Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dijital cihaz tecrübem olumsuz. Acaba yarı dijitale geçsem mi?

esma16

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
orta ileri çift kulak kaybım için resound cihaz aldım kulak içi çift taraflı 4. ayda

yıllardır tek kulak analog cihaz kullandığımdan önce eski analog kullanıcısı olarak ayarladı programı gayet guzel kulaklarım sanki sıfır gibi uzaktan bile herşeyi net anlıyabiliyordum

sonra bunu dijital yapmamız gerek dedi önceki yarı dijital cihazım oldu tam dijital

ancak anlamam bozuldu sanki sesler az geliyor ve uzaktan ses yüksek olmayınca ve bazen yakından da anlayamıyorum.

aynı şartlarda karşılaştırma yaptığımda da bu yarı dijital halinden daha bir verim aldım tartışmasız.

ben ne yapsam yarı dijital haline geri dönsemmi....

sevemedim bu dijitali :)

allahallah seslerden rahatsiz olmuyomusun esmacim ben analoglari hic kullanamazdim:(
senin live cok iyi bi cihaz bana gore onu denemedimde begeniyorum ama naparsinki cok sagirlarin isine yaramiyo:(
nasil rahatsan oyle kullan sende kulak senin keyf senin:eek:

ya bende analoğa alıştım dijital okadar tuhaf geldiki dış seslerin filtrelenmesi

garip yarı dijital harika dijital daha az anlama

bu adaptasyon zorluğu ne kadar sürer yada aşarmıyım bilmiyorum ama

şimdilik bende gezi parkı gibiyim direniyorum:)

diren dijital

niyekine analogu bu kadar severdinde 2500 liralik live dijitale para veririsin:eek:

Bende 5 yaşından beridir analog cihaz kullanan birisiyim ve dijitale alışmak cidden zor gibi. Analog la arasında epey fark varmış.

Okadar çok cihaz denedimki en kotu sses kaltesi resounddu bence phonak yada starkey deneyin dijitalin farkını orada anlarsınız.

Naida S UP deniyorum gayet hoş diyebileceğim bir alet..

Sadece analogdan digitale geçiş değil, cihaz markalarını değiştirmek bile bazen adaptasyon problemine yol açar.
Zorlanıyorsanız direnmenin anlamı yok. Hangisiyle iyiyseniz onu kullanın.

Şuanda bende zorlanıyorum bir türlü alışamadım dijitallere analog cihazlarda daha iyi sanki ama ileri zmanlarda daha fazla duymak isteyeceksin daha yüksek ses veren cihaz alacaksın buda algılamayı kötüleştirecek vs. şeyler söylediler sağlıgımız için dijitale geçtik fakat 20 senedir analog kullanıyordum şimdi dijitale geçmek tabiki kolay olamayacaktır kendi konuşma sesime alışmak sanki kalın gibi geliyor sanki konuşmam bozuk gibi vs. analogdan dijitale tam anlamıyla gecen var mı ? yoksa vazgeçtiniz mi hemen?

Analog'dan dijitale geçen ben varım şuanda hatta çokta olmadı 2 hafta falan ama halen daha dijital makineye alışamadım diyebilirim..

ben ilkkez dijital cihaz kullandım 2 aydır tabiki analoglar nasıl bilmiyorum daha doğrusu bir süre denemek için evde bulunan analog cihazı denedim digitalde sesler gerçekten farksız ama analogda robotik ve hısırtı fısırtı çok dutdum.. ama dijitalde ayar önemli sanırım ayarsız olduğumu yani sizi kulağınıza göre ayar yapılmamışsa odyologda bu konuda yetersizse sıkıntı olabilir..bence alışırsınız zamanla ama odyolog dediğine göre bazı insanlar alışkanlıktan dolayı eski cep tipi cihaz bile fazlasıyla yetiyormuş

sizlerin isitme kaybini bilmemde:) ben cok bagirmadikca bide carpma sesleri siddetli olmadikca ses duymam cihaz takmazsam:( buna ragmen sevemedigim seslerle cihaz kullanmaktansa cikarir atarim kulaktan:mad: olsun sessiz dunyam cirkin seslerden daha guzel :) yasasin dudak okuma:eek:
sizin yerinize olursam zorla guzellik olmuyo iste:) gider hani bilbensoy diyor beltonenin cihazlari varmis analog onlari denerim:) ne sanki sevmediginiz sesler ugruna eziyet cekilirmi:( bu beltone eskilerin philipsiymis benim vardi diiiy diiiy ses guzel ama rahatsizda etmiyo hic konusma anlatmadi bana :( bi deneyin isterseniz belki isinizze yarar :)

Şuanda ben oticon ıno deniyorum 1 hafta oldu artık ve safariden daha iyi geldi analoga daha yakın gibi yarında widex serisinden denememi önerdiler hiç değiştirmekte istemiyorum buna az çok alışmışken diye ama denemekde fayda var inşallah pişman olmayız widex serisi nasıldır kullanan var mı?

selam oticon güzel bir cihaz ama bence en kaliteli cihaz widex,widexte kulak arkası cihazlarda kalıba mikrofon yapıyorlar,işitme kaybınız yüksek bile olsa dogal ses alma imkanı bayagı fazla,widex bunu iyi düşünmüş bence,bilemiyorum başka markalarda varmı böyle bir uygulama,ben şuan simens kullanıyorum,pek alışamadım,wideks almayı dşüyorum kısmetse

evet onu duydum ve gördüm nasıl birşey oldugunu hatta çok sevinmiştim ilk duyduğumda fakat en ufak bir terlemeye karşı bozulma riski çokmuş inanmayıp kendim araştırdım öyleymiş maalesef siemens bakayım diyordum söylediğin iyi oldu bakmayayım bende

siemensler guzel bence hemde fiatlari islevlerine gore diger cihazlardan uygun diyebilirim:) birtek para konusuyu ahh birazicik ucuz olaydi :( micon olanlara merak ettim ama yeni ciktigina erismek zor:( bana kalirsa en dogal sesi resoundlar veriyor

hatice 1 siz simensede bakın bence,en azından deneyin,ben daha önce bernofon kullandım gayet menmundum,sesler dogaldı ama şimdi simensten tam verim alamıyorum,yada alışamadım bilemiyorum,tabiki simens kaliteli bir marka,bence denerseniz daha iyi olur,bana olmayan cihaz size olabilir, bu konuda sebeb olmak istemem,ben kullanıcı olarak sadece fikrimi s öyledim,ama şunuda belirtmek istiyorum,videksin gerçekten kaliteli olduguna inanıyorum,ben ankaradayım,çok cihaz denedim.ama sadece yerinde deniyorsun,bir kaç günlük kullanıma musade etmiyorlar,videx bana dışaarda kullanın bir kaç gün,menmun kalmassanız iade edebilirsiniz dedi,bu yönden bana çok mantıklı geldi videx,demekki cihazına güveniyo,aslında bütün firmalar böyle yapmalı bence,sonuçta kulagımıza küpe almıyoruz,bir sürü maddi külfet,paramızla sıkıntı yaşıyoruz,neyse bence siz deneyin kullanın ona göre karar verin,o şekilde alın.

Analog cihazlardan dijitale geçiş nasıl bilemiyorum. Ama analog cihaz işitme sorununuzu çözüyorsa onda kalın derim.Yaşınız kaç bilemiyorum.Genç olsanız çabuk alışırsınız .İleri yaşta alışkanlık bırakmak zor.
Birde şu var ;
İlerde analog cihazlar tümden kalkarsa elinizdeki bozulursa allah yardımcınız olsun. Bence arada takıp alışmaya bakın.

hatice 1,şuan cihazlarda bayagı indirim var,tüm markalar için geçerli,yaşadıgınız yerde bilmiyorum ama ankara bayagı indirim var firmalarda,3000 tl fiyatı olan bir cihazı 2000 tl ye alabilirsiniz kesinlikle.sıkı pazarlık edin,olmaz diyorlar ama sonra siiz arıyorlar tamam gelin diye,ve parayı vermeden mutlaka cihazı deneyin imkan varsa bir kaç gün musade isteyin,parayı öderseniz olay bitiyo yani;)birde marka takıntısı yapmayın,inşallah güzel bir cihaz alırsınız,umarım birazda olsa faydamız olur bu konuda;)

3000 liralik cihazi 2000 liraya almak cok hos olurdu hakan:eek: bid bende ankaradayim yedek cihaz almak istiyorum ama videxi hic denemedim sen firmayi bi citlat bakalim :) bida zor otururum odyocu karsisina dedimdi ama ucuza bi yedek alirsam isitme cihazini tamire bakima verirken yaya kalmam

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim yaşım daha genç o yüzden analog cihazı bırakmamı önerdiler ilerde sıkıntı yaşamamam için yoksa ben asla dijitale geçmem diyen birisiydim korktuğum gibi de olmadı fakat alışmak tabiki zaman alacak widex serisi deneyecegiz bilemiyorum sonuç nasıl olur çünkü naidayı önermişlerdi şiddetli bir şekilde ben memnun kalmadım herşeyin hayırlısı bir tek sıkıntım sesler az geliyor ama denilenleri anlama oranı net gerçekten ankarada nerede satılıyordu adres almam mümkün mü irtibata geçsem?

sevgili shukufe,sevgili hatice1 ankarada mithatpaşa köprüsünün hemen yanında uzmanses var,videx var orda,bayagıda ilgileniyorlar,ileri derec işitme kaybı için kulak arkası cihaz önerdiler bana,fiyatı 3250 denmişti,pahalı bulmuştum biraz,tabi denemeli bir cihazz ama almayacagım için denemdim,en son telefon ettiler 2400 ze filan bırakırız dediler,shukufe sanırım sizzin bakmanız lazım ankaradaysanız,orda gamze hanım var odyolod,size bu konuda yardımcı olabilir.en azından bence deneyin.

sevgili hatice1,videxsi bence en azından deneyin,mikrofonu kulak içinde,buda sesleri daha dogal duymanıza yardımcı oluyo.bozulma olayına takılmayın fazla bence.benimde ilk cihazım kulak içiydi,banada tavsiye etmediler o zaman çabuk bozuluyo filan diye ama ben 8 sene kullandım,hiç tamire gitmedi nerdeyse,tabi ufak tefek sorunlar oluyo onlarda normal,binlerce kulak için kullanan insan var sonuçta,onlardada bozulma olayı olabilir yani,sonuçta firma böyle bir yenilik yapmışibence denemeniz lazım,zaten deneme imkanı tanıyorlar,nette araştırdım çabuk bozuluyo türden şeylere takılmayın,yerinde deneyin görün bakın ona göre karar verin bence,aklınızda hangi markalar varsa deneyin,farkınıa ancak siz karar verebilirsiniz.

teşekkür ederim adres için en kısa zamanda irtibata geçeyim

tam adresi yazıyorum size,ziya gökalp caddesi,köşe apartmanı no 22- 7,kızılay ank,telefon.0312 430 0 333,mithatpaşa köprüsü degil yani pardon düzeltiyorum,aklımda öyle kalmış;)

sevgili shukufe,videx almanı tavsiye ederim,ileri derece işitme kayıpları için bir cihaz var,kulakarkası ama çok küçük şirin bişey,kalıba mikrofon yapıyorlarmış,bu sayede sesler daha net ve dogalmış,bu dönem kampanya varmış,eliinde yeni ölçüm testin varsa gdip bence bir konuş,fiyatta bayagı uygun şuan,dedigim fiyata yaklaşık alırsın güzel ve kaliteli bir cihaz,yedek olarak olarak kullanırsın.

cihazin guzel kucuk gorunmesi en son istedigim diyebilirim :(guzellik iyi ama bi carpma sesinde kulagimin dibini sizlatirsa onu bertaraf etmek icin boynuma laptopumu asmaya bile razi olabilirim kulagimi acitan cihaz yerine:( guzel ses versin carpma sesleri yumusak olsun:)
bu nasil birseyki kulak kalibinda mikrofon:confused: bildigim zaten 2 mikrofonlu cihazlar var bu widex o zaman 3 mikrofonlumu oluyo:confused: bunada bi aciklik getirebilirmisin hakan
bide benim baslar bitik tizler ehhh cihazla kurtariyor az bucuk :(mumkunse bu soylediginiz cihazin fitting tablosu hakkinda biseyler gosterirseniz makbule gececek bide widex ama tam ismi:)

allalla bi fitting olcusu sunan olamadi su widexlerde:confused: merak ettigime du bi yabanci sitelere bakem dedimdi:( iyi hosta cogu tek mikrofonlu bunlar:( pekte ovuyolarda:p iyi bisi olaydi gogsunu gere gere site yapar su kadar mikrofon su kadar db su kadar fiat ilan edrlerdi :( demek widex te fos:eek:

sevgili shukufe benim bahsettigim cihaz ileri derece kayıplar için güçlü bir cihaz yani anlayacıgın,senin az çok forumda yazılarını okudum,işitme kaybın benim gibi yüksek,benimde 85db 90db arası.. biliyorsun bizim gibi kaybı olanlar sesi duyar ama anlama oranı azdır,işte bu cihazda anlama oranı daha yüksek oluyo,çünkü mikrofon kalıpta,kulaga daha yakın,sesler normal cihazdan daha dogal geliyo anlayacagın,tabi birde şu var sonuçta işitme kaybımız var tam menmuniyet mümkün degil;) mikrofon olayına gelince cihazın kendinde mikrofon yok benim bildigim kadar,çünkü benim baktıgım cihaz çok küçüktü,bence mikrofunu kalıpa alarak hem daha dogal ses imkanı yaratmışlar hemde cihazı küçültmüşler;) bence sen ankaradasın ,gidip denemen laızm,fazla bişey kaybetmessin dimi ama;)

shukufe bende videxsi ikinci cihaz olarak almayı düşünüyorum,tabi almayı düşünüyorum derken mecburiyetten,simens aldım ama hiç menmun degilim yada alışamadım,tekrarda iade edemiyorum parayı verdik bir kere;),videx ne zaman alırım bilemiyorum tabi,belki devlet baba maaaşlara yüklü bir zam yapar bende hemen alırım inşallahh;),alıp kullanırsam sana izleneminleri yazarım hemen;)

ben cieloyu kullaniyorum ama icimde hala resound diyorum ne kadar kullanabiliyorsamda:( yalniz odyo olcumu filan gorurmemistim gaese zatende cihaz almaya diye degil yeni cikan versolar hakkinda konusayim alabilecek fiataysa belki diye pil alma bahanesiyle gitmistim:( ordan vea denemeye ikna etti sevimli bi odyocu:( seytan tuyuvar bunda dedimdi:eek: sesler bana az gelmis gibi hissettigime alici olmadim ama cihazida begendim :(fitting tablosunda benim baslara yetmiyo:( aman zaten benim baslar kendimi bildigimden beri oyle cihazsiz bile idare ettim tizlerle sesler yukseltilir iyi bir odyo olcumu yaptirirsam neden vea 380 dv almayayim diyordum
bu widex in kalip icinde mikrofoni iyi olabilir ama benim kulak cok kiymetli hergun kalibi yikarim:(bi bakayim eger yikamaya geliyorsa bende elimdeki bozulmadan yeni cihaz almam lazim oldugunu iyicekafaya dank edeyim :( neden olmasin denemek lazim:)

hicbir zaman 4 4luk beklentim olmamistir cihazlardan birtek sesler guzel olsun bide yumusak

Evet benimde düşüncem aynı shukufe hiç bir zaman dört dörtlük olmamıştır duymak konuşulanları iyi ayırt etmek ve sesin seni rahatsız etmemesi,bu kadar cihaz çeşitlrti arasında seçmek de zor çünkü alıp pişman olma istemiyorum herşeyin hayırlısı dualarla olur herşey dua edelim bol bol

Üst Alt