Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diabet Hastasıyım. Engelli raporu alabilir miyim?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
Merhabalar araniza yeni katildim
Ben diabet hastasiyim aclik 290 tokluk 460 uzeri kolumda ve ayaklarda uyusmalar kulakta tiz ses kaybi ve uzagi puslu gorme yazilari okuyamama gibi sorunlarim olusmaya basladi ulasimdan yararlanmak icin engelli raporu cikartmak istiyorum acaba %40 uzeri rapor alabilirmiyim

Hoşgeldiniz ve geçmiş olsun.Diyabetiniz tip 1 ise %30 tip 2 ise %20 oran alırsınız komplikasyon varsa bu oran artar.

yaşınız nedir

eğer 35 altı iseniz

muhtemelen tip 1 diyabettir,eğer komplikasyona yol açmışsa sadece diabetten %40 alırsınız ve engelli raporu alırsınız, ama diabet bir komplikasyona yol açmamışsa %30 alır diğer kalan oranı baş sorunlardan tamamlarsınız

ama yazdıgınza göre hastalıgınız zaten sorunlara yol bence raporu alırsınız

Suan yaşım 37 ama 9 senedir var önceleri lantus insülin kullandım ve bıraktım fazla bilgim olmadigindan terimleri bilmiyorum komplikasyon ne demek hiçbir fikrim yok
En son yaptırdığım tahlillerde bunlardır
2yk1j44.jpg
k46k8x.jpg

alacağınız oran eğer ilaç kullandığınız halde oranlar böyleyse 30 ama kullandığınızda normal değerlere geriliyorsa 20 olur yani 40 ı bulmaz komplikasyonun ne olduğunu bilmiyorsanız şöyle izah edelim yani hastalıktan dolayı ayakta oluşan yaralar falan var o tip yani sizde yok sanırım eğer öyleyse yukarda yazdığım gibi olur g. olsun

erkan medeni

arkadaşım diabet hastası olarak sonuç gösterme sen önce tip 1 misin yoksa tip 2 misin onu yaz

[FONT=sans-serif]@[/FONT]erkan medeni

Lantus uzun salınımlı yani 24 saat boyunca kan şekeri seviyenizi ayarlamaya yönelik günde bir kez uygulanan oldukça pratik bir insülin çeşidi neden bıraktınız hekim kararı mı kendiniz mi bıraktınız? Tedavinize yeniden başlanması ve diyabet ile ilgili bir eğitim almanız ilk etapta rapor oranınızdan daha önemli. Tedaviniz başlandığında şikayetlerinizin bir kısmı geçer büyük ihtimalle.

selenayy

bu yazılanların üzerine bir kelime bile yazmaya gerek yok son derece haklı ve sizi bilgilendirici bir yazı tip2 ye verilecek oran düşüktür siz yinede organ hasarı var diyorsanız heyete başvurun çıkan sonuca göre hareket edersiniz, geçmiş olsun

başka bir engel durumunuz varsa puan %40 üzerine çıkabilir. Diyabet tek başına %40 doldurmuyor diye biliyorum.

Tip 2 diabetin özür oranı %20 dir.

rapor sonrasi haklarim nelerdir

Merhaba arkadaslar merak ettigim sorulara yardimci olursaniz sevinirim normalde %50 raporum var fakat balthazar formulune gore %42 cikiyor
Ise giris tarihim 01/04/1998
Sigortali gun sayim 4700 civari
Sorularima gelecek olursak
1)%42 rapor ile surekli rapor alabilirmiyim
2)bunlara gore nelerden indirimli (elektrik su dogalgaz cep operatoru )veya ucretsiz yararlanma haklarina sahibim
3)ötv ve mtv vergilerinden muaf olabilirmiyim (fiziksel engelim yok)
4)emekli olma imkanim varmidir
5)engellilerin toki konutlarinda onceliklerinden faydalanabilirmiyiz
6)yasim 37 emekli olamasam bu yasta ekpss girebilirmiyim
7)pirim gun sayim nekadar fazla olursa okadar cokmu olur
8)is yerim engelli raporu aldim diye isten atarsa haklarim nelerdir
Biraz fazla oldu kusura bakmayin cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim

1_alabilirsin
2_suda ve haberleşmede var
3_hayır
4_evet olursun zaten primin cok
5_evet yasadığın yerde proje varsa öncelik var kurada
6_evet
7_evet
8_tazminatını falan her hakkını talep eder alırsın inat ederlerse mahkeme yoluna gider yine alırsın

Cok tesekkur ederim sarasota
Sizce emekli olsammi daha iyi olur yoksa ekpss'ye girsemmi eger kazanamassam yinede emeklilik hakkim bulunurmu

BuTcHeR
Dun itibari ile engelli evraklarim onaylandi fakat kafama takilan bir konu var evrakta özurlu ayligindan faydalanabilir diyor bu özurlu ayligi ile engelli maasi aynimi oluyor yoksa arada fark varmi kimileri özurlu ayliginin cok dusuk oldugunu 300 400 tl civarinda oldugunu soyluyor boyle birsey varmi acaba
10r08y0.jpg

Üst Alt