Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

DGS nasıl yapılıyor, başvuru için ne yapmalıyım?

çirkin1

Aktif Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
206
Ön lisans sosyal hizmetler mezunuyum 4 yıllığa tamamlamak istiyorum. Bunun için DGS'ye girmem gerekiyor ama bu sınav hakkında hiçbir bilgim olmadığı gibi engel durumumu nasıl bildirmem gerekiyor bilmiyorum? Çünkü engel durumumdan ötürü soruları ne sağlıklı okuyabilirim ne de işlem yapıp işaretleme yapabilirim
Bilgisi olan arkadaşlardan beni yönlendirmesi için yardım istiyorum

Klavuz açıklandığında, başvuru yapmadan engelliler için olan maddeleri okuyabilirsin. Dgs yerleştirilmesinde, ikamet ettiğin ilden ayrı başka şehirlerde çıkabilir. Örgün eğitim olduğu için, okula da gitmeniz gerekir. Bunları da engelinize göre düşünmeniz gerekir.

çirkin Ösym'nin sitesindeki geçen seneki DGS kılavuzunu inceleyebilirsin. Ayrıntılı olarak anlatılmış. DGS sınavına başvuru yaparken Aday Bilgi Formunda engel durumunu işaretlersin.SağlıkDurumu/Engel Durumu Formu var. Ayrıntılı bilgi istiyor onu doldurursunuz. İstenen belgeler ile birlikte(Sağlık raporu, dilekçe örneği vb. belgeler kılavuzda yazıyor.) OSYM'ye gönderirsiniz.

Bu sınava giren var mı
Elbette vardır benimki de soru🙈
Aslında öğrenmek istediğim sınava işaretleyici ya da okuyucu ile giren arkadaşlar varsa paylaşabilir mi

Ben görmekte ve yazmakta zorlanıyorum. Kalem bile tutamıyorum.Mesela özellikle matematikte soruları nasıl çözeceğim?

Üst Alt