Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet Vergi İndirim hakkımı kaldırdı ve emekliliğimi iptal etti!?

izmir09

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese selamlar,

Nörolojik, Kbb, ve Tansiyon problemi ile müzdarip olduğumdan 2016 yılının ortalarında rapor almaya karar verdim. Bununla ilgili olarak İzmir de Vergi Dairesine başvuruda bulundum. Vergi dairesinin istediği tüm evrakları ve raporumu teslim ettim. 2016 aralık ayında Ankara dan olumlu cevap %80 Devamlı rapor geldi iş yerine gelen belge ile Bağlı bulunduğum sgk ya başvurarak 2017 ocak ayında emekli oldum. Şubat ayında da ikinci maaşı aldım. Ta ki düne kadar. Dün PTT yolu ile SGK dan tarafıma bir resmi yazı geldi. Yazının içeriği aynen şöyle.
"tarafınıza verilen Vergi indiriminin iptal edilmesi ve Aylık bağlanması nedeniyle Yersiz ödeme yapıldığı tespit edilmiş olup /12/2016 -03/2017 süresi için yersiz ödenen 14,000,25...TL adınıza borç çıkarılmıştır. Borcun tahsili için İl
müdürlüğümüze ödemelerin tahsiline ilişkin takip servisine müracatınızı rica ederim.
Konu ile ilgili hemen Sgk nın işlemlerimi gerçekleştirdiğim ilçe müdürlüğüne giderek ne olduğunu öğrenmek ve yanlışlığın düzeltilmesini talep ettim. Verilen cevap kısa ve netti. Vergi Dairesine gideceksiniz buradan birşey yapamazsınız. Halbuki yazıyı bana yazan SGK kurumunun kendisi ve buna rağmen bilgi alamadım. Hemen Vergi Dairesine gittim ilgili birim ser veriyor sır vermiyor. Ne yapmalıyım nerden öğrenirim diyorum cevap yok. Nasıl itiraz edeceğim diyorum. git mahkemeye ver yada sen en iyisi SGK ya git dediler. Hatta gerek yok uğraşmayın tekrar rapor çıkartıp Vergi Dairesine tekrardan başvurun dediler.
Ne yapmalıyım nereye başvurmalıyım. Yardımcı olabilirmisiniz. Benim derdimi dinleyecek olan Resmi kurum neresidir.
Konu ile ilgili deneyimi olan arkadaşlar yol gösterebilirmi.

izmir09
Kardeşim geçmiş olsun.
Senin raporu alırken herhangi bir usulsüzlük yapılmadı ise hakkını alırsın.
Hemen bugün BİMER'e yaz. İl sağlık müdürlüğüne​ git. Nerede bir şikayet mercii varsa hepsine başvur

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu nedir Arkadaş Artık zamanında Devletin hastanesinden alınan raporlarını yine devlet kurumları doktormuş gibisinden iptal ediyorlar. Neye istinaden iptal ediliyor Peki vergi indirimi olurken veya emekli olurken nerdeymişler!!! SGK neyin peşinde acaba kimbilir..

Bimer, e gece tüm derdimi anlatan bir yazı yazdım. Bugünde il Sağlık Müdürlüğüne gideceğim.

Mesaja ekleme :
Bimer Yazmış olduğum şikayet ve talep dilekçesini Sosyal Güvenlik Kurumu ve Maliye Bakanlığına göndermiş.

Son düzenleme:
Gerekçe belirtmediler mi bence aldigın hastanede sıkıntı vardır

izmir09 geçmiş olsun, sürecin devamını da burdan bizimle paylaşabilir misiniz?

Tabiki paylaşacağım. Haklıyım sonuna kadar gidip hakkımı geri alacağım.

işte çok saçmalık engelliyi uğraştıracaklar adam almış rapor emekli olmuş ondan sonra iptal yeniden al dava aç bilme ne milyonlarca engelli var hepsini öyle yaparlarsa nolacak buna birileri buna dur demeli artık ama kimse ilgilenmiyor olan engelliye oluyor işte sanırım üçkağıt çok bu işlerde

izmir09 çok geçmiş olsun arkadaşım hayırlı sonuç alırsın inşallah. Hangi hastaneden aldın raporu ?

SSK bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesinden aldım. Kendi bölgemde bulunan Karşıyaka Devlet Hastanesine başvurdum önce. Ancak O dönem içinde Hastane yıkılacağından ve Organize Sanayii bölgesinde yeni yerine taşınacağından dolayı heyet işlemleri yapılamıyor ancak 3-4 ay sonra yeni binada olur dediler bende Devletin Rapor verme yetkisi dahilinde olan SSK bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesine başvuruda bulundum.

izmir09 öncelikle geçmiş olsun raporunuz yeni vede hakem hastanesinden almışsınız raporu
hastaneden yana bir sorun cıkacağını sanmam küçük bir tereddüt olsa bile maliye ek bilgi test vesayre bilgi istiyor
yoksa merkez sağlık kurulu vergi indiriminiz onaylanmazdı hakkınızda ya şikayet olmuştur yada prim günlerinizde acaba bir sıkıntı varmıydı özel sektördemi çalıştınız ayrıca sgk tarafınıza bilgi vermesilazımdı sonucu çok merak ediyorum
çünkü raporda bir tereddüt olsa idi sizi farklı bir hakem hastanesine sevk ederlerdi

umut2135 şikayet derken? durduk yerde insanlar bu emekli maaşı almasın falan diye birbirini şikayet mi ediyorlar? gerçi öyleyse de şaşırmıyca, hasta ruhlu kişiler çok fazla... olayı anlamak açısından soruyorum.

yazık gerçekten, ama haksız yre yapılan herşeyin hesabı sorulur elbet, Allah kimsenin hakkını kimsede bırakmıyor...
umut2135

bu da değişik bir olaymış açıkçası, şaşırdım ama baya bi...

umut2135

21 sene 9 ay bir firmada çalıştım. Ondan öncesinde Staj ve bir iki ufak iş yerinde kaydım mevcut 8993 günüm var. Ancak ne Sgk nede Vergi Dairesi bununla ilgili herhangi bir bilgi vermedi. Bu sebeple Bimer e yazdım. cevap bekliyorum. Beni tek üzen kurumların yol gösterici olmaması. Nereyle muhattap olacağımı bilse insan orası üzerine yoğunlaşıp çözüme ulaşabilecek. Ama ne yazıkki Memleketimizde durum bu.

izmir09 günleriniz baya fazla aralarında şüpeli günler varmıydı acaba rapor aldığınız hastane dediğimgibi hakem hastanesi çok zor hatayapmaları kaldıki diğer devlet hastaneleride bu konuda çok katılar sonucu merak ediyorum

izmir09 ege üni veya dokuz eylül üniden bir daha almayı dener misiniz ? kendi imkanlarınızla

14000 lira bir de borç çıkarılmış, yeni rapor alsa bile o nolacak, başka bir yoldan hareket edilmeli

Bimerden cevap gelmesini beklemeden il Sağlık Müdürlüğüne gidip Yeni bir Hakem hastaneye sevk isteyebilirim diye düşünüyorum. Birde merak ettiğim konu şu. Hadi şu an maaşı kestiler ben şu an emekli miyim değilmiyim. E-Devlete giriyorum. Emekli görünüyor.

Belki de sandiginizin aksine büyük bi yanlışlık vardır, yanlışlıkla da yapılmış olabilir...

basligi okuyunca googlee ye girip bozyaka hastahanesi yolsuzluk diye yazdim.konu ortaya cikti.sahte rapor veren cete 2016 nin ekiminde yakalanmis.2011 den itibaren 4500 kisiye verilen engelli raporlari iptal edilmis...

apomek

iyide sayın apomek burada benim günahım ne. Ben hakkım olan için çabaladım 6 ay süründüm doktor doktor hastanede. Ben niçin başkalarının yaptığı haksızlık yüzünden sorgusuz sualsiz infaz ediliyorum. Bende bunu öğrenmek isterim. Bakmışken buna benzer durumda haklı olanların hakkını savunacak merci için google de birşey yazıyormydu. Benim de asıl derdim bu zaten Haklı olan için yol gösteren birşey yok. Ben haksızlığa uğradığım. Sonuna kadar peşini bırakmayacağım.

Son düzenleme:
birdaha elekten gececek hakli haksiz ayiklanacaktir...

[FONT=sans-serif]@izmir09 [/FONT][FONT=sans-serif]Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun benim sana tavsiyem birde CİMER ' e yaz yani Cumhurbaşkanlığı iletişim merkezi buraya https://www.tccb.gov.tr/ bu web sitesinden ulaşabilirsin bu sayfada Cumhurbaşkanına Yazın kısmı var buraya tıklayarak yazabilirsin sana kesinlikle cevap yazacaklardır

[/FONT]

ilginiz için teşekkürler hemen yazıyorum.
Konuyu https://www.tccb.gov.tr adresinede ilettim. Bekleyeceğim. bu arada araştırmaya da devam edeceğim.

Son düzenleme:
malesef 2011 yılından bu yana o hastanede alınan raporlarda sahtecilik olduğu için tekrardan rapor almanız gerekecek
saçmalık şurada; eğer sizin suçunuz yoksa kurunun yanında neden yaşta yanıyor
neden bir daha zorluk çıkartılıyor

inşallah o alçakların yapmış oldukları yüzünden sizde mağdur olmazsınız geçmiş olsun...

emeklilik kazanılmış bir haktır. başka bir usulsüzlük yoksa. yani size demiyorum bunu. işlemlerde sehven bile olsa bir hata yapılmışsa. belki. yoksa hakkınızı alırsınız. geçmiş olsun. konuyu ben de takipteyim

Malesef ülkemizde bazen böylesi anlamaya güçlük çekebildiğimiz durumlar olabiliyor ki haliyle bu olayı yaşayan kişi için de üzüntülü bi süreç oluyor,mesela heyettten %50 sürekli rapor çıkıyor ,vergi indirimi için başvuru yapıyor ama cevap olarak %25 geliyor,yani devletin 2 kurumu birbirleri ile çelişen oranlar çıkartıyor ,devlet hastahanelerinin engelli rapor veren heyet kurumları kalksın o halde çünkü Ankara maliye ne derse o oluyor ,2 kurum acaba karar verirken özürlülük ölçütü çizelgeleri farklı olduğu için mi farklı kararlar çıkıyor ?Herkese geçmiş olsun,Allah tüm hastalara ve zorda kalanların yardımcısı olsun

Üst Alt