Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet memuruyum, rapor oranımı düşürdüler. Emekli olamam mani mi?

zorzamanlar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar..
Sağ ayağımdan polio sekeliyim. Ankarada 22 yıllık memurum %56 engelli raporum ver vergi indirimi içinde başvurmuştum ama işgücü kayıp oranını % 18 e düşürdüler. Memurların emeklilik için vergi indirimi almasına gerek olmadığını duydum. Size danışmak istediğim Vergi indirim sonucuna itiraz etmelimiyim yoksa hiç gerek yokmu eve su an emekli olmak istesem bir sorun yaşarmıyım..? Teşekkür ederim
Selamlar.. Saygılar..

zorzamanlar;
Engelli kadrosunda işe girmiş iseniz 15 yıl 3600 gün sonun da emekli olmayı hak edersiniz. Kurumunuza emekli olmak için dilekçenize raporunuzu da ekleyerek müracaat ediniz.

56 dan 18 e düşürmekte ne bileyim. Bu kadar takdir yetkisi olurmu yav.

Merhabalar Ufukalp Ufuk Bey..
Sağ ayağımdan polio sekeliyim. Ankarada 22 yıllık memurum %56 engelli raporum ver vergi indirimi içinde başvurmuştum ama işgücü kayıp oranını % 18 e düşürdüler. Memurların emeklilik için vergi indirimi almasına gerek olmadığını duydum. Size danışmak istediğim Vergi indirim sonucuna itiraz etmelimiyim yoksa hiç gerek yokmu!? su an emekli olmak istesem bir sorun yaşarmıyım..? Teşekkür ederim
Selamlar.. Saygılar..

zorzamanlar
Bana göre hiç gerek yok. 22 yıl vergi indirimi almadan çalışmışsınız zaten, aslında böyle bir başvuruya bile gerek yoktu.
Emekliliğiniz için vergi indiriminin hiç bir fonksiyonu yoktur. Raporunuz çok yeni ise kurum sağlık kurulu tarafından emeklilik yönünden tekrar değerlendirilir. Eskiyee hastaneye sevk edilirsiniz.
22 yıl önce atamanız engelli kadrosundan mı yapıldı ?
Eğer öyle ise hiç bir şeye gerek olmadan otomatik olarak emekli edilirsiniz.

Teşekkür ederim Ufuk Bey.. normal sınavla memur olmuştum. Yani su an vergi indirim sonucuna gerek yok diyorsunuz..

zorzamanlar;
sorulara cevap vermiyorsunuz ilk atamanız engelli kadrosunda mı ? değil mi?

Anlaşılmadı galiba! Hayır engelli kadrosu değil normal sınavla girmiş olduğum kadro!

zorzamanlar;
Sonradan engelli olan memurun emekliliği aşağıdaki şekilde olacaktır.

5434 sayılı Kanunda bulunmayan ve ilk defa 5510 sayılı Kanunla getirilmiş olan bir uygulamada, göreve başladıktan sonra çalışma gücü kaybı ortaya çıkan memurlara yönelik olmaktadır. Bu durum malullük nedeniyle emeklilik değildir.

5434 e tabi memurlardan göreve başladıktan sonra haklarında düzenlenen sağlık kurulu raporlarının Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulunca incelenmesi neticesinde memurun çalışma gücü kayıp oranının;

- % 50 ila % 59 arasında olduğu kararı verildiğinde memurun en az 5760 gün (16 yıl)

- % 40 ila % 49 arasında olduğu kararı verildiğinde de memurun en az 6480 gün (18 yıl)

Kurumunuza emekli olmak için müracaat edeceksiniz ve yeni rapor almak için sevk edileceksiniz.

Teşekkür ederim İlker Bey Raporumu Polio Sekeli (çocuk felci) bir yıl önce %56 oranında sürekli olarak almıştım.Kurumuma başvuru yaptıktan sonra tekrardan rapor istenirmi acaba!

Kazanılmış Hak Aylığı Süresi Emekli Keseneği Esas Aylığı Süresi 7 yıl 3 ay 1 gün
Emekli Keseneği Esas Aylığı Süresi 9 yıl 6 ay 5 gün.....
İşçiydim memur oldum Emekli olcam zaman kazanılmıştan mı emekli keseneğinden mi günümü hesaplamam lazım acaba bilen cevaplasın lütfen.

officer

Benim rapor oranım %65 ama sonradan engelli oldum. Burada %60 ve üstü ile ilgili bilgi verilmiyor.

Bu arada şu başlığı düzeltebilirmisiniz "Devler"

ekinos;
emekli keseneğin den hesaplanır.
ayDÜNYAvazo;
Malulen emekli olmak için değerlendirilir %60 ve üzeri raporlar ama siz aşağıdaki seçenekten faydalanarak emekli olabilirsiniz
'' % 50 ila % 59 arasında olduğu kararı verildiğinde memurun en az 5760 gün (16 yıl) ''

officer Benim raporum %65. Eğer bu raporla emekli Sandığından emekli olursam özel sektörde çalışabilme konusu nasıl olabilir.

Son düzenleme:
Benim raporum %65. Eğer bu raporla emekli Sandığından emekli olursam özel sektörde çalışabilme konusu nasıl olabilir. Özel sektörde SGDP ödenerek çalışabilirmiyim? officer

işe girişiniz egelli olarakmı memur oldugunuz normal şekilde memur olup sonradan mı % 56 rapor aldınız

İlk SSK girişim=01.10.2003
İlk Em. Sand. Girişim= 04.06.2007 (5434 tabi)
2. Em. Sand. Girişim= 15.04.2019 (Engelli olarak)

İlk engelli raporumu ilk Emekli Sandığı girişimden sonra aldım 2012 yılı falandı. @officer

Merhabalar bebeklikte geçirdiğim çocuk felcinden dolayı sağ ayağım polia sekeli.
Memur olurken yani o zamanlar engelli kadrosundan çok çok az memur alıyorlardı engelli kadrosundan değil normal kadrodan memuriyete başladım. Bir yıl önce % 56 oranında rapor aldım vergi indirimine başvurdum % 18 oranında işgücü kaybı verdiler ben şimdi itiraz etmeme gerek varmı şimdi bir yıl önce almış olduğum raporla emekli olabilirmyim diye sormuştum

İlk SSK girişim=01.10.2003
İlk Em. Sand. Girişim= 04.06.2007 (5434 tabi)
2. Em. Sand. Girişim= 15.04.2019 (Engelli olarak)

İlk engelli raporumu ilk Emekli Sandığı girişimden sonra aldım 2012 yılı falandı. officer
Ne olur böyle özel sektörde emekli maaşı kesilmeden çalışılabilirmiyiz?

Üst Alt