Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet memuruyum. Vergi indirimi aldım. Emekli olurken tekrar rapor isterler mi?

turkay1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1993 yılı Ocak ayından itibaren Devlet memuruyum. 2011 yılı sonunda vergi indirimi için müracaatla % 50 özürlü raporu aldım ve vergi indiriminden faydalanmaktayım. Emeklilik için ayrıca rapor mu almalıyım. danıştığım her kişi ve kurum farklı bir şey söylüyor. Vergi indirimi için aldığım raporla Sgk ya emeklilik için müraacaat edebilir miyim? yoksa il sağlık müd.lüğüne müracaat ile yeniden rapor mu almalıyım? bilgisi olan arkadaşlarımın yardımlarını rica ederim.

vergi indirimi

vergi indirimi bir kez alındı mı emeklilik için yeterli olur yeniden rapor ve vergi indirimi almanıza gerek kalmaz sgk'da emeklilik işlemleri yaparken vergi indirminiz oldunuğunu söylemeniz yeterli onlar maliyeden sorgulayıp sizi emekli ederler

turkay,
Devlet memurluğu görevinize engelli kadrosunda mı başladınız.Yoksa sağlam olarak göreve başladınız ilerleyen yıllarda engelli mi oldunuz. Bu kriterler çok önemli bizim ile paylaşırmısınız.

vergi indirimi alan 657 kamu personeli erken emeklı olmak isterse alacağı ikramıye ve maaş düşükmü olur?yoksa normal engelsiz birinin emekliliği gibi mi maaş ve ikramıye alır?

karadağlı,
Vergi indirim hakkı kazanan 657 sayılı kanuna göre çalışan devlet memurları vergi indirim hakkı kazandı diye erken emekli olmaz. emekli maaşı ve ikramiyesi de düşük olmaz neden olsun ki?

turkay,
Devlet memurluğu görevinize engelli kadrosunda mı başladınız.Yoksa sağlam olarak göreve başladınız ilerleyen yıllarda engelli mi oldunuz. Bu kriterler çok önemli bizim ile paylaşırmısınız.

Emeklilik kriterlerinin belirlenmesinde bu soruların yanıtları belirleyicidir...

_______

Erken emekli olmaktan daha avantajlı hiç bir şey olamaz. Emekli maaşı görece biraz az olur ama, 10 yıl önceden emekli maaşını cebe koyduğunuzu düşüün... var mı bundan kazançlı bir şey?

Kıdem tazminatı ise evet, düşük olur. Çünkü orada belirleyici olan şey hizmet yılıdır.

slm.başladığımda zaten raporla başladım.örneğin emekli olan normal bi çalışan 657 li yani 50 bin tl ikramiye alsa ve aylık 1200-1300 alsa,bende erken emekli olsam ikramıyem ve aylık maaşım aynı mı olur bunu örencektım .şimmdiden tşkklr

engelli kadrosuyla başlamadım.normal kadrıyla başladım.sonra vergi indirimin 3 derecesını ıceren rapor aldım ve yaarrarlanıyomda bu rapordan şimdilik.

hizmet yılı,derce ve kademe,ünvan,eğitim durumu, emekli maaşı ve ikramiyesini belirleyen faktörlerdir.

Yusuf bey,

İlk memur olduğunuz tarihte % 40 ve üzeri raporunuz var idiyse, ilk memur olduğunuzda % 40 ve üzeri sakatlığınızın olduğunu bugün belgeleyebiliyorsanız, 5400 gün hizmet süresi ile erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

Eğer bunu ıspat edemiyorsanız, ya da % 40 ve üzeri işgücü kaybına neden olan sakatlığınız memur olduktan sonra meydana gelmişse, bu durumda emekliliğiniz (5510 geçici 4. maddesi uyarınca) şu şekilde olacaktır:

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

Burada emekliliğe temel olan rapor, emeklilik başvurusu yaptığınızda kurum sevki ile gideceğiniz hastaneden alacağınız rapordur. Varolan vergi indiriminiz ya da oradaki oranınız emeklilikte hiç bir işinize yaramaz.

SGK'nın Emekli Aylığı Ve İkramiye Hesaplama sistemi bir süredir çalışmıyor: SGK

Üst Alt