Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diabet nedeniyle nöbet tutamaz raporu almak için ne yapmalıyım?

httekin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 22 yıldan beri diabettim. daha önceden nöbet tutamaz raporu aldım fakat 2 yıl yazmışlar aradan zaman geçtikten sonrada üniversitede çalışan doktorum bana heyet raporu verdi ve 5 doktor imzasıyla raporu hastaneye verdim.
2 yıl geçti yeni başhekim geldi tüm raporları iptal ettim herkes nöbet tutacak dediler.
şimdi ben ne yapmalıyım karar veremedim. beni hakem hastaneye mi göndersinler diye mi dilekçe verecegim yoksa raporlarımı hakem hastaneye mi gönderecekler bunu tam bilen var mı

acil yardım istiyorum şimdiden teşekkürler

Raporun süresi geçtiyse rapor bir işe yaramaz. Raporu aldığınız hastaneye yeni bir rapor için başvurmanız gerek. Elinizdeki sreli raporu göstermeniz yeniğ rapor alırken faydalı olur mutlaka...

raporda bir süre yazmıyor fakat universite hastanesinden almıştım 2 yılı geçti şimdi akıllarına geldi hakem hastaneye göndermek.daha önce ki raporum hakem hast. ve 2 yıl süreliydi.bu rapor universite hastanesi ve süre olmadıgı için idare yüklendi sanırım hakem hastaneye gönderecekler.sizce hakem hastaneler böyle raporlar için nasıl karar veriyorlar benim raporum endokrin bölümünden 5 imzalı heyet raporu. ret kararı gelirse ne yapmalıyım? ilginiz için teşekkürler

teşekkürler bugun başhekim dilekçemi il saglık müdürlügüne oradanda hakem hastaneye sevk edilecekmiş. çıkan sonucu burda yazarak çözüm arayışlarına devam edecegim.umarım pozitif bir karar çıkar

diyebetle ugraş dur

1 hafta dan beri saglık kurulunda ugraşıyorum.yüzde otuz muzfiyet verdiler bu ne anlama geliyor.ben sadece gece nöbet hizmetinden muaf tutulmak için eski raporumla başvurmuştum.
3 doktorla görüştüm üçü de gece nöbet sakıncalı ama biz böyle yazamayız yüzde otuz muafiyet yazarız dediler.
ayrıca günde 6 ögün ve insilin kullanımında ve aktivitesinde degişiklik olmaması şartları saglanmalı dediler.

bakalım iki kere saglıkkurulundan eski rapora cevap yazmamışlar diye gönderdikleri raporda en son yukardakiler yazıyordu ve ne çıkacak.ayrıca yüzde otuz ne anlam ifade eder bana bir hak kazandırırmı bilgi verirseniz sevinirim

Oran yazmak ayrı bişey, yazsınlar, ama çalıştırılamayacğaı işler/koşullar konusunda da ibare eklemeleri konusunda ısrar edin

Bende ülseratif kolit hastası hemsireyim % 50 ömür boyu englli raporum var calítıgım kurum beni hala bagısiklık sistemimi etkilemesine rağmen genel yogun bakım ünitesinde calıstırıyor ne yapabilirm bilemiyorum raporun oldugu halde magdurum hic bir islem yapılmıyor

657 sayılı kanun 101. madde gereği '...engelli memura gece nöbeti ve vardiyası isteği dışında tuturulamaz' şeklinde hüküm aynı zamanda yataklı tedavi kurumları işletme yönetmeliğinde de ilgili madde mevcut. bu maddeleri belirtir başvurunuza raporunuzu ekleyerek başvuru yapınız. gereğinde kullanılmak üzere kanuni haklarınızı saklı tuttuğunuzu belirtiniz.

Peki yoğun bakımda gündüz elemanı olarak çalışırabilir mi?

nöbet ve gece vardiyası yazılmaz gündüz çalıştırılabilir bu gündüz mesaisine cumartesi ve pazar gündüzde eklenebilir.

drhergin
Bahsettiğiniz maddenin uygulanabilmesi için en az %40 oranında rapor şarttır, bu oranın altındakiler resmi olarak engelli sayılmıyorlar.

özür oranı %40 ve altında kalırsa (diyabet %20-%30 komplikasyonlara bağlı olarak değişir) alınacak özel nöbet tutamaz raporu kurum amiri tarafından değerlendirilir. kurum ihtiyaçları çerçevesinde değerlendirilen rapor nöbetten muaf olmanıza kesin bir gerekçe oluşturmayabilir. çünkü diyabette ilaçlarla kontrol sağlandıktan sonra normal hayata (iş yükü dahil) engel bir durum oluşturmaz.

Üst Alt