Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet Personel Başkanlığı kadro taleplerinin bildirilmesi istenmiş

redkit

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
0
https://www.memurlar.net/haber/858109/2019-yili-engelli-memur-talepleri-kurumlardan-istendi.html

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü maddesinde; "Kurum ve kuruluşlar bu Kanuna göre çalıştırdıkları personele ait kadrolarda % 3 oranında engelli çalıştırmak zorundadır. % 3'ün hesaplanmasında ilgili kurum veya kuruluşun (yurtdışı teşkilat hariç) toplam dolu kadro sayısı dikkate alınır. Engelli personel çalıştırma yükümlüğünün yerine getirilmesinin takip ve denetimi ile engellilerin Devlet memurluğuna yerleştirilmesinden Devlet Personel Başkanlığı sorumludur. Engelli açığı bulunan kamu kurum ve kuruluşları bir sonraki yıl için alım yapacakları engellilere ilişkin taleplerini her yılın Ekim ayının sonuna kadar Devlet Personel Başkanlığına bildirmek zorundadır. Devlet Personel Başkanlığı kurum ve kuruluşların bildirimi üzerine, engelli kontenjanlarına yerleştirme yapabilir veya yaptırabilir." hükümleri yer almaktadır.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından Bakan imzalı olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarına 17/09/2019 tarihinde gönderilen yazı ile %3 oranında engelli çalıştırma zorunluluğu kurumlara hatırlatılarak, 31 Ekim 2019 tarihine kadar engelli memur alımları ile kadro taleplerinin bildirilmesi istenmiştir.
**************************************************************************************************

Bu başlığı neden açtınız anlamadım zaten görüşmeden sonra herkes biliyor istendiğini. Nedense 9 Ekim yaklaştıkça böyle haberler çıktı. sizde bir ayrı uğraş veriyorsunuz

Dlkcay

Haberin altında açs bakanlığı resmi yazısının eki var onu resim olarak eklemeyi bilmiyorum.
Ben haberi yeni okudum ve paylaştım. Herhangi bir yanlışlık varsa kaldırabilirim.
Resmi şekilde kadrolar istendiğine göre 1-2 ay içinde 2.tercihler olacaktır sanırım.

@Dlkcay merhaba arkadaşım, bu kurayla memur alımları var. Ortaokul mezunlarına sınavsız ona nasıl başvuru yapıcam. Bu sene geçti mi 2019 için?

Bu sene var mı kurayla memur alımları yoksa 2020 de mi var? Ve alım olunca nereden başvuru yapıyoruz. Bu konu hakkında bilgi paylaşımında bilmeyenleri bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler iyi günler dilerim.

Erbil06

2018 yılında ekpss kura için başvuru yapmadıysanız tercih hakkınız da maalesef yok, 2020 yılında yapılacak olan ekpss kura için başvuru yapmalısınız. Başvuru zamanı ösym tarafından ilan edilecek, ilan edilen tarihler arasında ösym sınav koordinatörlüğünden ve sınav başvuru merkezlerinden başvurunuzu yapabileceksiniz.

Life değerli arkadaşım, bilgilendirme için teşekkür ediyorum. 😊 anladım fakat sınav başvuru merkezleri neresi bu konuda bir bilgi verirseniz sevinirim lütfen. hayırlı akşamlar dilerim. 😊

Erbil06

Sınav başvuru merkezleri bulunduğunuz ildeki üniversite de bir birim ve şehir merkezinde kolay ulaşım sağlanan bir okul olarak belirleniyor. 2020 ekpss başvuruları başladığı zaman zaten ösym de duyurulur, bizler de gerekli bilgileri buradan paylaşır yardımcı oluruz:)

Life arkadaşım bu bulunduğumuz ildeki üniversitenin sınav başvuru merkezleri bir birim anladım. Fakat kurayla memur alımlarına katılmam için önümüzdeki sene 2020 için ne yapmam gerekiyor? Benin demek istediğim sınavsız kurayla memur alımları yani 😊

Kuraya sadece ilkokul mezunları için yapılıyo

Erbil06

2020 yılında yapılacak olan ekpss/kura için duyurular ösym tarafınca yapılacak, ösym gerekli duyuruyu yapıp başvuru kılavuzu yayınlandığında bizlerde buradan duyuracağız ne yapmanız gerektiği hangi işlemleri yapmanız gerektiği de başvuru kılavuzunda yazacak o zamana kadar beklemede kalmanız yeterli :)

2018 Yılında yapılan ekpss için başvuru merkezleri aşağıdadır, 2020 yılında yapılacak olan ekpss sınavında da başvuru merkezleri aşağı yukarı aynı olacaktır.

https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2018/EKPSS/KURABasvuruMerkezleri02052018.pdf

didem05

EKPSS Kuraya; ilkokul/ortaokul/ilköğretim/özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabilirler.

Her yıl yapılan olağan durumdur...Yeni bir şey değil...

Üst Alt