Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diabet dışında ortaya çıkan hastalıklarım rapor oranımı etkiler mi?

selenkurluva

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

Sorum uzun o yuzden lütfen kusuruma bakmayın.

Ben tıp 1 diyabetten % 40 raporluydum. su an hala çalısıyorum 3852 gunu calısmıs durumdayım sanırım 2 yada 3 yılım var emeklı olmak ıcın ancak bu arada 2008 de romatoıd artrıt hasarı nedenı ıle dızımden amelıyat oldum 2010 da tuberkuloz gecırdım ve 2011 de akcıgerımın 4 te bırı alındı 2012 de ıse romatızma nedenı ıle dızımden ıkıncı amelıyatımı oldum.

Konuyu bılen cevremde kımse yok bu nedenle sızden onerı rıca edıyorum. Oncelıkle bu yazdıklarım engel derecesını arttırabılecek hastalıklar mıdır? Zor da olsa hala çalışabılıyorum o nedenle derece arttırılabılıyorsa bekleyıp erken emeklı mı olmalıyım? Ya da bu rahatsızlıklar malulıyete yeter mı oyle ıse maasım ne kadar fark eder yanı azalır mı?

Bır de yenıden heyete gırmek ıcın neler yapmam gerekıyor.

Sımdıden çok tesekkur ederım.

bende bypas oldum.4 damar değişti.hipertansiyonda var.önce maluliyet için sgk ya gidiyosun.hastalıklarınla ilgili ne kadar belge varsa veriyosun.onlar zaten gerekenleri söylüyolar.daha sonra 1 yada 2 hafta içinde sana sgk dan yazı geliyo.hangi hastaneye gitmen gerektiği belişrtilen bu kağıtla hastanenin sağlık kuruluna baş vuruyosun.sonra heyete giriyorsun.hastane raporu sgk ya gönderiyor.raporla beraber başvurduğun zaman verdiğin evraklarla beraber ankaraya gönderiyolar.benim bildiğim bu kadar.yanlış bilmiyosam maluliyet oran cetveline bakarsan hastalıklarının oranlarını görebilirsin

Oncelıkle gecmis olsun tabııkı her hastalık rapor oranınızı etkıleye bılıyor olarak bılıyorum cunkı bende heyete basvurdugumda 4 farklı bolume basvurmustum ve hepsı ayrı oran vermıstı

selenkurluva;

Sonradan gelişen hastalıklarınız içinde oran alabilirsiniz. Bulunduğunuz ilin yetkili hastanelerinden birine başvurarak işlemlerinizi başlatabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/sag...taneler-ve-hakem-hastaneleri.html#post1353664

Romatoid artrit için vücudunuzda yarattığı sorunlar doktorunuzdan tarafından belirlendikten sonra oran verilir. Örneğin bir arkadaşımız % 30 alabilmiş. Sizin durumunuza göre bu oran daha az ya da daha çok olabilir: http://www.engelliler.biz/forum/sag...igi-icin-rapor-alabilir-miyim.html#post571881

Geçirmiş olduğunuz akciğer ameliyatından dolayıda oran alabilme ihtimaliniz var:

Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda,solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;

a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

Şeker hastalığınız dahil diğer hastalıklarınız içinde verilen oranlar balthazard formülü ile hesaplanarak belirlenir..

Merhabalar Öncelikle gecmiş olsun sorunuzu daha yeni okudum Gerçi epey vakit geçmiş ama olsun belki yardımcı olur Yada siz rapor oranınızı zaten yükseltmişsinizdir.Tabiiki her yaşamınızı sıkıntıya sokan hastalık rapor oranınızı etkiliyor zor şartlar altında çalışmanın nasıl olduğunu bilirim ama kendinizi üzmeyin Umudunuzu vede sabrınızı yitirmeyin Allah acil şifa versin Emekliliği düşünmenize gelince Gerçek anlamda zorlanıyor vede yıprandığınızı düşünüyorsanız hiç düşünmeyin Ama arasıra problemler oluşuyorsa ki siz kendinizi daha iyi bilirsiniz Ömss yi denyin nasipse olur çalışarak devam derim Tekrar geçmişolsun Ben üç hastalıktan %53 aldım tek hastalığım %25 idi bence deneyin sonucunu bekleyin

Üst Alt