Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet memuruyum. 17.08.2018'de kaza yaptım. Tazminat süreci nasıl işler?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
2018 ağustos ayında bayram tatiline giderken motosikletimle yan cepten kavşağa girmek için yola atlayan araçla kaza yaptım. Kazada asli kusuru karşı tarafa verilmiş bana da kavşağa girerken yavaslamadigim için hafif kusur verilmiş, oysaki yavaşlamıştım normalde her seferi de mola verdigim yer o gun de durmak icin yavaslamistim ama sonra vaz geçtim ve yola devam etttim hatta sol seride gecmistim park halinde cok araba var diye ama karsi taraf yolun disindan yola yanlamasina atladi ve ifadesinde arkamdan geçer diye gaza bastım demiş ben frene ve kornaya bastığım halde frene basmadi ve kaza oldu . Tutanakta oran yazmıyor.

Avukatım neye gore sana kusur vermişler ona itiraz edecez dedi ama savcılık kat-i rapor olmadığı için şuan davayı açmadı ifademi bile 3 ay sonra aldılar. Kaza sonrası sağ kolumda humerus kırığı oluştu ve leğen kemiğinde 8 cm lik bir ayrışma oldu bu ayrışmada üretra kopmuş ve siyatik sinirimde hasar oluştu. Ikinci gün üroloji ameliyatla urerrami sonda etrafın da birleştirdi ve kendiliğinden kaynaması beklenecek dedi. Sonraki gün ortopedi leğen kemiğine fiksetor takarak sabitledi aynı amelliyat ta koluma da platin takıldı ancak kaynama olmadı ve geçen ay tekrar bir ameliyatla daha uzun bir platin ve leğen kemiğinden alınan gertler konuldu alçım yeni çıktı ve kaynaması beklenecek 3 ila 4 ayı bulur denildi.legen kemiğindeki ayrışma 4 santime düşürülüp kaynama oldu deniliyor. Asetebulum kırığı da aynı şekilde kaynamış. Urolojide olduğum amelliyat sonrası kasık bölgemde iltihap oluştu ve kendiliğinden patlayıp akmaya başlayınca tekrar bir amelliyat oldum.

Bir-kac gün sonra ise göbekten sonda takıldı bir hafta sonra tıkanıp tekrar bir geniş so da için serviste tekrar deldiler mart ayında kadar bu iki sondajla yatalak bir şekilde yaşadım. Sonda takıldığı esnada iltihabı boşaltmak için serviste sol bacağımdan bir kaç santimlik kesik açıldı bacak aramda da kendiliğinden patlayan yer ameliyatla genişletildi iltihap boşalsın diye bir gün sonra bacağındaki kesi 20 cm büyütüldü aynı gün göbekteki sonda nin yanından kasigima kadar bir 20 cm daha kesi açıldı bunlar serviste lokal anesteziyle yapıldı ama uyuşmadığı için bbağıbağırtarta yaptılar ve bu yaralar açık bırakılıp hergün silinip temizlenerek 45 gün boyunca her sabah bağırtmaya devam ettiler.

Su an yaralarım düzeldi mart ayında sondam çıktı ama idrarimi hala tutamıyorum bu yüzden prezervatifi sonda kullaniyorum. Kazada sag testisim ingunual kanala kacmis ve normale donmedi gecen hafta mr cekildim buyuk ihtimal ondan da bir amelliyat olacagim. siyatik hasarından dolayı ayak bileğinden aşağısı hala uyuşuk his kaybı ,hareket kisitligi ve güç kaybı var. Su an evde desteksiz yurusemde uzun yolu desteksiz zor yürüyorum oda bir ay fizik tedavi sonrasında . Karşı tarafdan bu esnada ilk günlerde sadece babası gelip şikayetçi olmayacak bizim Kız fala deyip ağzımı aradı sonrasinda ara bulucuya beni arayıp sormayan biriyle uzlaşmam deyince hanfendi zahmet edip böyle demissiniz diye 10 ay sonra aradı ama uzlaşmadım. Ben simdi nekadar bir rapor orani alirim benim bu şartlarda ne gibi haklarim var. Dava sureci nasil olur.Maddi manevi tazminat hakkında yardımcı olabilecek olanlar yazarsa sevinirim.
Not: Biraz uzun oldu kusura bakmayin hakkınızı helal edin.

Üst Alt