Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet Personel Başkanlığı'nın duyurduğu engelli işe alım ilanları çok az?

anatolianboys56

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
DPB tarafından yılda 3 defa acılan engellı memurluk sınavına yapılan alımlar cok az sayıdadır. En son açılan temmuz ayı engellı memurluk sınavına 48 engellı memur alınacaktır. En son bir yıl once devlettekı engellı memur acıgı tv lerde ve basında yer alan haberlerde 20.000 e yakındı. Ancak bir arkadasımın LOKMAN AYVA ile yaptıgı e mail yazışmasında LOKMAN AYVA bu açığın 6 yada 7 bin civarında oldugunu belırtmısti..
Yılda 3 defa yapılan memurluk sınavına toplamda 200-300 engellı memur alımı yapılıyor. Ve işe alımlarda ise genelde lise ve ortaokul mezunları alınıyor. Diyelim ki bu sayı 7000 olsun. Yılda 3 defa yapılan memurluk sınavında toplam alım ise 200 ile 300 dolaylarındadır.

Mademki bole bi sorunu gundeme getırdımx çözüm önerimi de belirteyım. DPB taraından yılda 3 dfa acılan engellı memurluk sınavı sayaısı yılda 6 defaya yukseltılebılır. Ve sınavlar osym merkezlerınde yapılabılır. Çünkü bir çok engellı arkadasımız bu sınavlardan dolayı cesıtlı kentlere gitmek zorunda kalıyor ve bu durumda engellıye bellı bır maddi yukumluluk getırıyor bir cok engellı arkadasımızın maddi durumu iyi olmayabılır (bu husus mutlaka gozonune alınmalıdır)
Ayrıca DPB taraından acılan sınavlarda alınan yardımcı hızmetlı ve beden ıscısı alımı cok fazla sayıdadır. ayrıca bir beden ıscısı aynı zamanda bir buro elemanı alımına basvurabılırken bedensel engelli bir elemanın bole bı avantajı yoktur. bunlar gozonune alınıp acılan memurluık sınavı alımlarında buro memuru sayısının daha fazla olması gerekır dıye dusuuyorum.
Ayrıca ben şimdiye kadar engelli istihdamının haftanın konusu oldugunu hıc gormemıstım. Engellilerin istihdamı ve çözüm onerılerı baslıklı bır yazı haftanın konusu olabılır ve bu konuda toplu ımza protestosu basbakanlık devlet personel baskanlıgı lokman ayva gibi mılletvekıllerıne gonderılebılır bu duyarlılık daha once arabam benım bacaklarım kampanyasında gosterıldı. ve bu konuda istediğimizi aldık. istihdam konusu engellılerın en onemlı sorunu ve bu konunun haftanın konusu olmasını dılıyor herkesın bu konuda gereklı duyarlılıgı gostererek imzaya cagırıyorum
SAYGILARIMLA
cumali kılıç

Ah keşke bu iş o kadar kolay olsa. Sınav sayısını iki katına çıkartarak çözülebilse sorunlar... Ama hayır, o kadar kolay değil. İstersek sınav sayısını yüze çıkartalım, sonuç değişmez. Zira sorun sınav sayısında değil, kamu kurum ve kuruluşlarının sakat statüsünde personel alımı yapmamasında.

Bence bu tür uygulamalarda çok temel teşvik ve ceza uygulamaları olmalı. Ne biliim, çalıştırma zorunluluğundan daha az sayıda personel çalıştırılan kurumlarda mesela genel müdürler dahil tüm yönetici kadrolarının sicil puanları X puan düşürülebilir. Ya da benzer bir senkronizasyon (eşleştirme, eşzamanlılık) sağlanabilir...
Kurumun yöneticileri, sakat statüsündeki kadroları doldurmadıklarında kendi canlarının yanacağını bilirse, fellik fellik sakat personel ararlar... :)

Bu konu tabii ki haftanın konusu yaplabilir. Yaparız.

Bu arada, varolan sınavların başka başka şehirlerde ve kurumların kendi insiyiatifleriyle olması tabii ki sorun. Bu da düzenlenmeli...

Not: Bugüne dek istihdamla ilgili çok sayıda haftanın konusu oldu... :)

Not: Bugüne dek istihdamla ilgili çok sayıda haftanın konusu oldu...
DEMISSIN.PEKI TOPLU IMZA GONDERILDI MI?BENIM ONERIM ISTIHDAMIN ONUNDEKI ENGELLERI BELIRTEN BIR YAZI VE BU SITENIN HER UYESININ IMZASININ TOPLANMASI VE BU IMZALARIN BAŞBAKANLIK,LOKMAN AYVA DPB GİBİ DEVLET KURUM VE KURLUSLARI ILE SİVİL TOPLUM ORGUTLERINE GONDERILMESI VE BU KONUDA KAMUOYU OLUSTURULMASI.DİLERİM BU İSTEGIM GERCEKLESIR.ŞİMDİDEN BASARILAR DILIYORUM...

OturanBoğa, aynen katılıyorum sınav sayısını ne kadar arttırsalarda bi şey değişmez. Önce devlet kendi kurallarına kendisi uyması gerekir. Özel sektöre engelli çalıştırmıyor diye ceza kesiyorsan kendine de bakacaksın. Zaten sınav yapıyorlarda ne oluyor her kurum kendi kafasına göre takılıyor. Devlet ciddiyeti denilen şey engelli sınavlarında tamamen yok sayılıyor. O kadar çok değişmesi gereken şey var ki... Mesela benim gibi tekerlekli sandalye kullananları üst katlarda sınava almaya kalkışmaktan vazgeçmeleri lazım, merkezi bi sınav olması lazım(fotokopi ile çoğaltılmış soru ve cevap anahtarı süsü verilmiş kağıt parçalarını bırakmaları lazım)... Daha bir sürü şey yazarım ama bunları hepimiz biliyoruz:( Ben kamu yönetimi mezunuyum peki ne yapıyorum? "HİÇ". Niye? Çünkü devlete göre benden İdari yargı hakimi olmaz, kaymakam olmaz, Müft. olamaz... Yani sınavın sayısını ne yaparsanız yapın OLMAZ! Önce bu kafaların değişmesi lazım.

ewet mail kampanyası başlatallim bu konuda skystar muhabirini ilgili olmaya davet edelim.

sevgılı prens mickey mouse arkadasım bu sky star muhabırını tanıyormusun.bu konuda bıze yardımcı olabılır mı?

star tv eneglli muhabiri kendisi haber yapiyor yakında prograam yapacak cep telefonu vaar verim itersen mns adreside var

Engelli çalıştırılması konusunda kurumlara cezai müeyyideler uygulanmalı.Hemde kurum amirinin maşından kesilmeli.Kesilmeli ki canı yansın.Canı yandımı o zaman görür Hanyayı,Konya'yı.Birlik olalım,Derneklerimiz vasıtasıyla toplu olarak hareket edelim.Dernek başkanlarını daha aktif olmaya çağırıyorum.Başbakanlığı faks yağmuruna tutalım.Gerekirse oturma eylemi yapalım.Hak verilmez;ALINIR.Secimler yaklaşıyor.Onun için şimdi tam sırası.Bakın memurlara iyileştirme zammı yapılıyor,niçin ?Oy almak için.Bizlerde öyle yapalım.Sonuca ulaşmak dileğiyle......

ülgenım nıcklı arkadas bu sıteden toplu e mail gonderılebılır.bunun ıcın bize oturanboga yardımcı olabılır.toplu e mail nasıl gonderılır.ben şahsen bılmıyorum bu konuyu oturanboga ve sıte yonetıcıs arkadaslarımız daha iii bilir.en iyisi onlardan yardım ıstemek....

eskıden ekmek aslanın agzında idi allıp kacma imkanın vardı şimdi ekmek aslanın midesinde alma şansın mücizelere kalmış dün tv de haberlerde bılmem nerede 250 kişi itfaiye memuru alınıcak diye bi haber okudum başvuranlar kımya ögretmenı ziraat mühendisi biyoloji ögretmeni bilgisayar mühendisi vs düşünün bunların işi yok hepside 4 yıllık bitirmişler benım acıkcası hiçmi hiç umudum yok

Üst Alt