Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diabet ve Guatr hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

DjKarakurt

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Selamün Aleyküm.
Raporumu Elazığdan aldım 1 yıl geçerli yazıyor.
20 yaşında 6 aylık Tip 1 diyabetim ve 2 aylık (bilinen) guatrım var.
03.07.2010 Tarihli Guatr değerlerim.
Analiz Referans Aralığı TSH H 35.4 0.4-5 ATPO H 583 0-50

Acaba % kaç rapor alabilirim.
İzmirde özürlü raporu almak istiyorum.Hangi hastaneden kolaylıkla alabilirim veya tavsiye ettiğiniz hastenin adı nedir?

benim arkadışım diyabet hastası tip 1 (diyabetus melutus) % 40 sürekli raopu almış
bilgin olsun 2005 yılında almış raporunu eski yönetmeliğe göre yeni yönetmeliğe görede aynı raporu veriyorlar.
bilgine.geçmiş olsun.

Teşekkürler arkadaşım farklı bilgi ve yeni yönetmeliğe göre bilgisi olan varmı ?

http://www.engelliler.biz/forum/sag...althazard-formulu-nedir-nasil-hesaplanir.html

Diabet için:
G-Pankreasın endokrin fonksiyon bozuklukları
Tip II Diabetes mellitus: % 20
b-Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,
ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus: %30
c-Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan,komplikasyon yapmış
ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus: %40
NOT: Komplikasyonlar Balthazard formülü ile eklenir
Guatr için:
C- Tiroid hastalıkları
a-Guatrlar (Nodüler, diffüz, multinodüler, toksikve toksik olmayan) subakut tiroiditler
1-Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış veya iyileşmiş: %0
2- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap veren.): %10
3- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400 mikrogram ve daha
fazla tiroksin gerektirenler): %40
b- Kretinizm: %20
c- Doğuştan iyot eksikliği sendromu: %20
d-İyot eksikliğine bağlı diğer tiroid bezi bozuklukları ve benzer durumlar: %0
e-Tirotoksikoz (komplikasyonsuz): %10
f-Tiroidektomi (Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış,Ca dışı nedenler): %0

ben ketoz geçirdim birde su aralar 200 ün üzerinde açlık kan şekerim şimdi gitsem % 40 alırmıyım guatrın durumu hakkında suan bişi bilmiyom hap kullanıyorum.Ayrıca gidince kan şekeri takiplerini istiyorlar mı?

iyi akşamlar, sözlüm tip1 diyabet, 2006dan önce yüzde 40 rapor verilirken daha sonra yüzde30 a düşürmüşler, kpss hazırlanıyoruz, ama onun koşulları ile bizimki bir değil, kan şekeri 50 lere düşüp 300lere yükselebiliyor bu yaşam kalitesini ciddi olarak etkileyen bir durum, birçok arkadaş %40 alabilmiş, derdimizi anlatsak anlayacak bir hastahane önerebilir misiniz?

bir sorum daha var, izmir'de hangi hastahanelerin verdiği raporlar geçerli? Sanırım her hastane raporu kabul edilmiyormuş...

bnde sade tip bir diabet war 100de 40 aldim wer indirimide 100 de 40 aldım arkadsim 2008 de wergi indiriminide 2011 de aldim bilgine

nereden aldınız yüzde 40 acaba? kaç yıldır diyabetsiniz, direk verdiler mi, yüzde 30 veriyorlar ama anlayışlı doktorlara denk gelirseniz yüzde 40 alırsınız demişlerdi, sizinde öyle oldu sanırım.. geçmiş olsun

Üst Alt