Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet Memuruyum. Emeklilik İşlemleri Nelerdir?

elif74elif

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba,657 devlet memuruyum sonradan engelli oldum %65 vergi indirimi alıyorum ve (1996 girişliyim) şimdi emekli olmak istiyorum ama önce nereye ve hangi belgelerle başvuracağımı öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

vergi indirimini hangi yılda aldınız?ve tabiki hangi kurumda çalışıyorsunuz?

yılı farkediyor mu ki? bu yıl aldım.Gazi üniversitesinde çalışıyorum kurum da mı?farkediyor devlet memuruyum sonuçta.

bu yıl aldıysanız özlük şubesine elinizdeki onaylanmış vergi indirim belgesi ve raporunuzla birlikte ,bir dilekçe ekinde başvurmanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum. onlarda sizin evraklarınızı emekli sandığına göndereceklerdir.faklı istenen bir belge veya uıygulama varsa zaten özlük şubenizdekiler sizi yönlendirecektir.ama yinede bugün siz burayı takip edin diğer tecrübeli arkadaşlarda buradan size bildiklerini aktaracaklardır.

özlük şubesi dediğiniz personel işleri mi? oluyor.yani iş yerime personele dilekçe mi vereceğim?sgk ya onlar bildirecekler yani. kusura bakmayın erdinc1972 çok soru soruyorum amam ne yazık ki sgk da bizim personel de bu işlerin nasıl yapıldığını bilmiyor.kurumumun personel işlerindeki personel hala bana ısrarla sen engelli erken emekli olamazsın sadece malülen olabilirsin diye ısrar ediyor:) şimdi benim öyle bir dilekçe yazmam lazım ki geri çevirmeden sgk' ya göndersinler.

siz 657 ye bağlı memursunuz değilmi? o halde sizin evraklar emekli sandığına gidecek..lütfen biraz daha sabırlı olun daha önce emekli olmuş engelli memur arkadaşlarımız size gerekli bilgileri buradan vereceklerdir...

Raporu %60 ustunde olanlarin malulen emekli olma durumlari var.bûyuk ihtimal onla karıstırıyorlar.lutfen sabırla bekleyin birisi size yardimci olacaktır burada.

Bu arada malulen emeklilik akıllıca degildir bilginiz olsun

valla sabır konusunda üstüme yok sanırım tam 8 ay raporumun vergi dairesinden geçmesini bekledim iki defa muayeneye gittim o muayene ve heyetin ne kadar sevimsiz olduğunu bilirsiniz.sgk da genel müdürlükteki memur bile benim engelli erken emekliliğinden yararlanamayacağımı iddia ediyorken,kurumum personel şube müdürü aynısını iddia ediyorken bir de 3 yıldır muhasebecinin iş bilmezliği yüzünden vergi indiriminden yararlanamadığımı öğrenmişken valla ben sabırlıyım güzel kardeşim.Ben sadece artık yanlış yönlendirilmekten boş laftan yoruldum her işimi bu yanlışlıklar yüzünden iki defa baştan yapmak zorunda kaldım.bu sebeplerden dolayı daha önce emeklilik işlemi gerçekleştirmiş memur arkadaşların hangi adımları takip ettiğini öğrenmek istedim.sitedeki forumlarda genelde eski adıyla ssk lı arkadaşların emekliliği var.s

Sizi çok iyi anlıyorum.benimde rapor surecimde yasadiklarim çoğu insanı psikiyatrik engelli ederdi.memur engelli emeklisi arkdaşlar elif hanima yardim please..

elif hanım isterseniz yeni başlık açıp "%65 oranla sonradan engelli olan memur nasıl emekli olur" olarak değiştirin.
yorum kısmınada malülen değil erken özürlü emekliliğnden faydalanmak istediğinizi belirtin..moderatörlerden de hala bir ses soluk yok!!!

http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/119818-60-uzeri-rapor-alan-devlet-memurlari-maliye-onaylarsa-direk-malulen-mi-emekli-oluyor.html

b
akın aslında aynı konuyu bende sormuştum burada rapor almadan önce..lütfen okuyunuz..ben yüzde 43 aldığım için böyle bir problemle karşılaşmadım..

sağolun ilginiz için ama sanırım kimsenin cevap veresi yok başka yerden arayacağız cevabımızı ya da deneme yanılma bir şekilde öğreneceğiz benim sadece bilmek istediğimi nereye ve hangi evraklarla başvuracağımdı sanırım baya zor bir soru olmuş,sağlık olsun ne diyeyim:)

elinizdeki maliyeden onaylanmış sakatluık indirimi belgenizle kurumunuza müracaat edeceksiniz onlarda evraklarınızı emekli sandığına gönderecek hepsi bu! size boş konuşacaklarına işlerini yapsınlar!!dilekçenizide engelli indiriminden dolayı "erken emekli" olamk istiyorum diyeceksiniz..

başınıza gelebilecekler:
1-emekli sandığı başvurunuzu kabul edecek ve sizi "erken emekli" edecek.
2-emekli sandığı başvurunuzu kabul etmeyecek ve sizi "malulen" emekli olma şartlarına uyup uymadığınızın anlaşılması için hastaneye sevkedecek..
önemli not: siz erken emeklilikten faydalanma dilekçesi vereceğiniz için emekli sandığı sizi direk "malulen emekli " edemez.

son durumunuz nedir elif hanım öğrenebilirmiyiz?

Üst Alt