Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devletin karşıladığı okul servisinin ilgisizliği konusunda ne yapabilirim?

gulfiye

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba. ben bir downlu annesiyim. Kızım özel alt sınıfa gidiyor. servisi devlet karşılıyor. ihale ile oluyor.Ancak serviste hostes bulundurulmuyor. Yetkililer ilgilenmiyor. tersleyip başlarından savuyorlar. Kızım iki kere de okuldan alınıp eve getirildiğinde sokağa bırakılıp gidildi. Servis şöförü çocuğuma eziyet eder korkusuyla savcılığa başvuramıyorum.

bana yardımcı olur musunuz

servisi geçtim artık arkadaşım okullardaki egitimden bile artık şüpheleniyorum.siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ben adanadayım.buradaki okulların büyük bir çogunlugu işi maddiyata dökmüş.çocukların eğitimini boşveriyorlar.rapor alındımı tamam onlar için önemli olan o.devlet çocuk başına 709 tl aylık para ödüyormuş.yılda 10 milyar yapar(eski paraya göre milyar diye yazdım).o yüzden eğitim alıyormu ona çok dikkat edin.çocuklarımız üzerinden para kazanıyorlar.onlardan rant sağlamaya çalışıyorlar.ben kaç okula götürdüysem bu böyle oldu.okuldan almayı bile düşünüyorum.şuan 13 yaşını bitirecek.sırf okulda arkadaşları var diye bişey yapmak istemiyorum.ama çok düşünüyorum.

----------

engelliler için açılan özel okullardan bahsediyorum ama ben.

Devlet okulları hakkında bilgim yok ama özelde millieğitim ve sosyal hizmetlere şikayet edebilirsiniz.okulun ruhsatı bile tehlikeye girer

ne demek eziyet ya bizim çocuklarımız korumaya muhtaç ister devlet ister özel kurum farketmez gerekli şikayette bulunabilirsiniz bence devlet okulu ise meb önce başvurun ve anlatın eğer susarsak bu tür olaylar daha çok tekrarlanır ne sizin çocuğunuz nede benim hiçbir çocuk bu muameleyi hakketmiyor siz mebe dilekçe ile yada bizzat başvurun mutlaka bir sonuç alırsınız ayrıca okulla velilerin hostes teklifini de yapabilirsiniz biz bazen hergün farklı veli bu görevi yapıyor gerekirse bunu da deneyebilirsiniz umarım bu sorunu aşarsınız Sevgiyle kalın

Benim kızımda down sendromlu. Ram devlet okulu için yönlendirme yapmıştı. Hatta göndermeyince, babasının işyerine polis bile geldi. Neyse okula gidip görüşelim dedik. Okul müdürü ısrar etti. Bizim içinde deneme süreci başladı. Hatta, benide okul aile başkanı seçtiler. Kızımla beraber servisle gidip gelmeye başladım. Aman allahım, yaşananlar korkunçtu. Bir gün gene gidiyoruz serviste, araba yolda durup, sağlıklı bir erkek öğrenciyi aldı. Başka annelerde vardı arabada. Şoför, engelli öğrencilerden birisine hadi sen kalk abi otursun dedi. Hatta bir annede bu durumu onayladı. Beynimden vurulmuşa döndüm. Hemen müdahele ettim. Benim tepki vermeme çok şaşırdılar. Okula gidince doğru müdürün yanına gittim ve durumu anlattım. Bir daha olmayacak dediler. O engelli çocuğun, yerinden kalkmasını onaylayan anneye, sen nasıl böyle bir şeye müsade ediyorsun dediğimde, beni suçladı, daha önce neler çekiyorduk, sen bilmiyorsun,servisimiz yoktu vs. dedi. Yani servisin olmasını verilmiş bir nimet olarak görüyorlar. Sanki şoför bu işi sevabına yapıyor gibi bir görüşleri var. Daha nelerle karşılaştım. Yoldan çocuklar arabaya alınır, daha çocuk yerine oturmadan araba hareket eder. Arabanın otomatik kapısı bozuk olduğu için, açık kapıyla gidilir. Bu durumda arabada rehber öğretmen vardı. Hiç sesini çıkarmadı. Okulun durumu felaket, eğitim sıfırdı. En sonunda RAM da rapor yenileneceği zaman, kızım bu okula gitmek istemiyor, kucakta taşınacak çocuk değil siz isterseniz beni hapse atın, asla gönderemem dedim. Daha önce zorunlu eğitim yaşına kadar beklemem gerektiğini söylüyorladı. Ramdaki bir yetkili sizin onayınız olursa okuldan alabilirsiniz dedi. Ve kızım 14 yaşında allahıma binlerce şükür oradan kurtuldu. Zaten kendi öğretmenleri bile okulun çok kötü durumda olduğunu itiraf ediyorlardı. Başkan olduğum süre zarfında okulun iyi duruma gelmesi için ne kadar çok uğraştım. Belediye vs. başvurmadığım yer kalmadı. Okula kazanç getirecek öneriler sunduma ama sözde benim yanımda görünen okul yönetimi, rahatlarının bozulacağını düşünerek hiç destek olmadılar. Yalnız başına bir şey yapmak mümkün olmuyor. Bende pes ettim ve kızımı bu kötü ortamdan kurtarmaktan başka bir şey yapamadım.

hiç çekinmeden sheçek e sonra özürlüler idaresine dilekçe verin tekerlerine çomak sokun acımayın size bişey olmaz onlar düşünsün

Kızım okula giderken bende yanında gidip geldim. Birgün gidemedim. Okul müdür yardımcısına rica ettim, servis bir kereye mahsus evin tam önüne bırakabilirmi diye. Tabi olur dedi. Daha sonra sevgili müdür yardımcımızın bir işi çıkmış ve gitmiş. Kızımı trafiğin yoğun olduğu yerde, ana yolda bırakmışlar. Tabi ben bunların nasıl yöneticiler olduğunu bildiğim için, eşime ne olur ne olmaz sen servisi kolla demiştim. Eşim ana yolda uzaktan servisi izlemiş ve durumu görmüş. Ya biz güzenseydik ve evde bekleseydik. Kızım eve değilde başka bir yere gitseydi allah götermesin, ya başına bir kaza gelseydi. Daha önce bu durum aynı okulda yaşanmış, bir öğrenciyi bırakmışlar yolda, çocuk başka yere gitmiş. Bir duvardan düşüp yaralanmış. İnsanlarımız o kadar bilgisiz ki her durumu normal karşılıyorlar. Eminim o olayda okul yönetimini ve servisi değil, engelli çocuğu suçlamışlardır.

kesinlikle öyle olmuştur o düşünceye sahip insanlar o yavruları sadece meta olarak görürler istisnalar hariçbu gibi durumlarda cazgır olup elinizden geleni yapıp şikayet edeceksiniz hatta medya yoluyla deşifre deceksiniz ki tekrarı olmasın

Kızımı kurtardım ama diğer öğrenciler için çok üzülüyorum. Geçenlerde bahsettiğim okulun yanındaki başka bir okulda görev yapan öğretmen eşime kızımın devam edip etmediğini görmüş. Eşim de okuldan aldığımızı öyleyince, çok iyi yapmışınız demiş. Demekki görüyor okulda ne rezaletler olduğunu. Aslında başka bildiğim de var ama neyse.

Üst Alt