Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dijital işitme cihazı almak istiyorum, ama doktor karşı çıkıyor. Ne yapabilirim?

MZÇAĞLAYAN

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Ben 40 yıldır işitme cihazı kullanıyorum. En son kullandığım cihaz kulak arkası ve analok cihazdır. Bu cihazı yaklaşık 12 yıl kullandım.
Cihaz arızalanınca, yeniden muayene oldum; sağ kulak 90 db. sol kulak ise 40 db çıktı. Doktor bana illa analog kulak arkası vereceğim diye ısrar etti. Hatta senin cihaza bile ihtiyacın yok dedi. Başka bir doktor dijital yazsa bile ben heyette karşı çıkarım diye tepki gösterdi.
Duyduğum kadarıyda dünyada analog cihazlar artı üretim bile yapmıyor, dijitale geçerken doktorun bu inadını anlayamadım. Ben ne yapabilirim bilmiyorum.

Selamlar.

bence doktorunuzu değiştirmek daha doğru ben kütahyadayım ve burada hiç analog yazmıyorlar kaç db kayıp olursa olsun sadece dijital yazdığında yanına bir açıklama yazması gerek okadar dijital tercih sebebi ses kalitesinin yüksek olması vb. gibi okadar sen eğer mümkünse yakın illerden de alabilirsin raporunu ama oradan analog almamanı öneririm

Eet fark çıkar çünkü devlet maalesef hem ödemeleri düşürdü hemde analog cihazlara göre dijital cihazlar daha pahalı ama ısrarcı olmanız gerektiğini düşünüyorum çünkü devlet dijital cihaza daha fazla ödeme yapıyor (bence çok az ama en azından analogdan daha fazla) dediğim gibi eğer doktor karşı çıkarsa başka bir devlet hastanesine gidebilirsiniz raporu hangi hastaneden aldığınız önemli deil yakın illerden veya ilçelerden alıp kendi şehrinizden cihaz alabilirsiniz.

Kurum odemesı analog cıhaz olarak yapılmakta ve dıgıtal yazarsa dr bunun nedenlerını belırtmesı gerekıyor buna ıstınaden bırcok bolgede cogu dr analog cıhaz yazıyor dıger arkadasımında dedıgı gıbı farkı cebınızden odeyıp dıgıtal cıhaz alabılırsınız

Analog cihazlar hala üretiliyor. Hatta analog cihazlar pil konusunda daha cimridir. Digital cihazlar pilin amperi düşmeye başladığı an kapatır kendini. Analog cihazlar ise sonuna kadar kullanır.

Ama şu varki odyo çizginizi trimer ayarı ile cihaza uyarlamak %100 başarılı olmuyor. Digital cihazlarda ise eprom üzerine Noah, Hi-Pro üzerinden yüklemeler test başarılı ise daha sağlıklı.

Yani özün sözü bu saat'den sonra analog cihaz alınmaz.

mzcaglayan çorum da oturuyormuşsun.
Bi zahmet gel ankara'ya sana bir yer tavsiye edeceğim.
çok memnun kalacaksın. hatta raporunu da ankaradan al.
sağlık önemli duymak güzel. farkını verip digital al.ben işitme cihazı satmıyorum. bende ileri derecede işitme kaybı olan birisiyim.alıp almamakta serbestsin. bu konuda araştırma yap ben de çok araştırma yapıyorum.

MZÇAĞLAYAN

Çorumda İlkduyum İşitme Cihazları merkezimizi yeni açtık herhangi bir sorunuz veya sıkıntınız varsa buyrun gelin yardımcı olalım. iyi günler dileriz..

Üst Alt