Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet memuruyum. Malulen emekli olursam ne kadar emekli maaşı alırım?

çankırı 18

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
18 yıllık devlet memuruyum fakulte mezunu bipolar bozukluk hastaslığından 10 yıldır tedavi görüyorum. malulen emekli olursam ikramiye ve maaş ne kadar alabilirim. bilgi verirseniz sevinirim.

18 yıllık ikramiye 1200 civarıda maaş diye biliyorum

Taban aylık x 18 : ??????????? emekli maaşında 1200 civarı ayrıca yıl başından sonra emeklilik müracaatı yapar isen taban aylığa yapılan zamdan dolayı 5000 tl ye yakın fazla tazminat alabilirsiniz.

2009 da 15 yıllık hizmet karşılığı 7 000 verdiler, tahmini ikramiyeniz 10-15 bin arası, maaşınız 1200 olur.

ne mezunu olduğunuzu,derece ve kademenizi yazın,alacağınız emekli maaşı ve ikramiyesini net olarak hesap edeyim.

emeklilik

1995 temmuz ayı itibariyle hemşire olarak çalışıyorum. 2015 ocak itibariyle malulen emeklilik dilekçesi vermek istiyorum. 10 yıldır bipolar hastasıyım. lisans mezunuyum. ne kadar ikramiye ve maaş alablirim. yardımcı molursanız sevinirim. teşekkürler.

15 yıllık hizmet karşılığı nasıl olurda 10 ile 15 bin olur anlayamdım

özel sektörde çalışan asgari ücret alan biri 15 yıllık asgari ücret alıyorsa

bu kişinin alacağı tazminat 12 bin tl iken nasıl olurda 15 yıllık memur

10 ile 15 bin alıyor ya hesaplamada yada başka bişeyde yanlışlık var

Slm ;

A - Memurların emekli ikramiyesi sadece taban maaş x yıl üzerinden hesaplanmaz . Emeklilik ikramiyesi hesabında ;[FONT=arial black] [SIZE=3]DERECE - KADEME - EK GÖSTERGE ve [/SIZE][/FONT][SIZE=3][FONT=Verdana][FONT=arial black]MAKAM+TEMSİL+GÖREV TAZMİNAT GÖSTERGESİ[/FONT] [/FONT][/SIZE]unsurları da dahildir .
Örnek : 3. DERECE 3 . KADEME ve 1600 EK GÖSTERGE ile işe giren ve 16 YIL 8 AY hizmeti olan memura 27.698.73 TL İKRAMİYE VERİLMİŞTİR .

B- MEMUR EMEKLİLERİ EN AZ 1.311.00 TL maaş alırlar . (Bu rakamın altında maaş yoktur .)

5 yılda malülen emekli olan memurda mı en az 1311 tl maaş alır?

kalp yetmezliğine bağşı malulen emeklilik

mrba arkadaşlar; bi konuda tecrübeli olanlarınızdan bilgi almak isterim.ben 35 yaşında,10 yıllık bir öğretmenim derece kademem 4/3 ve kasımda 3/1 i olacağım..ben 6 yıldır kalp yetmezliği tanısıyla tevavi görüyorum ve artık bu hastalığım çalışmama ileri derecede engel olmaya başladı..doktorlarım bana artık malulen emekli olmam gerektiğini ve istirat etmemi söylediler..lisans mezunuyum ve 2200 tl civarı maaşım var..malulen emekli olursam maaş ve ikramiye durumum aşağı yukarı ne olur?şimdiden çok teşekkür ederim..

Slm ;

Cemil Bey maaş ve ikramiye konusunu örnekledim üstte var . Bu rakama yakın rakamlar çıkar . Emeklilik konusunda da buradan yazın cevaplayayım .

1 - Elinizde alınmış rapor var mı ?
2 - Hastalık ve oran nedir ?
3 - Ne zaman işe gidiniz ?
4 - Askerlik durumunuz nedir ?

1800 gün ve %65 oranla emekli olanın maaşı 1311 tl midir? bilen var mı acaba?

teşekkür ederim Thomas bey bilgilendirmeniz için..öncelikle rapor için başvurmadım ama doktorlarım artık çalışmamın zor olacağını ve rapor için işlemleri başlatmamı iştiyorlar..kalp yetmezliğim oldukça yüksekti..% 15-20 civarı sanırım..2004 mayıs ta işe girdim..öncesinde de 6 ay kısa dönem askerlik yaptım..lisans mezunuyum..bu arada 4/3 ile 3/1 arasında emekli olurken çok fark var mıdır peki?

1.dereceye inmedikçe maaşınız fark etmez.4.dereceden de emekli olsanız 1311.56 tl.maaş alırsınız.3.dereceden de emekli olsanız 1311.56 tl. maaş alırsınız.

Slm ;
Cemil Hocam

1-Hastaysanız bir an önce bırakın bu şekilde zaten çalışamazsınız . kalp nakli teşhisi konmuşsa ne işiniz var derece ve kademe ile .
2-Kuruma dilekçe yazın.(farklı başlık altında yazdığım örnek dilekçe var.)
3-1.311 TL maaş ve 22.000TL (+ , - 2.000TL) ikramiye.

slm Thomas hocam...açıklamalarım eksik olmuş sanırım:

1.şu an çalışmıyorum zaten hocam..raporluyum ve evde istirat ediyorum..şu an 5 ay önce ameliyatla kalp destek cihazı bağlandı kalbime ve kalp nakli için bekliyoruz hocam..ne zaman çıkarsa o zaman ameliyat olacaz inşallah..
2.şu an emeklilik için başvuru yapayım mı yoksa raporlu şekilde böyle devam edeyimmi..hangisi benim için avantajlıdır şu an..(sanırım 3 yıl raporlu olabiliyormuşum..doğrumudur?)
3..hocam şu an emekli olursam 1311 tl alacağımı yazmışsınız..ama şimdilik raporlu olduğum için 2400 tl alıyorum..eğer maaş kaybı yaşarsam maddi anlamda beni çok zorlayacak..sizce ne yapmalıyım..mesela2 yada 3 yıl sonra emekli olursam maaşımda-ikramiyede yada haklarımda değişim olur mu?tekrar sağ olun hocam..

cemilpdr, Özellikle ikramiye çalışma yılı temel alınarak hesaplandığı için ne kadar uzun süre sistemde kalırsanız o kadar iyidir.

emeklilik

merhaba 20 yıldır hemşire olarak çalışıyorum. % 42 Bipolar Bozukluk hastalığı için engelli raporum var. 1/4 derece kademe 3000 ek gösterge ile emekli olmak istersem ne kadar maaş ve ikramiye alabilirim. yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.

çankırı 18
1570 tl.maaş,42.900 tl.ikramiye alırsınız.

bu arada çankırının neresindensiniz.ağustosta sınav var.çankırıyı yazdım.kurşunlu,bayramören,yapraklı,kızılırmak,boşmuş. buraları nasıl.

merhaba cevabınız için teşekkürler. Bayramören ve Kızılırmak değilde Kurşunlu yaşadığınız yere yakın yapraklıda iyidir. gitmedim ama Bayramören'den gelen arkadaşlarım memnun değildi. Kızılırmağı da ben sevmedim. tercih sizin yanlış yönlendirmek istemem. hakkınızda hayırlısı olsun.

[FONT=sans-serif]2006 temmuz ayından beri de memurum (bilgisayar işletmeni) 11 yıl 2 ay civarı .
Malülen emekli olsam ne kadar maaş ve ikramiye alırım?
[/FONT]

Son düzenleme:
Üst Alt