Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet memuruyum. Raporuma rağmen oranı düşürüp emekli olamazsın dediler!?

sanal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sayın arkadaşlar sorum şudur:Bana yetkili sağlık kurumu %51 oranlı sürekli engelli raporu verildi... Maliye bu raporu %51olarak onayladı....
Emeklilik dilekçemi verdim kuruma...Kurum sgk raporumu göndermiş ve bu raporla emekli olabilirmi diye sormuş. Sgk kocatepe sağlık kuruluda rapor oranı %35 emekli olamaz demiş....

Ne yapmalıyım bu konuda acil yardım bekliyorum..

siz vergi indiriminden faydalandınızmı. yani vergi indirimi aldınızmı. aldıysanız. sıkıntı yok

Evet faydalaniyorum vergi indiriminden...

Devlet memurları için vergi indiriminin emeklilikte herhangi bir faydası yoktur.
Raporunuzun tekrar incelenmesi için itiraz edin.

Itiraz edince sonuc degisirmi bilemedimki

Denemeden bilemezsiniz ve denemezseniz de hiç bir şey yapamazsınız.

Bu konuda yargi karari varmis. Yetkili hastanenin verdigi rapor oraninda hic bi kurum kisi oynama yapamaz usulen inceler diye bilginiz varmi.

Maliyenin sağlık kurulu bile oynama yapabiliyorken sgk hadi hadi yapar bence.

Oynama yapar da, mahkemeden de döner. Bununla alakalı yargı kararları mevcut. Enteresan olan şu; Türkiye'de devletin engellilik raporu için referans verdiği hastaneleri diğer kamu kuruluşlarında ciddiye alan, takan hiç bir mercii yok. Adam git yenisini getir diyor. Sebep? Sebebi basit, senin rapor aldığın hastaneye güvenmiyor. Burada esas olan emekli etmek değil, emekli etmemek için bahaneler öne sürmek. Engelli hakları dedin mi mangalda kül bırakmıyorlar. Sahi, Ak Parti dahil, engellinin menfaatine tek bir tane seçim vaadi var mı? Neymiş, engelli bakımevi açakmış. Ee başka?

Engelliğe sebep rahatsızlığınız nedir?

Haklisiniz..... garip bir ulkede yasiyoruz.... hem yetki veriliyor hem yok deniyor...... bu nasil is ...anlamak mumkun degil.... ssk calisan olsaydiniz emekliydiniz deniyor.... ama emekli sandigiysa yok olamazsin .....çözemedim

SGK saglik kurulu almis olsugum engelli raporun icin ilk kararda %51 oranli raporu %35 dusurdu.
Itiraz ettim gene ayni kurul bu seferde universite hastanesinden rapor aldirip gonderin degerlendirelim diye cevap vermis calistigim kuruma.
Burda sorum yetkili hastanelerin bir hukmu yok mu.. Universite hastanesinden rapor alinmasi gerekiyosa neden diger hastanelere yetki verilmis... anlayamadim ben bu durumu...

Bilgisi olan aydinlatirsa sevinirim

sanal

Haklısınız, devlet hastanesinin raporunu da kabul etmeleri gerek. Ama madem ki üniversiteden rapor demiş, dediklerini yapmaktan başka bir yol yok...

Gerci bu cevap gelmeden egitim arastirma hwstanesinden yeni rapor almistim bu sefer %66 oran verdiler surekli bunu gondermistim bakalim ne cevap gelcek....bekliyorum

Inşallah hayırlısı ile istediğiniz gibi sonuçlanır. Gelen cevabı ve süreci paylaşırsanız seviniriz.kolay gelsin.

Üst Alt