Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Devletin verdiği ücretsiz ulaşım hakkı belediye şoförüne dokunmuş!?
arkadaşlar bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum.. bugün kuzenimin eşi ablası ve ben bursaya gittik (gemlik ilçesinde oturuyorum ben) yanımdaki yakınlarımdan biri diyaliz hastası iki böbreği de iflas.. belediyemiz kendisine refakatçili ücretsiz ulaşım kartı vermiş.. ablası da kedisini refakatçi gösterdi.. otobüse bindiğimizde şoför insan içinde bizi rencide edecek şekilde birşeyler söyledi.. öyle sinirlendim ki yahu bu hakkı engelliye devletin bir parçası olan büyükşehir belediyesi vermiş.. sen kim oluyorsun da karşı çıkıyorsun laf söylüyorsun.. keşke bizler de sağlığımıza kavuşabilsek... yol ücretlerini canı gönülden veririz..
o şerefsize haddini keşke bildirseydiniz aynısı benimde başıma geldi her yere işikayet ettim en son oturan boğa kardeşimiz allah razı olsun sabah gazzetesine dahi cıktı ve telefon açarak özür diledi baya bir fırca yemişti o şöför olacak kişi yedi sülalesi otobüslerden engeli olmadıgı halde üçretsiz yarar lanıyor bimere belediyeye şikayet edin vetakipci olun
sevgili gamze.aracın plakasını olayın tarih ve saat bilgileriyle birlikte büyükşehir belediyesi ulaşım dairesine şikayetinizi bildirin.gereğini yapıp size geri bildirim yapacaklardır mutlaka..hiçbir şoförün sağlıklı vatandaşa bile o türde bir hakkı bulunmadığı gibi engelli bireylere kesinlikle davranamaz.lütfen şikayetinizi bildirin.gerekiyorsa o kişi işinden bile olur veya iyi bir cezayla ödüllendirilir.
Ulaşım Dairesi Başkanlığı
Hakan KOYUNLULAR (Daire Başkanı) e-posta:hakan.koyunlular@bursa.bel.tr Telefon: 0224 234 40 00 / 1630 ? 1631 Fax: 0224 234 82 20 Adres: Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Kampüsü Acemler / BURSA
Aynı sorundan ben de yaşadım ve sorunu birkaç kez Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına şikayetim oldu.. Hatta yerel gazatelerin köşe yazılarında bu konuya da değinildi ve yapılan hakaret ve saygısızlıkların artık bir son bulması istendi.. Adamlar utanmasa nüfus cüzdanlarını ve sağlık raporlarını da isteyecek.. Eeee.. Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derlermiş.. Adamları başı boş bırakırsan,insanlara nasıl hitap edileceğini vs öğretmezsen olacağı bu.. Bu konuda otobüs şoförleri ve onları denetlemekle ve vatandaşına en iyi hizmeti vermekle yükümlü Belediye yetkilileri de sınıfta kaldı.. İşini her zaman iyi ve layıkı ile yapanları bu sınıfın dışında tutuyorum tabii ki...
gamzeciğim böle bi durum benimde basıma geldi bana dediki oh ne güzel kartı almıssın kendi malın gibi inip biniyon belese dedi
opsssssss orda dur bakalım dedim birincisi ben bu kartı alana kadar neler cektim billiyomusunda car car öüyon dedim ordan baktıgınızda hepimiz sakat gözüyle bakmayı biliyosunuzda sakatlıgın bize sağladığı imkanları kullanıncamı rahatsız oldunuz heeee dedim o kadar insanın içinde özür bile dilettim altında kalmam asla
Böyle durumlarda şu kısa cevabı vermek en güzeli bence: " Engelli kartımda gözün kaldıysa Allah sana da nasip etsin inşallah " demek. Görün bakın nasıl dumur oluyor!
Bizim neler çektiğimizi hiç düşünmeden zevzek zevzek konuşuyor bazıları, başlarına gelse görürler hanyayı konyayı...
valla bütün şoforlere demeyelim iyi soforlerde var aralarında ama cok nadir.O nadirlerden biride benim okul zamanımda karsıma cıktı 2 sene mecidiyeköye gidipp geldim ve her rastlantıda yol kartım olmamasına rağmen biletimi kutuya atmama asla izin vermezedi o kadar yolcunun icinde kendine kart cıkart derdi ve arkadasıma dönüp senin bu arkadasın ya deli yada kendini dünyanı en zengini zannediyo derdi her görüşünde.Abi benim yüzümden işinden olursun derdim bak burda bir yıgın insan var biri şikayet etse işinden olursun derdim ve bana derdiki biri hele şikayet etsin bir yıgın sağlam adamlar o kartı almıslar burdan elini kolunu sallaya sallaya gecerken senden mi para alacam ben diyecemi biliyom şikayet etsinler derdi iki sene boyunca.Bi gün bana dediki kızım almak zormu geliyo sen evrakları getir ben ugrasacam dedi dedim yok daha neler yenibosna mecidiyeköy seferinde calışıyodu şimdi eminönu seferinde calışıyo.
Olay benim engelimden dolayı değildi böbrek iflasından engelli bir akrabamdı yanımdaki o da boşver ne umursayacağım dedi.. yoksa ben haddini bildirirdim ama akrabam da insan içinde rencide olmasın istedim.. direk benimle alakalı olsaydı tüm haklarımı aradım zaten..
seranko;
alnına hükümet yandaşıyım diye yaz bak bir kişi dönüp birşey der mi.. bu dönem böyle maalesef.. ha her dönem de olmuyor mu oluyor tabii ki..