Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet memuruyum. 1 yıl süreli rapor ile emeklilik..?

Bipolar55

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaş forumda aradım bazı şeyler de buldum ama ben devlet memuruyum 15 yıl hizmetim var bipolar(tedavi ile kısmen düzelen) ve uyku apnesinden toplamda %43 engelli raporum var fakat bipolar 1 yıl süre ile geçerli. Vergi indirimi de 1 yıl süreli. Normal şartlarda raporum sürekli olsa günüm dolmuş durumda malulen emekli oluyorum ama süreli rapor olması aklımı karıştırıyor,aranızda süreli raporla emekli olan memur arkadaşlarımız var mı?

15 yıllık mı EMEKLİ SANDIĞI nız. O zaman siz 5434 SK. Tabisiniz.

Bu KONUDA Bİ SIKINTI YAŞAYACAĞINIZI SANMIYORUM BEN. Kaç senedir düzenli olarak tedavi olmaktasınız siz?

2008 den beri düzenli teda görüyorum ama raporu aralık 2019 da aldım. Yani rapor yeni. Çevrenizde bu durumu yaşayan var mı?

Evet 5434 e tabiyim. Çevrenizde bu durumda olan var mı? Süreli rapor ile emekli olan?

Bende 5434 SK Tabiyim.
Bu arada emeklilik tarihi ve kriteriniz belli oldumu?
Toplam primde kaç güne tabisiniz?

Ben daha ne yapıcağımı bilmiyorum başvuru yapmadım. 15 yıl 2 ay hizmetim var. 5434 e göre 10 yıl hizmet yeterli.

Siz emekli misiniz acaba?

Yok ben emekli olmadım daha 2 buçuk yıl var 4C li olarak emekli olmama.

5510 a mı tabisiniz? Raporunuz sürekli mi? Rahatsızlığınız nedir?

Emekli Sandığı Tescil Tarihi=04.06.2007
2 yıllıktı rapor sürem ve sadece "psikiyatri" den.

Sizde 5434 e tabisiniz. Oranınız nedir ki? Girerken engelli olarak mı girdiniz? Normalde olmanız gerekir diye biliyorum. Siz başvuru yaptınız mı hiç?

Benim emekli olmama 6 yıl var.17. yılı doldurduğumda 1 yıllık ücretsiz izin alsam emekli olabilirmiyim.???

Bipolar55

Benim arada SSK larım var 2615 SSK da gün tam olarak. Emekli Sandığında tam olarak 2205 günümde var. 15.04.2019 ikinci kez emekli sandığı girişim olmuştu.

Son düzenleme:
ayDÜNYAvazo

anladım durumunuz karışık. benim 15 yıl tam emekli sandığı. 1 yıl süreli raporum var. emeklilik hakkım olduğumu öğrendim.

Bipolar55

O kadarda karışık değil. "SSK" da 2615 gün VE "Emekli Sandığı" nda ise 2205 günümle beraber "TOPLAM OLARAK 4820" günlük sigortam bulunmaktadır.

Bipolar55

Ben olsam 1 yıl süreli raporla emekli olmam. Sonra kontrole felan çağırırlar bela olur başınıza.

bipolar ömür boyunca sürecek bi hastalık. doktorum bakanlığın bu hastalık için 1 yıl süreli verilmesini istiyormuş. ne yapmaya çalışıyorlar anlamıyorum.

Bu içinde bulunduğumuz sisteme güvenipte emekli olan ben tanımıyorum. TANIYAN VARMI? 😁😁😁

1 YIL değil ister 10 yıl olsun ben yinede güvenmem.

Bipolar55
OturanBoğa

Kötü haber vermek gibi olmasın ama yanlış bilmiyorsam 5434 e tabi %43 için 18 yıl 6480 gün isteniyor. Ben de günümü bekliyorum. Eğer ben yanlış biliyorsam (umarım yanlıştır :) arkadaşlar düzeltir. Ben de bipolarım. Maalesef bizim süresiz rapor alma şansımız neredeyse hiç yok. Mecburen süreli raporla emekli olup SGK kontrol muayenelerinden bıkana kadar uğraşacağız.

Üst Alt