Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dijital işitme cihaz filtreleri ne kadar?

esma16

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
analogdan dijitale geçtim ucuna takılan filtre varmış 20 günde bir değiştirilmeliymiş

fiyatına 40 tl dedi çok değilmi bu sgk karşılıyormu

siz kaça nereden alıyorsunuz

merhaba Esma.hangi cihazdan aldiniz acaba?crt tipi cihaz galiba dimi?

ben bileli sizin sgk her cihaz icin 500tl karsiliyor,baska birsey yok

kanal içi cihaz filtresinden bahsediyorum

gule gule kullan cıhazını esmacım darısı bana:)
40 lıra cok pahalıymıs amman ısıtme kaybı olmayalım dıyesı var ınsanların daa mecbur olunca para cok onemlı olmuyor
bu kalıp temızlenıyor galıba bıldıgım bıseyt degılde sen bunu arastır
ben kulak arkası cıhazımın kalıbını hemen hemen her gun yılarım ınanırmısın 7ıncı yıl aynı kalıplayım
temız kalıp cok dayanıyor kalıbı ter eskıtıyormus

şüküfe bu kanal içi cihazın içinde kırmızı mavi ufak yuvarlak birşey

tornavida gibi birşey söküyorsun yenisini takıyorsun saymadım da 15 tane filan var içinde
soyuluyorum gibi geldi de

ama senin resoundları ayarlayabilirlermiş sordum bende resound seçtim:)

işitme,işitme cihazı,işitme aleti,işitme testi,kulak,kulaklık,kulak cihazı,tamir,istanbul,şişli,pil,odyogram,aksesuar,kulak kalıbı,tıkaç,audio service,işitme engeli,duymak,duyu,duyum,kbb,burun,boğaz,riva,monza,asura,hype,astral,rayovac,odyocell,egger

bundan bahsediyorum:) bilen arkadaşlar daha ucuza nereden temin edilir. birde nem alıcı sprey alet vs kullanıyormusunuz ses kalitesi bozulmasın cihaz uzun ömürlü olsun. yaz beni korkutuyor yazın çok terliyorum ve nemli yerde yaşıyorum

verdıgın bılgı ıcın tesekkur ederım esmacım
ama benım cıhaz 7 yıllık ıyı bır bakıma ıhtıyacı var ses kısma kanal degıstırme yapamıyor bakım olunca masrafı dedım bakımdan sonra ayar bırdaha ayar ıcın ıstanbul altı ustunu kurtarmıyacak bıde ustelık bazı seslerı duymamaya basladım ama su halde bıle cok cıhaza tas cıkartır:eek: sagolsun canım cıhazım yenısını alana kadar boyle ıdare etmeyı dusunuyorum

cıhaz terleme yapınca hıc duymuyor bunu bılıyorsunuzdur herhalde ben ılk aldıgım zamanlarda panık olmustum bozuldu herhalde dıye cıkarıp bı kenara koyunca bı muddet bozulmamıs
pıl kapagını acıp bırakıyorum hıc nem alıcı gerekmedı sımdıye bıde terledıgım zaman cıkarıp kalıbı cıhazı ozel bezı ıle kuruluyorum cok ıstersen hap gıbı yuvarlak nem alıcı tabletler var koklear ımplantta kullanmıstım eskıyınce rengı koyulasıyor kutunun ıcıne cıhazla beraber koyup kapatıyorsunuz sabaha kadar ne kadar nem cekıyodur bılemem

resound farlı bi cihaz kesinlikle

ankaradada vardır mutlaka

bu cıc filtrelerini ben senede 3 kez değiştiririm yeter kim demiş her gün değişmesi lazım

hergün demedim ses kalitesi cihazmrü ve kir birikmesin diye 3 hafta bir değiştir dedi

starkeyde en son 12 tl den almıştım(10 ay önce)cıc cihazlarda kullanacağın beyaz filtrenin içinde tül şeklinde filtresi olanlardan almalısın.cıc cihazı kullanan kişilerin sürekli kulak yollarını temiz tutması lazım.ben haftada 2 kez pamuklu çubukla temizlerim.nem olayına gelince geceleri yatarken cihazın kapağın açıp öyle bırakılmalıdır.ben yıllardır böyle kullanırım.Çokda sorun yaşamam.

0fe5b25800b9d97d0962b3ed41583f81.jpg

bu cihaz için filtre modeli adı varmı. netten satış yapan firma varmı arkadaslar

SM-E700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

internetten satış yapan var mı?

Resimden çok iyi anlaşılmıyor ama sanki filtreden çok hoparlörün kendisinde problem var gibi. Önerim test box'ı olan bir Phonak bayine gidip cihazı test ettirin.

Mehmet Akşit

bunu siz soyluyorsunuz ama bikac yerden sordum ben. bizde yok bu alet diyorlar Mehmet bey:(idise gitmedim. benim oticon ya. ankarada bu test box olan isitme merkezi tavsiyeniz olurmu. selise versem kac gun gececek belki cihazi almam. benimde bu ara cihaz almak istesemde imkanim yok gibi. aslinda cihazi yenilerim diyorum ama.
birde bu test box cihaza koymak icin tabi ucret diyecekler kanimca. bu fiat hakkinda bizleri bilgilendirirseniz cok memnun olurum.

Test box, Ankara'da Selis ve GataSES'te, İstanbul'da Duysel'de var. Diğer firmaları bilmiyorum. Test süresi 3-5 dakikadır.
Fiyatlar hakkında da bilgim yok.

selis bizde yok dedi. gatasesde phonak ve widexle calisiyor diye biliyorum. oticon benim. baska markaya bakarlarmi.

Geçen hafta Selis'te cihaz kontrolü yaptırdım. Nasıl yokmuş? Yanlış anlaşılmıştır.
Ayrıca GataSES de Oticon satıyor. Telefon açıp test fiyatı hakkında konuşabilirsin veya WhatsApp'dan yazışabilirsin.

Test box neki

Benim ayarı yaptı seliste bana ses az geliyo arttırmadıda sesi sölediğim halde şuan ankara dışındayım geçen sene balkondan anlıyodum konuşmayı bugün test yptırdum devlette artış yok çok şükür ben niye anlamıyomki karşı balkonu sesi artırmadı

Ayarını kurcaladıkça iyice kötü oldum ben geçen seneki ayarla çok farklı şimdiki az sesi

Bendeki testle göndersem kargoyla selise artırırmuki sesini cihazın

tet box cihazin dogru calisip calismadigini test eden aletmis sahranil:)ses artirma aleti degil.
bide yuksek sesle konusma anlasilmazki. ben azicik yukselttilermi muthis rahatsiz olurum:(koklear implantin sesi kisilmadigi icin hic sevmemistim, cikariverirdim.
bende bazen yuksek ses isterim ama konusmalara katilmak icin. normal yasamda hersey kafama iner yuksek seste. onun icin otomatik ayarli cihaz kullanamiyorum. volum kontrollu cihazla istedigim zaman sesleri yukseltiyorum.
selisin ayarlarini begenmediginize sasirdim simdi bak. ben cok begeniyorum sibel hanimin ayarlarini.

shukufe kumandası varda onuayarlamadı kendi bildiklerinden şaşmıyolar anlıcağın

Belki ben sesini açacam karşıdan anlamıyom iki üç tık artır dedim artırmadı geçen sene anlıyodum

İşitmem arttığını sanıyodum artmamış test yptırdım bugün

Az geliyo karşının sesi anlıcağın

sahranil

kendi deneyimlerimi yazayim. cihazi aldiginiz yerde odyocu ustaysa, sizinde isitme cihazlari hakkinda bilginiz oldugunu tahmin:pediyolarsa iki ayar yapiyorlar, yok odyocu tecrubesiz, bisey bilmeyeni olusa tek ayar.
ama cihazi alipta baska yere gidip ayar yaptirdikta; bakin bu ayar dursunda siz obur kanali programlayin, ne olur ne olmaz belki obur ayari kullanirim diye ustune basa basa soylediginiz halde onu silip tek ayar yapiyorlar.

senin kumandanada o yuzden yapmamislardir ayar.

ee cihazi satip yukluce bi para kazanmadi cunkum. tek ayarla bide ayar parasi veriyorsunuz. hangi merkez olursa olsun bu boyle.

yani demem o ki cihazi alacaginiz firmayi gozunuz kesmezse ucuz bile verse ordan almamak, ayarina guvenebileceginiz birisinden almak cihazi. bide sonuna kadar isteklerimizi yaptirmak parayi vermeden once. parayi verdikten sonra hicbiri nazimizi cekmiyor bunlar.

shukufe aynen dediğin gibi oldu benim durum önceki ayarımda iyimiş kendi dedi hiç dokundurtmucaktım gene yazacam bakım yeni testide yollummu diğim bundan önce gittiğimde fötbekmi nedir adı ötüp duruyodu onu açmış uğultu geliyodu bida gttim kapattı osesi bu seferde ses az geliyo bıktım usandım yeminle:D o makina bende olsada ben yapsam ayarını:D

Geçen seneki ayarla şimdiki ayarda çok fark var

İşitmede artmamış demekki ayarda sorun:)

Diyom balkondan anlamıyom karşıyı dedi işitmen artmıştır belki gittim yaptırdım aynı artmamış

bu arada fıltrenın fıyatı 37 tl...

ugir nerde 37tl 40 tl hep

Benim odyoda 50 yapmıştır:D ozamn 40dı

ugir iyimiş:)

Orda widex yok sanırsam

Fitreler değişiktir

wıdex marka sahranil.phonak kullanıyorum

Üst Alt