Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Devlet memurunun vergi indirimi almasına gerek yok mu?
Geçen gün Maliyeye gittim oradaki memur ile konuştum zaten siz engelli kadrosundan devlet memuru olarak atanmışsınız bu yüzden sizin ayriyetten vergi indirimi için başvurmanıza gerek yok çünkü devlet sizin maaşınıza bu artışı otomatik olarak veriyor dedi bende tamam dedim çıktım yani bu doğru mu?
Gerek yok mu? Devlet bunu otomatik olarak yapıyor mu?
Hayır ben devlete atandım özeldeyken vergi indirimim vardı gittim maliyeye mevcut vergi indirimimi meb de çalıştığımı gösterir belgeyi maliyeye vererek tekrar devam ettirdim şuan var benim devam eden indirimim
NaftalinKokusu
Merhaba,
Maliyedeki ilgili sizlere doğru bilgi vermiş ancak şu sormanız gerekmektedir. Kurumunuzda maaşınızı yapan maaş mutemetine benim engelli indirimim yapıldı mı? diye sormanız gerekmektedir. KBS diye isimlendirdiğimiz memuların maaşlarına ilişkin bilgilerinin yer aldığı ekranda sizin engellilik oranınıza göre 1.,2.,3. derece diye derecelendirmelerle engelli bildiriminde bulunulması gerekir. Aksi halde sistem maaş hesaplarken sizin engel durumunuzu bilmediği için vergi indirimini hesaplamayacaktır.
@caqla
Özel sektörde maaşlar vergi matrahları maliye bakanlığına bağlı ekranlardan yapılmadığı ve emekli kesenekleri emekli sandığı 4C sistemi üzerinden gitmediği için vergi indirimi talebini bireyler bizzat maliye yada defterdarlığa yapılmak zorunda. Ancak kamu kurumu çalışanlarının maaşları maliye bakanlığına bağlı KBS dediğimiz sistemler üzerinden yapıldığı için yukarıda belirttiğim gibi çaıştığınız kurumlardaki maaş yapan yetkililer engel oranınızı KBS ekranı aracılığıyla bildirdiğinde vergi indirimine gidilecektir..
Tekrardan vergi indirimi için maliye yada defterdarlığa gitmeye gerek yoktur..
Gerek varmıdır yokmudur bunu bilemem ben izlediğim yolu söyledim, mevcutta vergi indirimim var olduğu için bize çalıştığınız kurumdan evrak getirin oraya aktaralım indirimi dediler götürdüm ve aktarıldı şuan vergi indirimim devam ediyor.
İzlediğiniz yol ile indirim alamazsınız demiyorum. Ancak İnsan kaynakları alanında 7 yıl gibi tecrübem olduğu için sorunun sahibine ve diğer okuyuculara doğru ve basit yollardan yardımcı olmaya çalışıyorum.
Sizin tercih ettiğiniz yoldan her maliye veya defterdarlık çalışanı işlem yapmaz. Cünkü siz bir kamu kurumu birimine bağlısınız ve özlük dosyanızı tutan bir kurum - birim mevcut ! devlet memuruyken Bireysel olarak vergi indirimi talebinde bulunmak istediğinizde Hangi kamu kurumunda çalışıyorsanız oranın ilgili birimine "maaşımdan engelli indirimi yapılmasını talep ediyorum" diye dilekçe ile başvurunuz diye uyarıda bulunur ilgili birim çalışanı...
Bende size şunu belirtiyorum bu dilekçeyi verdim mevcut vergi indiriminiz zaten varmış siz maliyeye gidin dedi kurumum bende gittim maliyede kurumumda çalıştığıma dair belge istedi bende onu aldım maliyeye verdim maliye maliyede iş yerime ilgili belgeleri gönderi bu süreçten sonra başladı indirimim.
Ben size ve 7 yıllık insan hakları birimindeki tecrübenize birşey demiyorum başımdan geçen olayı anlatıyorum.
NaftalinKokusu
Evet genelde maaşla ilgilenen kişiler bahsettiğim şekilde vergi indirimi işlemini yaparlar. Vergi indirimi hakkı olan kişileri de uğraştırmazlar
yciv birde merak ettiğim soru şu an ben vergi indirimi alıyorum yani devlet bana fazla maaş veriyor vergi indiriminden dolayı fakat forumda bir konu okudum ve aklımı karıştırdı açıkcası adam 1997 yılında rapor almış ve o zaman vergi indirimine başvurmamış 2017 yılında başvurmuş ve raporunu kabul etmeyip birde oranını düşürmüşler.. Şimdi gelelim soruma benimde başıma ilerde böyle bir şey gelir mi yoksa ben otomatik olarak başvurmuş oluyor muyum zaten? Yani ben bir yazı falan yazmadım yarın bir gün adam '' başvurdum '' dedi ama başvurmamış diyelim nasıl olur?
Engelli kadrosunda başlamamıza rağmen Vergi İndirimi için Maliyeye gitmemiz saçma zaten fakat bizim kurumda çalışan engelli arkadaş Maliyeye müracaat ederek Vergi İndirimi aldı. Ben alamadım çünkü raporum eski tarihli olduğu için raporumun yeniletilmesi gerektiği söylendi. Maliyeye gitmeden doğrudan kurumumuzun mutemetliğine sormam yeterli midir?
Ben Müdür yardımcısı ile beraber KBS'den baktım vergi indirimi katı 1 yazıyor .. Yani bana vergi indirimi alınmış MEB'de bunu merak eden olursa ulaşsın bana nasıl bakacağınızı gösterebilirim
NaftalinKokusuNevra
Bahsettiğin rapor eski vergi indirimi olmadı vs gibi problemler özel sektör için geçerli. Siz kamuya engelli olarak atandıktan sonra sizin raporunuzun yenilenip yenilenmemesi sadece sizi ilgilendirir. kamuda, özel sektördeki gibi senin raporunun yılı dolmuş raporunu yenilemen gerekli! gibi istekler olmaz. Eğer 1 defa rapor sunarak ekpss yada kura ile kamu kurumu çalışanı yani memur olduysanız tekrar rapor yenilenmesi vb durumlar yaşamazsınız. Eğer ileride yönetmelik yada kanunda değişiklik olurda emeklilik süresi dolanın erken emeklilik şartlarına dair "emekli olacak engelli kamu çalışanlarının tekar rapor alması gerekli vb" gibi değişiklik söz konusu olursa onu bilemem. Ama şu an kamuya engelli olarak başlanırsa engel oranına göre vergi indirimi olur, yine tabi olduğu 5510 yada 5434 sayılı hükümlercede emeklilik yılları belirlenir..