Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diabet Tip 1 hastasıyım. 3199 prim günüm var. Erken emekli olabilir miyim?

tufetaunal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ;

Şubat 1999 senesinden beri Tip-1 diabet hastasıyım ve 03 ocak 2003 senesinden beri 3199 günlük ve 343.167,58 TL lik prim ödemem bulunmaktadır.
Bu şartlarda erken emeklilik için neler yapmam gerekiyor,maliye ve defterdarlığa gidilmesi gerekiyor deniyor ama ben sağlıklı bir bilgi almak istiyorum.
Diğer bir sorum da,şu anda maaşımı net olarak alıyorum,Diabet Tip-1 rahatsızlığım nedeniyle maaşımı brüt alsaydım bundan benim ve şirketimin herhangi bir kazancı olacak mıydı.

Teşekkür ederim.....

Çalıştığınız iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak Maliye'ye vergi ind. için müracaat edeceksiniz.Maliye sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edecek % 40 ve üzeri bir rapor alır iseniz ve bu rapor ile 3.derece vergi ind. hakkı kazanır iseniz engellilere tanınan erken emeklilik hakkından faydalanarak emekli olabileceksiniz. 3.Derece vergi ind. hakkı kazanır iseniz maaşınıza 26 tl yansır.Şirketiniz ise sadece engelli kadrosunu doldurmuş olur.
Ne oranda bir rapor alırsınız bilemiyorum ama şu alıntıda arkadaş detaylı olarak anlatmış bakabilirsiniz..
tip 1 diyabet özelliklerini taşıyorsanız geriye dönük 3 aylık kan şekeri 8 ila 15 arası geziyorsa açlık kan şekeriniz 200 ün üzerinde çıkıyorsa bunlar tahlilerle tesbit edilmişse (hiperglisemi) tabii ilaç raporunuzdada tip 1 diyabet ve kan şekerinizde yüksek çıktıgı belgelenmiş ise direk %40 alırsın kolestrol ve trigresit ler yüksek olması % oranı pek fazla yükseltmez troid bezi nodül var ise ilaç kullanıyorsanız bundan %10 alabilrsiniz

eger kan şekerin süekli 200 ün altıda geziyorsa tip 1 de oran %30 olur

Ek olarak: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

2008_oncesi.PNG

Üst Alt