Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Diabetten oran verilirken diğer organlara verdiği zararlar dikkate alınmadı..?
s.a. dün gebze fatih devlet hastansinde işe gırmek ıcın kullanmak uzere engelli raporu ıstegınde bulundum fakat resmen rezıllık yasadım doktorların tavırları ve yaklasımları benı usandırdı bırde ıstedıgımı alamadım dahılıye % 30 oran verdı gozdekı goz tembelliğinden %5 aldım fakat sorun surda dahılıye hıcbır muayene ve tahlıl yapmadan kafasından % 30 oran verdı fakat seker gozlerımde hasar meydana getırmıs ve kontrol altına alamıyorum sekerımı dahılıye doktoru bunları dınlemeden bu oranı vermıstır bıldıgım kadarıyla seker bır organa zarar verdıgınde oran %40 oluyor bu konuda yanlısım var ıse lutfen duzeltınız ayrıca sag ayagımda kısmı hıssıyetsızlık ve uyusma yasıyorum fakat nüroloji hekımı bunu hıc dıkkate almadı sinir sisteminde idrar yollarında yasadıgım sorunlar var ve bu sorunlardan dolayı ılac tedavısı gordum fakat buda dıkkate alınmadı goz doktoruna pendık marmara üniversitesi hastansınde cekılmıs renklı goz rontgenlerımı gosterdım ve ordan verılmıs olan goz dıbınde meydana gelen kanama ve catlakların ızah edıldıgı raporuda verdım fakat bu goz bolumuyle alakalı degıl dahılıye bolumuyle ızah edınız fakat sormaz olaydım dahılıye hekımıne benım pazarlık yapma dıye fırcada yemıs bulundum ve ısın komedısı senın gozunde kanamaya yol acmamıs dedı sasırıyorum marmara üniversitesinde yapılan tahlıllerle bana sakamı yapılmıs oldu yoksa 'dahılıye' doktorunun ustun goz hekımı yeteneklerımı mevcut kı bakarak goz dıbımde kanama olmadıgını ıddıa ettı ben erken emeklılık ıstemıyorum vergı ındırımıde ıstemıyorum sadece ıssızım ve ıs basvurusu yaptıgımda dıyabetlıyım dıye kapıların yuzume kapanmaması ıcın bu yolu sectım 13 yıllık dıyabetlıyım fakat ıs bulamama nedenıyle bu sene basvurmak ıstedım lutfen bana yardım edın ılk almaya calıstıgım ıcın ne yapmam gerektıgını bılmıyorum rapordakı acıklama aynen soyle;
gözde rapor verilirken gözlük numaraları dikkate alınmıyor.gözün görme oranları dikkate alınıyor.sen bir gözün için 3/10 yazmışsın diğer gözün 10/10 gördüğünü kanaati doğurdu bende.hesabı yapalım sana da ispat olur. bir gözün 3/10 görmesi görme keskinlik puanı - 73 sol
bir gözün 10/10 görmesi görme keskinlik puanı - 100 sağ
hesap şekli: binoküler göz yanı iyi gören gözün keskinlik puanı= 100 x 3 = 300 (burda binoküler yani iyi gören gözü 3 ile çarpıyoruz çıkan sonucu diğerleriyle topla)
sol göz=73
sağ göz=100
300+73+100 = 473 (çıkan sonucu 5 ile bölüyoruz) 473/5 = 94,60 --- 95
en son çıkan sonucu ise 100'den çıkar ( 100 - 95 = %5 özürlülük oranı sonuç doğru)
kardeş ayrıca bana da hastahanede düşük rapor verdiler gözden % 11 aldım.cilt hastalığım var ondan % 10 aldım.pskiyatrı doktoru ilk önce raporu %25 yazdı fakat kurul sırasında sildiği için toplamda %20 rapor alabildim.
sonra benim elimde raporu sağlık kuruluna vermeden önce fotokopisini çekmiştim orada doktorun yazdığı %25 oran yazıyo.abim benim yerime il sağlık kuruluna itiraz etti.25 gün sonra seçtiğim hastahaneye gitmemi söylediler.25 gün dolunca hastahane beni aradı.şimdi bende hastaneden randevu alıp bir kez daha muayene olucam bakalım bu sefer inş.raporu adam gibi verirler.
dıyabet komplıkasyonu hakkında bilgim yok ama bence almalılar.
son derece hekımler ılgısız davranıyorlar engellı raporu onlar ıcın pek ıfade etmıyor ama bızım ıcın cok sey ıfade edıyor marmara unıversıtesı normal muayenede sol goz %20 goruyor ve goz dıplerınde kanama baslangıcı var dendı fakat engellı raporu ıcın basvuru yaptıgım gebze fatıh devlet hastanesı hıcbırseyı goz onune almadı elımdekı ılac raporuma gore degerlendırıldı hıcbır tahlıl vs. hıcbırsey yapılmadı
ettim üstad 1 ay ıcınde donus yapacaklarını soyledıler ama doktorlara bırsey demeye hakkımız yok engellı raporu konusunda bu kadar ınce eleyıp sık dokunmasını saglayanlara laf soylemek gerekıyor onune gelen herkese engellı densın demıyorum fakat dıyabetten dolayı hıcbıryer ıse almıyor benım durumumda olanlar ne yapsın anlamadım gıttı 27 yasında bır gencım bana kalsa saglıklı bır ınsandan daha saglıklıyım ama curuk muamelesı gormek zor bır durum..
kaderş diabetine akş süreklı ketoz gösteriyorsa 200 altında tutulmuyorsa %40 verır bunun ıcın seni sürekli takıp eden dr konuşarak onun gönderdıgı bır dr gıtseydın keşke akş 200 mg altındaysa sana %20 verırler göz için pek bişey diyemeceğim. ben %52 rapor aldım diabetten %40 tıberkuloz rahatsızlzığım vardı o donemde ondanda %12 aldım raporum sureklı sana tavsıyem ıtıraz edıp tekrar başka hastaneye gitmen
açlık kan şekerin 200 ün üstünde ise ketoz gösteren ibaresinin raporunda yazması lazım.bu şekilde %40 alırsın.mutlaka tahlil yaptırıp doktorun idrarda ve kanda şekerin yüksek olduğunu görmesi lazım ve mutlaka ketoz gösteren yazısının olması lazım vergi indiriminide bu şekilde alırsınız.