Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dijital işitme cihazlarının yazılımlarını nereden ve nasıl elde edebiliriz?

login

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Yakın zamanda bir işitme cihazı almayı planlıyorum.. Ayar sorunuyla karşılaşmamak için kalibrasyonunu kendim de yapabileceğim bir cihazı almanın daha iyi olacağını düşünüyorum..
Bu cihazların yazılımlarını nasıl bulabiliriz?

kalibrasyon odyo olcum cihazinin ayarlariyle ilgili bir terim olmasi lazim benim bildigim
isitme cihazlarinin yazilimini bizlere vermezler eger verirlerse odyometristlik meslegine ihanet olur
yalniz simdi yalan yanlis biyerlerde okuyup tam vakif olmadigim ama yanliis olursa ozur dilerim
amerikada satilan bi cihazi yazilimiyla beraber veriyorlarmis ismi hearig........... bilemiyorum ne kadar dogru anlatabildim
yetis online odyoloji nerdesin bizleri aydinlatirmisiniz

yazılım sorun değil, internet'ten indirebilirsiniz. şu an linkini bulamadım ama istiyorsanız, yarın adresini verebilirim.

ama asıl sorun hi-pro denen bir bağlantı kutusu ve kablosu. bunun fiyatı da epey pahalı (ikinci elleri bile e-bay'de falan 1000-1500 dolar gibi bir şey) dolayısıyla, astarı yüzünden pahalıya gelir.

shukufe'nin de dediği gibi, americahears denen bir firma var. bunların ürettikleri işitme cihazlarını aldığınızda programını ve kablosunu da yanında gönderiyorlar. böylece ayarlarını kendiniz yapabiliyorsunuz. ayrıca, isterseniz internet üzerinden firmanın uzmanlarına da ayarlattırabiliyorsunuz.
www.americahears.com

Cihazların yazılımları hunsal ında dediği gibi broşürlerde ve internette var americahears firmasıda dediği gibi gönderiyor ancak bunun ne kadar doğru olacağı konusunda endişeliyim çünkü hem dediği gibi hi-pro pahalı hemde cihaz program cd si gönderselerde ayarı yapmak çokta kolay deil içeriği karmaşık bizler odyometristken yeni bir cihaz olduğunda muhakkak seminerine katılıp öyle verim alabiliyoruz bunun yerine kalitesine güvendiğiniz bir marka alıp bulunduğunuz ilde de bayisinin olmasına dikkat edrseniz daha sağlıklı olur bence tüm bayiler elinizde onların sattığı bir marka olduğu taktirde sizlere ücretsiz hizmet veriyorlar

Yanıtlar için teşekkürler..Yazılımını ve data kablosunu da verseler internetten hele de Amerikadan işitme cihazı alınmaz..Alındı diyelim buraya nasıl gelecek herhalde devlet epey bir vergi de bindirir üzerine.

Türkiyedeki herhangi bir firma neden yapmıyor bunu?

Garanti süresi sonunda bayilere para kazandırmaktan başka açıklaması yok bunun..

Bu cihazlara 4-5 bin tl vermemizin nedeni yazılımları dolayısıyla yoksa ne teknolojileri var ki onları da bize vermeyeceklerse ne anladık biz bundan..

oyle pahali degilmis bu amerikan cihazlari login biraz ingilizcenis kredi kartiniz varsa internetten alabilirsiniz size kargoyla yollarlar 1000 1500 dolar civari diye okumustum
ticaret yapmicaksinizki bir tane cihaz alicaksiniz vergisinden korkmayin
gercekten size katiliyorum login amma kazik yiyoruz bu isitme cihazlarindan degilmi
bu amerikan cihazinin kablosu yazilimi cihaz parasiyle ayni ama biz turkiyeli sagirin cihazi ayri para arti odyometrist icin ayri para kabolosu ayri para cunku yazilimi kabloyubize vermeden bizi cihaz saticilarina bagliyor resmen koblosunu almak icinde bir cihaz parasi ayri vermek zorundayiz dimi

kdv'si sıfır olduğu için gümrüğe takılmaz. americahears'daki cihazlar 1000 dolar civarında. ama ayar işi sanıldığı gibi kolay bir iş değil. 1000 dolar gibi bir rakama gayet iyi bir işitme cihazı alıp, ayarını da memnun kalmazsanız aldığınız yerde sürekli yeniden ayarlattırabilirsiniz.

America Hears cihazlar 32 kanallı.Bu cihazları getirtip bir de ayarlatabilirsek süper olur.:)

ayarlatmıyorsunuz, bilgisayardan kendiniz ayarlıyorsunuz.

bark ölçeğine göre kulak bıle 32 kanallı degılken bır cıhazın 32 kanallı olması bıle bastan sacma ve pazarlama stretejısı ılk fırsata cıhazı ınceleyıp bılgı yazacagım...

pekcok isitme cihazlarinin reklaminda bu kanalsayisi mucizeymis gibi reklam ediliyor dogrusu ya denerken bisi anladigimizda olmuyor bu kanal adedinden
koklear implantida 22 kanal diye lanse ediyorlar yuksek sesten baska bisi olmuyor
dijitaller gibide suzulmuyor o sesler yani kanalsayisi biz isitme sorunu yasiyanlar icin pek bisi ifade etmiyor
sizin vereceginiz bilgileri sabirsizlikla bekleyecegim uzman biolog tesekkur ederim bizler icin vaktinizi ayirmaniza

anatomık olarak ıc kulagımız ses frekanslarının gelıs sıddetıne ve frekansına gore tug hucrelerını uyarılır seslerın uyarısı daha sonra ıc tug hucrelerıne ordanda işitsel kortekse yanı beyne ıletılır beyınde algılanan sesler tekrar sınırler yardımıyla ıc kulaga gonderılerek sesler anlasılır( tabii bildiğimiz lısanda eger japonca bılmıyorsak soylenenlerı duyarız ama ayırt edemeyız ornek olarak ) işitme proplemı olan arkadasların ozellıkle SN tıptekı bu tug hucrelerı kırılıdıgı ıcın o bolgeler ıstenıldıgı gıbı uyarılamaz ( özellıkle yuksek frekansta sesın algılanması cıhaz kazancları yetersız 4khz sonrası ) bu yuzden anatomık ve fızyolojık olarak dogal olmayan ıc kulak yapısından kaynaklı seslerı duyarsınız ama algı zorlasır kanal sayı benım fıkrımce 12 fazla olması gereksızdır. bu konu hakkında detaylı konusulabılır tartısma ya acıktır.dunyadakı odyolojı okullarında ve ısıtme cıhazı uretıcılerınde onemlı olan bence ısıtme sorunun en temelı gurultunun konusmaya oranıdır gurultuyu ne kadar fazla yazılımla maskeleye bılırlerse konusma seslerı o kadar berrak olur umarım kısaca yardımcı olmusumdur sukufe

Üst Alt