Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet memurunun sonradan rapor alması memuriyetini etkiler mi?

goddar

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Selamlar.Ben 2012 yılında Devlet Memuru oldum.Tabi bu aşamada yetkili Hastanelerden sağlamdır diye sağlık raporu aldım.Rahatsızlıklarımdan dolayı (Uyku Apnesi,Kekemelik,Hiperlipidemi,Obezite Cerrahisi vb )şu anda Engelli Raporu alırsam Memuriyetimi etkilermi diye merak ediyorum.Yada bu raporu alıp işyerime göstermesem olurmu..Bulunduğum kurumun beni zorla emekliye sevk etmek gibi bir durumu yoktur umarım..Bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.

Emeklilik işinizi engellemiyorsa siz istemedikçe 65 yaşınıza kimse sizi zorla emekli edemez bu bir ikinci vergi indirimi alırsınız maaşınız 40 lira en az artacaktır sonra başka bir sürü avantajınız var polis doktor mühendis gibi benzeri işlerde çalışıyorsanız emekli ederler ama onun dışındaki grupta iseniz rahatsınız demektiir

goddar
Geçmiş olsun. 2012 de başlamışsınız göreve. Sizi resen emekli edebilmeleri için %60 üzeri engel oranınız, 1800 iş gününü ve 10 yılı doldurmanız yada belirli (kas, kanser vb) hastalıklardan dolayı iş gücünüzü kaybetmeniz gerekmektedir. Sizin belirttiğiniz hastalıklardan kaç oranınında engeliniz olur bilemiyorum ama tek hastalıktan değilde çok hastalıktan dolayı olacağı için görev yaptığınız kurumunuz 10 yılı doldurduğunuzda da (hastalıklarınız ilerlemezse) sizi emeklilik işlemleri üzere sevk edemeyecektir (zihinsel gibi belirli hastalıklar hariç).

Üst Alt