Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet memuruydum istifa ettim. KPSS ile yeniden memur olabilir miyim?

emre34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba çok güzel bir site hazırlamışsınız.

Kalp damar hastasıyım.6 yıl öne miyokard enfaktüs geçirdim. Sonra devlet memuru oldum. Geçinmekte zorluk çekiyordum.Amirimle de anlaşamadım. Adaylığım kalkınca istifa ettim.
6 ay geçti. Ve Kpps puanımla başvuruda bulunmak istiyorum. atanırsam göreve başlıyabilir miyim. eğer KPSS ile başvurursam kesin atanacağımı düşünüyorum. napmam lazım. atanırsam nelere dikkat etmem gerek.

yardımcı olursanız sevinirim.

iyi geceler
(%40 engelli raporum var)

Ben 1 yıl içersinde çalıştığın kuruma dönebilme hakkın olduğunu biliyorum. Benim çalıştığım kurumda bir memur arkadaş istifa edip 1 yıl içersinde tekrar geri döndüğüne şahit olduk. Kanunlarını bir araştır bence...

özürlü olmam tekrar atanmama engel olurmu? sağlık raporu isterlerse napmam lazım?

tayin isteseydin neden istifa ettinki veya başka kuruma geçemeyi denerdin.

üniversitedeydim.köurum buldum ama muvafakat vermediler.bende istifa ettim.puanıma güvendim aslında .

peki normal statüde atansam nolur? dış görünüşümde engelli olduğumu gösteren bir durum yok.o ozaman olmazmı?

Memur sendikalarına başvur onların bu işler için avukatları var. Vakit kaybetme bence.

önemli olam memur alımı yapılması ama bakıyorum toplu alım yapılmıyor.
birde isatifa da 1 ila 3 yıl devlet memurluğuna alınmama var tabi şartları farklı. 657 i incele bence.

http://www.memursen.org.tr/index.php

Nasıl bir yol izlemen gerektiğine dair bir mail attım. Kimbilir ne zaman yanıtlarlar sana en yakın memur sendikasına git. Yukarıdaki linkten yardım alabilirsin. Senin kpss vs. puanına ihtiyacın yok bence aynı göreve gelebilme hakkın var.

teşekkür ederim cicikız.ama ben başka bir kurumda çalışmak isityorum.aynı stresi çekmek istemiyorum.ve memleketimde olsun istiyorum.

Anladım hem ön olsun hem cam kenarı derken açıkta kalma iyi düşün :)

Öncelikle şunu açıklayayım çalıştığın kuruma tekrar dönebilmek için sınava filan (Kpss) girmene gerek yok, ancak istifa ettiğin kurumunun açıktan atama ile memur alımı yaptığında tekrar geri dönme ihtimalin var, bunada güvenmemek gerek yılda 1 kişiyi açıktan atama yöntemiyle ya alıyolar ya almıyolar . .

Yeni başvurunda ataman yapıldıktan sonra göreve başlamana hiç bir engel yok, başlayabilirsin. Keşke hiç istifa etmeden yine kpss ile başka bi kuruma müracaat edip naklen atama isteseydin böyle daha kolay olurdu. Kpss ile başvurup atanamazsan ve tekrar ayrıldığın görevine dönmek istersen en son çalıştığın kuruma gidip açıktan atama yoluyla tekrar atanmak istiyorum diye dilekçe vermen gerek detaylı prosedürü yazmıyorum özeti bu.

bu konuları ben çok merak ediyorum.ben milli eğitimde çalışıyorum milli eğitimde maaşlar düşük.kpss ile tavan yapsam ve maaşı iyi olan bir kurum için gereken puanı alsam.bu durumda başka kuruma geçmem mümkün mü?beklemem gereken süreç var mı?bir de özürlü alımı sınavını ikinci kez kazanıp ikinci atama yapılmıyo mu?daha doğrusu benim çıkış kapım nedir?muvafakat falan olmasa daha iyi olur. başkasına bağlı hareket etmek istemiyorum

merhaba arkadaşım devlet memurları kanununda yanılmıyorsam 93. maddede en fazla 2 defa istifa eden her ne sebeple olursa olsun 6 ay sonra aynı kurumda, aynı sınıfta, aynı derecede boş bulunan bir kadroya müracaat etmen halinde yerleştirilebilirsin kpss şartı yok.

Üst Alt