Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diabet, Hiperkolesterol, Obezite hastalıklarından yüzde kaç oranında rapor alabilirim

aysimay

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
7 Şubat 2011 Güncel:

Evrakım Ankara ya Vergi indirimi için gitmişti, 0312 415 32 06 nolu tlefonu aradım ve TC numaramı vererek sonucu öğrendim, %60 ile giden raporum %60 olarak aynen onaylanmış.

2) obeziteyim vki 47,7
3) arteriyel hipertansiyon hastasıyım
4) hiperkollesterol ve hiperlipidemi hastasıyım
5) aritmi bozukluğum var ( ekg ve holterde ortaya çıkan )
6) her iki ayağımda düz taban
7) sağ kol dirsek ve bilekte kırılmadan dolayı hareket kaybı var

size sorum ben vergi indirimi için başvurayım mı ? Gerekli yüzdeyi sağlayabilir miyim?
şimdiden teşekkürler...

arkadasım sen bu rahatsızlıklarınla dırek vergı ındırımını alırsın gecmıs olsun.

Cevabınız için Teşekkür ederim, peki sizce yüzde kaç alırım.

yuzdesını sakatlık cetvelınden gorebılırsın ama alırsın rahatsızlıgın cok cunkı aysimay yas boy kılo kac ??

ben buralarda yeniyim de kusura bakmayın cetveli yorumlamayı bilmiyorum.

yaş 35 boy 161 cm kilo 126

sımdı hastalık oranlarını bılmıyorum ama yazdıklarına bakılırsa senın hastaneden alacagın oran yuksek cıkar ve vergı ındırımını dırek alırsın ben sag ayak palıo sekelı hıpertrıglıserıd ve sekerden %56 aldım hastaneden evrak ankarada sonucu beklıyorum kendımden ornek verırsem senın alma ıhtımalın %90 raporu alırsın

Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. Biran önce rapor için başvurayım ben. Gelişmeleri yazarım.
iyi günler...

ok ALLAH sımdıden kolaylık versın sana rapor işi bıraz ugras ıstemekte bıraz yorulcan ama degecektır yorulmana umarım hadı hayırlısı

Ben de %40 ve üzeri rapor alabileceğinizi düşünüyorum.

Lütfen rapor aldığınızda hangi hastalık için hangi oranda rapor verildiğini bu başlığa yazar mısınız? Başkaları da yararlanır bu bilgilerden...

teşekkürler

Sayın site yöneticisi Oturan Boğa,
cavabınıza teşekkür ederim, raporu aldığım vakit ayrıntılarını yazarım. Bayramdan hemen önce endokrin doktoru ile görüştüm, o da sizin dediğiniz gibi bir cevap verdi, 1-2 haftaya kadar işlemleri başlatacağım. Görüşmek üzere, selamlar...

sevgili arkadaşlar,
7 Aralık salı günü vergi dairesine gittim, vergi indiriminden yararlanmak için hayete sevk yazımı aldım, oradan üniversite tıp fakültesine gittim.
başhekimliğe onaylatıp vezneye sağlık kurulu için 100 tl ve her muayene olacağım bölüm için 15,5 tl ödedim. yoplam 250 tl kadar tuttu.

yıllardır beni tedavi ve takip eden doktorla başladım, tip 1 diyabet komplikasyon yapmamış için %30, morbid obezite (BMİ % 50 nin üzerinde olanlar için) %30, lipid bozukluğu ( diyet ve ilaç tedavisine dirençli olanlar) %10 ve hipertansiyon ( ilaç tedavisi olan ve komlikasyonu bulunmayan) için %10 aldım.
yani 30 + 30 + 10 + 10

Sağlık kurulundaki kıza rica ettim formülü yapması için %60 çıktı.

daha birkaç hastalığım var ama bu oran bana yetiyor diye diğerlerine gitmedim. nöroloji diyebetik nöropati yazdı ama oran vermedi. aslında bi günde işim biterdi ama psikiyatri doktoru yokmuş 1 hafta sonraya gün verdiler, o da yarın gideyim bakalım neler olacak.

İşte durumun şimdilik bundan ibaret.

Evrakım Ankara ya Vergi indirimi için gitmişti, 0312 415 32 06 nolu tlefonu aradım ve TC numaramı vererek sonucu öğrendim, %60 ile giden raporum %60 olarak aynen onaylanmış.
Şimdi yazı bağlı bulunduğum vergi dairesine gelecek oradan da çalıştığım iş yerime bildirilecek. Benim tüm işlerim kolaylıkla ve sorunsuz oldu, darısı diğer arkaaşların başına, Allah hepimize kolaylık versin.

not: biraz önce personel departmanına emekliliğimi hesaplattım, 3760 gün ve 16 yıl, 4 ay a tabi imişim, prim gün sürem dolmuş, şimdi hizmet süresine göre 2 yıl çalışıp emekli olacağım inşallah.

günün sorusu; prim ödeme sürem ne kadar çok olursa maaş o kadar artar mı, yoksa 3760 gün baz mı alınır?

bana yol gösteren bu siteye, değerli yöneticisi (oturan boğa) Bülent beye ve onun nezdinde tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Merhaba Aysimay geçmiş olsun sorunsuzca işlerinin hallolmasına sevindim gözün aydın :)
Vergi indiriminden yararlanmak için ayrı bir rapor mu aldın? Yoksa daha önceden varolan raporunla mı başvurdun? Birde nöroloji, diyabetik nöropati tanısını neden koydu sorunun ne?

Merhaba Güli, bu benim ilk raporum, vergi dairesi aracılığıyla başvurumu yaptım, ve %60 lık raporumu aldım, diyabetik nöropati ise diyabetin zarar verdiği organlarda his kaybı, benim el ve ayak parmak uclarımda his kaybı var, ama raporumda bundan dolayı oran verilmedi niyeyse, benimde yeter derecede özür oranım olduğu için üstünde durmadım.

Anladım cevap için teşekkürler bende diyabetiğimde ondan sordum bu arada % 44 lük raporum Maliye Bakanlığı tarafından % 30 a düşürüldü hala davam sonuçlanmadı :(

Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda güzel sonuçlar alırsın, peki %44 oranı hangi hastalıklardan dolayı verdiler?

Teşekkürler inşallah. Ben diyabet+gözden, aldım ama benim diyabetim normal bir diyabet değil oynak. Raporumda diyabetin karşısında yazan oran 30, görme sisteminde yazan oran 21 sanırım cetvelde kontrol altında tutulamayan diyabete %40 veriliyor bana 30 yazılmış orası aklımı kurcalıyor.

Asıl benim canımı sıkan konu hiçbir komplikasyonu olmayan diyabetli birine % 46 verilip aynı oranla Ankara'dan geri gelmesi bunun örnekleri çok. Bu konuyu dilekçelerimde de belirttim ama benim davam kaç ay oldu sonuçlanmadı. Hayırlısı beklemedeyim :confused:

Hayırlı olsun :)

Emeklilikte prim gününden ziyade ödenen prim önemli. Ne kadar çok prim/TL, o kadar çok emekli maaşı.

Üst Alt