Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diabet ve psikolojik rahatsızlıklarım var. Bakım maaşı alabilir miyim?

• Konbuyu başlatan Bosİnsan
  • Başlangıç tarihi
B

Bosİnsan

MERHABA ARKADAŞLAR; (Konuyu yanlış yere açtıysam Kusura bakmayın.)

Ben 24 yaşında 5 yıldır ağır diyabet Ve Hipertansiyon hastası bir gencim. [Ve bu hastalıkların beraberinde getirdiği İyileşmeyen Yaralar kalp ritm bozukluğu Vs... Şeker yükseldiğinde Konuşamama Kekeleme duraksama Gözlerde Bozulma. [İnsülin yaparak yaşamaya çalışıyorum...]

Ayrıca Psikolojik olarak çöküntüdeyim... askerlikden muafım, Psikotik Bozukluk teşhisi var. [Her Psikiyatriye gittiğimde İlaçsız geri çevirmediği bir şekil hastayım.]
Benim Durumum çok çok Kötü, dışarı çıkamaz haldeyim, gerek maddi imkansızlıklar Gerekse şekerin düşüp yükselmesi... 5 yıldır başedemiyorum bu hastalıklarla,, Özellikle en önemlisi Diabetle.
Annemle Babam ayrılar,, Babamın durumu çok çok İyi. ama bana yardımda bulunmuyor. Telefon Numarası bile yok bende.
geçinemiyorum, parasızlıkdan dışarı çıkamıyorum, çıksamda en az 6-7 pet şişe su tüketmem icab ediyor ağzım kuruyor,,, buda her dışarı çıkışım en az 5-10tl demek. hiçbir özel hayatım yok. Tabiri caizse Hayvan gibi yaşıyorum. Akrabalarda hiç ilgilenmiyorlar...

ben annemle birlikte yaşıyorum.
Annemin 1000 tl gibi bir emekli maaşı var Onunla geçiniyoruz, Sağlık karnem babamdan dolayı var. [babamın başka bir yardımı yok.]
Ev kira. annemin başka hiçbirşeyi yok. Benimde yok.
Diabet ve piskotik bozukluk raporlarımda var.

bu şartlar altında bana bir bakım aylığı bağlanabilirmi Devlet tarafından?
[babam emekli astsubay ve durumu çok çok iyi. şuandada işyeri falan var diye duymuştum 2 yıl önce,]
Yada babama mahkeme açsak Kaç paraya patlar bize tüm masraflar? bu arada mahkemeyi kazanırmıyız bu şartlar altında ? Mahkemeyi kazansak bana ne kadar bir maaş bağlarlar ?

Lütfen bu yazdıklarımı boşa gidermeyin. cevaplarsanız, Bana yardım ederseniz Çok sevinirim.

evde iki kişi iseniz binlira gelirle baglamazlar kişibaşı 449 civarı gelir den az olmalı artı gelir kriterleri tutsadahi %51 agır engelli raporunuz olmalı onun haricindede aranan bazı şartlar var bakıma muhtaçlık bu kriterlerede bak uyuyorsa baglanır fakat siz iki kişi iseniz 1000 tl gelir le zaten baglamazlar gelir olarak 897 tl den az olmalı 2 kişinin toplamı evin kira olması giderler baz alınmaz sadece eve giren gelir kriteri önemli bakım işi malesef zor babanızla acacagınız dava hukukla ilgili bilen bir arkadaş varsa umarım ce vaplar

ÖNCELİKLE Saolasınız allakasi arkadaşım cevabınız için.

sorunum sürüyor, konu günceldir. Beklemededir, Cevaplayacak yanıt verecek arkadaşlar varsa sevinirim...

Askerden de muafım, Savaşta ve barışta askerlik yapmaya elverişsizidir. yüzde 75 çalışamaz raporu,,, hayatının ve çalışma gücünün 3/2 sini kaybetmiştir gibi bir raporum daha vardı.

diabet içinde ilaçları yazdırdığım rapor var o geçerli olurmu bilmiyorum ?

Şimdi bu şartlar altında babama mahkeme açabilirmiyim ?

[babam emekli astsubay ve durumu çok çok iyi. şuandada işyeri falan var diye duymuştum 2 yıl önce,]
Yada babama mahkeme açsak Kaç paraya patlar bize tüm masraflar? bu arada mahkemeyi kazanırmıyız bu şartlar altında ? Mahkemeyi kazansak bana ne kadar bir maaş bağlarlar ?

gelir durumunun yüksekliği nedeniyle evde bakım maaşı alabileceğini düşünmüyorum ancak babana nafaka davası açabilirsin sonuçta yasal olarak sana bakmakla yükümlü mahkemeye hastalığın ile ilgili raporları sunup devletin karşıladığının haricinde masraf yapmak zorunda kaldığını belgeleyerek maaşının %30 u civarında nafaka bağlatabilirsin bu konuda nafaka avukatları ile görüşmende fayda var

Üst Alt