin ciddiyetini anla. Bir bayan doktor. Bir resmi kurumda görevli. Kurumun adını vermiyorum, uygun olmaz. Kurum giriş kapısının hemen karşısında sayılabilecek konumdaki kuruma ait lojmanda oturuyor tek başına. Ev ile işin arasındaki mesafe yürümekle taş çatlasa 10 dakika. Geç kalmak alışkanlık halini almış. Üç dakika, beş dakika, on dakika Hepsi kayıt altında. Kimse ses çıkartmıyor uzun zamandır, hem de çok uzun zamandır. 3-5 dakika uzun zamandır önemsenmiyor.

Gün geliyor bu doktor kadın ile resmi kurumdaki bir görevli taciz iddiası ile mahkemelik oluyor. Doktor taciz etti diye yalan söylüyor, adam da kendisine iftira atan kadın doktordan şikayetçi oluyor. Doktor haksız, adam ise haklı bulunuyor. Doktor kadın rezil oluyor. Kurum işi daha ileri götürüyor ve bütün eski işe geliş ve çıkış saatleri delil olarak yukarıya yollanarak kadının evi 10 dakikalık bir mesafede olmasına rağmen hem işe devamlı olarak geç gelmesi hem de iftira atması nedeniyle kurumdan ihraç edilmesi isteniyor. Kurum kadına en ağır disiplin cezasını veriyor ve geç kalmanın devam etmesi durumunda ihraç edileceğini bildiriyor.

Bu olay daha yeni, dumanı tütüyor. Haberin olsun.
@erbin,

@alifatih1958

Tavsiyeleriniz ve uyarılarınız için teşekkür ederim. Yalnız ben Şizofren hastası bir devlet memuruyum. İşe bazen geç kalmamın sebebi kullandığım Şizofren tedavi ilacının sabahları uyku yapmasıdır.

Son düzenleme:
İstanbul'daki ler nasıl yapıyor onu merak ediyorum. 2 saat yol gidiyorlar hergün.

Bizim iş yerinde , öğretmenlikten geri hizmete alınmış bir memur var. Aynı odayı paylaşıyoruz . Sadece fotokopi çekme işini yapıyor.
Yalnız hemen her gün sabah 10.30'dan önce gelmez. Bazen öğlen 12'de geldiği de oluyor """Ürtiker""" rahatsızlığını öne sürerek mazeret bildiriyor. Müdürümüz de bu kişiye esneklik tanıyor. Kuruma geç gelmesine göz yumuyor. Durum böyle olunca ayrımcılık yapılıyor. İdarecilere birkaç defa bu konudaki tepkimi dile getirdim. Mesele "sen işine bak" noktasına geldi. Ben adamın ekmeğiyle oynama derdinde değilim ama Şizofreni hastasıyım. Her gece 600 mg clonex ve seroquel aldığım halde sabah erken kalkıp işime zamanında gidiyorum. Dışarıdan bakınca iyi göründüğüm için hastalığımı basit bir şey zannediyorlar.

@Descartes

Mesaiye sabahları saat kaçta başlıyorsunuz ? Bir internet sitesinde okumuştum. Okuduğum bilgi doğru mu yanlış mı bilmiyorum. Engelli memurların isterlerse sabahları mesaiye saat 9:00 da başlama hakları varmış. Bu bilgi doğru da olabilir yanlış ta olabilir. Siz böyle bir şey okudunuz mu ?

Yazdığınız doğru. Bazı engelli arkadaşların dış görünüşünden engelli oldukları hemen anlaşılıyor. Şizofren hastalığı ruhsal bir hastalık olduğu için ve insanın dış görünüşünden anlaşılmadığı için Şizofren hastalarının dış görünüş olarak engelli olmayan sağlıklı insanlardan farkları yok. Siz bu konuda başka neler düşünüyorsunuz ?

Son düzenleme:
Ben dediğiniz gibi bir yazı okumadım. İlçe milli eğitim'de çalışan arkadaşlarım var engelli 8-5 arası çalışıyorlar. Bizim okulun memuru da engelli mesela o da zamanında gelip zamanında gidiyor. Ama bizim idareciler öyle üç beş dakikaya sıkıntı çıkaracak insanlar değil.

657yi kaldırsınlar bakın geç kalan, rapor alan kalıyor mu? İnanın yıllık izinlerini yakar çoğu.

Zorunlu haller için verilen toleransları babasının tapu senedi gibi kullanmak isteyenler var. Kırk dereden su getirip görevi başından savmak isteyenler var.

Bu medeni hakları çoğu memur hakketmiyor bence. Amir uyarınca da nazlı kız gibi sitem etmeye başlıyor. Uyaran patron olsaydı özür dileyip bir daha olmaz derdi.

Bana kızarsanız kızın, 657 bu insanlara göre değil.

Üst Alt