Benim kızımda down sendromlu. Ram devlet okulu için yönlendirme yapmıştı. Hatta göndermeyince, babasının işyerine polis bile geldi. Neyse okula gidip görüşelim dedik. Okul müdürü ısrar etti. Bizim içinde deneme süreci başladı. Hatta, benide okul aile başkanı seçtiler. Kızımla beraber servisle gidip gelmeye başladım. Aman allahım, yaşananlar korkunçtu. Bir gün gene gidiyoruz serviste, araba yolda durup, sağlıklı bir erkek öğrenciyi aldı. Başka annelerde vardı arabada. Şoför, engelli öğrencilerden birisine hadi sen kalk abi otursun dedi. Hatta bir annede bu durumu onayladı. Beynimden vurulmuşa döndüm. Hemen müdahele ettim. Benim tepki vermeme çok şaşırdılar. Okula gidince doğru müdürün yanına gittim ve durumu anlattım. Bir daha olmayacak dediler. O engelli çocuğun, yerinden kalkmasını onaylayan anneye, sen nasıl böyle bir şeye müsade ediyorsun dediğimde, beni suçladı, daha önce neler çekiyorduk, sen bilmiyorsun,servisimiz yoktu vs. dedi. Yani servisin olmasını verilmiş bir nimet olarak görüyorlar. Sanki şoför bu işi sevabına yapıyor gibi bir görüşleri var. Daha nelerle karşılaştım. Yoldan çocuklar arabaya alınır, daha çocuk yerine oturmadan araba hareket eder. Arabanın otomatik kapısı bozuk olduğu için, açık kapıyla gidilir. Bu durumda arabada rehber öğretmen vardı. Hiç sesini çıkarmadı. Okulun durumu felaket, eğitim sıfırdı. En sonunda RAM da rapor yenileneceği zaman, kızım bu okula gitmek istemiyor, kucakta taşınacak çocuk değil siz isterseniz beni hapse atın, asla gönderemem dedim. Daha önce zorunlu eğitim yaşına kadar beklemem gerektiğini söylüyorladı. Ramdaki bir yetkili sizin onayınız olursa okuldan alabilirsiniz dedi. Ve kızım 14 yaşında allahıma binlerce şükür oradan kurtuldu. Zaten kendi öğretmenleri bile okulun çok kötü durumda olduğunu itiraf ediyorlardı. Başkan olduğum süre zarfında okulun iyi duruma gelmesi için ne kadar çok uğraştım. Belediye vs. başvurmadığım yer kalmadı. Okula kazanç getirecek öneriler sunduma ama sözde benim yanımda görünen okul yönetimi, rahatlarının bozulacağını düşünerek hiç destek olmadılar. Yalnız başına bir şey yapmak mümkün olmuyor. Bende pes ettim ve kızımı bu kötü ortamdan kurtarmaktan başka bir şey yapamadım.